Сб, 2024-04-20, 15:27


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
«  Серпень 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031
Головна » 2010 » Серпень » 6 » В Україні найвища небезпека пожеж за 50 років
09:32
В Україні найвища небезпека пожеж за 50 років
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/


В Україні тримається спекотна і суха погода. За словами голови Гідрометцентру Миколи Кульбіди, в центральній, східній і північно-східній частинах України температура в найближчі два тижні може дійти до +42 градусів.
За словами заступника начальника Гідрометцентру Анатолія Прокопенка, "за тривалістю і територіальною масштабністю така пожежна небезпека в Україні - вперше за 50 років". При цьому в МНС запевняють, що ситуація під контролем.

"На боротьбу з вогнем можемо залучити понад п'ять тисяч особового складу, одну тисячу одиниць техніки. Також є чотири спецлітаки (два з яких - у Росії) і чотири вертольоти. Вже провели близько семи тисяч рейдів у найбільш пожежонебезпечних лісах, оштрафували близько 1,5 тисячі відпочивальників", - говорить керівник прес-служби МНС Людмила Щербань, пише газета "КомерсантЪ-Україна".

Підключаються до боротьби з пожежами також церковнослужителі. Архієпископ Полтавський і Миргородський Української православної церкви Московського патріархату Філіп (Осадченко) розпорядився служити у всіх храмах Полтавської єпархії молебні про дарування дощу. Перша така служба пройшла в середу о 17.00. О 18.30 в Полтаві і передмістях пройшов короткочасний дощ.

А харківські конструктори розробили "розумний" пожежний танк. Він зібраний на основі легендарного Т-64. Використовувати танк збираються для ліквідації пожеж на військових складах і в лісах - ГПМ-64 зможе потрапити в епіцентр вогню, поливаючи полум'я водою зі швидкістю 100 літрів на секунду на відстані 100 метрів. Танком можна керувати за допомогою пульта на відстані 3,5 км. Орієнтовна ціна пожежного танка - 1,5 млн доларів.

Між тим у зв'язку зі спекою співробітникам Державтоінспекції скорочують час патрулювання і враховуватимуть індивідуальні особливості стану здоров'я міліціонерів, повідомили у прес-службі ДАІ. Командирам доручено забезпечити контроль за недопущенням погіршення стану здоров'я співробітників ДАІ.

Так, у центральних, східних і південних областях України вносяться відповідні зміни у дислокацію патрулів. Командири мають право вносити зміни у тривалість постової зміни, передає УНІАН.

Робочий день співробітника ДАІ триває 8 годин з перервою на годинний обід. З урахуванням спеки він може бути скорочений залежно від того, в якому регіоні працює співробітник ДАІ і яка температура повітря зберігається цього дня.

Крім того, Державтоінспекція рекомендує водіям утриматися від поїздок на тривалі відстані у зв'язку з тим, що спека може викликати погіршення здоров'я або стати причиною поломки автомобіля. ДАІ також просить водіїв застарілих моделей автомобілів з недосконалими системами охолоджування двигунів утриматися від тривалого використання машин.

Крім того, Державтоінспекція закликає водіїв не паркуватися біля лісових масивів, оскільки кинута сигарета або іскра від двигуна може призвести до займання лісу.

У прес-службі нагадали, що в деяких областях місцеві органи самоврядування вже ухвалили рішення про заборону в'їзду в населений пункт або в лісовий масив важких вантажних автомобілів. У даних випадках співробітники ДАІ лише виконують рішення органів самоврядування, забороняючи такий рух.

Пожежам в Україні тепер приділяється така сама увага, як і тяжким злочинам, - на місце надзвичайної події виїжджає керівництво міліції.

При обстеженні маршруту патрулювання співробітники ДАІ звертають увагу на транспортні засоби, припарковані біля лісових масивів, сільськогосподарських угідь для того, щоб встановити причину зупинки автомобіля і у разі потреби надати допомогу водієві.

Напередодні на позачерговому засіданні Ради нацбезпеки і оборони президент Віктор Янукович заявив, що перериває свою відпустку у Криму і повертається до Києва, щоб особисто контролювати боротьбу з лісовими пожежами. Своє рішення глава держави мотивував тим, що в Україні не повинна повторитися ситуація, що склалася в сусідній Росії, де знищені тисячі гектарів лісу і загинули люди.

Від лісових пожеж, зареєстрованих в Україні, станом на ранок четверга, 5 серпня, постраждало щонайменше 625 га. Крім того горять торфовища. Лише в Київській області напередодні працівники МНС погасили пожежі на площі понад 2 га. Ці загоряння супроводжуються задимленістю, від чого вже постраждала столиця.

Найкраща ситуація в лісах Західної України, пише газета "Сегодня". Тут теж тримається висока температура, проте грунт вологий, а ліси переважно листяні, на відміну від лісів решти частин України, де переважно хвойні ліси.



За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 1027 | Додав: holos
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ