Сб, 2024-04-20, 01:53


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2011 » Грудень » 8 » В суді відбувається "спектакль з відмивання" Кучми, - вважає Мирослава Гонгадзе
13:26
В суді відбувається "спектакль з відмивання" Кучми, - вважає Мирослава Гонгадзе
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

Мирослава Гонгадзе вважає, що суддя Галина Супрун 7 грудня почала "черговий судовий спектакль з відмивання екс-президента Кучми", повідомляє "Українська правда", посилаючись на заяву вдови Гонгадзе, передану редакції її адвокатом Валентиною Теличенко.

"Чашу мого терпіння переповнила чергова наруга над законом з боку чергової "її честі" судді Печерського районного суду Києва Галини Супрун", - пише Мирослава Гонгадзе.

"7 грудня без надання відповідних доказів, порушуючи закон, "її честь" Супрун розпочала черговий судовий спектакль з відмивання екс-президента Кучми по справі його причетності до вбивства Георгія", - вважає вдова журналіста Георгія Гонгадзе.

Вона нагадує, що перший заступник генпрокурора України Ренат Кузьмін в інтерв’ю заявив, що слідство у справі Кучми завершено, що означало, що скарга адвокатів Кучми про скасування постанови про порушення проти нього справи не може бути розглянута судом.

"Але суддя Супрун, виявляється, заволоділа особливою інформацією, з відомих лише їй джерел, що слідство у справі Кучми прокуратура поновила, що означає лише одне: дає можливість скасувати постанову про порушення кримінальної справи проти Кучми за причетність до вбивства мого чоловіка", - заявляє Мирослава Гонгадзе.

"Я навіть не хочу здогадуватися, скільки коштує "її честь" з її особливими джерелами інформації", - додає вона.

На думку Мирослави Гонгадзе, тепер риторичним є питання, як завершиться розгляд цієї справи.

"Але це станеться у задзеркаллі, яким сьогодні є Україна. В реальному ж світі Леонід Кучма залишиться, як сказав мені один із водіїв вашингтонського таксі, "тим президентом, який замовив журналіста". І жодні гроші чи зв’язки не зроблять його людиною честі, хоч як би йому всміхались в обличчя сильні світу цього. Історія розставить свої крапки (над і) у цій справі", - переконана вона.

"Сьогодні ж зрозуміло лише одне: вони нас перемагають своєю брутальністю, безчестю та грошима, які у нас же й украли", - вважає Мирослава Гонгадзе.

Вона констатує, що Україна нині - "корумпована держава без права, справедливості і правди", де "все купується і все продається".

"Я у ній не живу, але я за неї і через неї страждаю. Мені боляче за свою родину, за вас усіх, хто вимушений жити у цій державі без закону", - зазначає вдова Гонгадзе, яка живе в США.

Нагадаємо, що Печерський районний суд Києва розпочав розгляд скарги другого президента України Леоніда Кучми (1994-2005) на постанову Генеральної прокуратури України про порушення кримінальної справи стосовно нього.

Адвокат потерпілої сторони вважає, що таким чином суддя Печерського районного суду Києва Галина Супрун має намір скасувати постанову Генпрокуратури про порушення кримінальної справи відносно другого президента України Леоніда Кучми в причетності у вбивстві журналіста Георгія Гонгадзе.

Кримінальну справу стосовно Кучми було порушено 21 березня 2011 року. Він звинувачується в перевищенні влади і службових повноважень, що призвели згодом до вбивства журналіста Гонгадзе. Плівки майора управління Держохорони Мельниченка визнано речовим доказом у справі.

Кучмі було висунуто звинувачення, взято підписку про невиїзд і проведено очну ставку з екс-начальником департаменту зовнішнього спостереження МВС України Олексієм Пукачем і Мельниченком. Пізніше підписку про невиїзд було скасовано.

Адвокати Кучми стверджують, що кримінальну справу проти колишнього глави держави порушили незаконно. Вони посилаються, зокрема, на рішення Конституційного суду, за яким не можна будувати обвинувачення на доказах, отриманих незаконним шляхом.


За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 908 | Додав: adminA | Теги: Мирослава Гонгадзе
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ