Вт, 2024-04-23, 20:02


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2010 » Грудень » 30 » В Україні спостерігається найбільше падіння рівня демократії серед країн Європи
09:32
В Україні спостерігається найбільше падіння рівня демократії серед країн Європи
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

У рейтингу демократій країн світу Democracy Index-2010, складеному журналом The Economist, Україна зайняла 67 місце, тобто спустилася на 14 пунктів униз, у порівнянні з 2008 роком (53 місце), повідомляє УНІАН .

Автори дослідження вважають, що "демократичні досягнення, які відбулися внаслідок Помаранчевої революції, зараз знаходяться під загрозою".

В Україні зафіксовано найбільший регрес в демократії серед усіх країн Європи, вона займає "почесне" сьоме місце серед країн світу, в яких спостерігається найбільший занепад демократії, - після Мадагаскару, Фіджі, Ірану, Ефіопії, Єгипту та Гамбії.

Також за підсумками 2010 року Україна втратила неформальний статус "кращого серед гірших" на пострадянському просторі, пропустивши вперед Молдову.

Більше всього погіршали показники України в категоріях "функціонування уряду", "виборчий процес і плюралізм", "політична культура" та "участь у політичному процесі". Зокрема, за показником "ефективність функціонування уряду" Україна у своїй групі країн знаходиться на рівні Гани, Домініканської Республіки, Філіппін і Перу і поступається таким країнам, як Лесото, Малі, Намібія, Папуа-новая Гвінея, Монголія, Сурінам, Ямайка та іншим.

На думку дослідників, ефективніше, ніж український уряд, діяли навіть уряди країн, які входять до "нижчої" категорії "гібридних режимів" (при яких вибори проводяться під контролем влади, а цивільні свободи дотримуються частково), зокрема, Гондурас, Бангладеш, Камбоджа, Замбія і Малаві. Перше місце в розділі країн з "гібридним режимом" займає Гонконг, а закриває даний список Ірак. Найдемократичнішою державою визнали Центральноафриканську республіку.

Росія зайняла 107-е місце з демократичності, розмістившись між Киргизією і Непалом. При цьому для того, щоб стати країною з "авторитарним режимом" Росії потрібно спуститися всього на п'ять позицій. Перше місце в рейтингу демократичних держав зайняла Норвегія, за нею йде Ісландія, третє місце дісталося Данії. Усього у світі нарахували 26 країн з "повною демократією".

Democracy Index-2010 підготовлено фахівцями Economist Intelligence Unit - аналітичного підрозділу, який входить до групи журналу The Economist. Ситуація в країнах оцінювалася за станом на листопад 2010 року.

Відзначимо також, що за оцінками 2010 року в щорічному рейтингу свободи слова "Репортерів без кордону" Україна впала на 42 позіції. Зокрема, Україна зайняла в рейтингу 131 місце між Іраком та Ізраїльськими територіями. "Міжнародна правозахисна організація вважає, що Україна платить ціну за численні порушення свободи слова, які розповсюдилися по всій країні з лютого 2010, коли Віктора Януковича було обрано президентом", - йдеться у повідомленні. Також різке падіння України в рейтингу свободи слова пояснюють поверненням цензури, нападами на журналістів і реакцією влади.

А згідно із рейтингом Transparency International щодо рівня корумпованості, Україна в 2010 році зайняла 134-е місце.

Відзначимо також що експерти песимістично оцінюють підсумки цього року. Зокрема, директор Фонду "Демократичні ініціативи" імені Ілька Кучеріва Іріна Бекешкина повідомила, що "Україна не котиться, а вже скотилася в авторитаризм, і головне питання, яке залишається відкритим наступного року, - чи залишиться він авторитаризмом м'якого типу чи це буде авторитаризм типу диктатури".

За її словами, експерти дали вкрай негативну оцінку основним індикаторам стану розвитку країни в 2010 році. Так, за 10-бальною шкалою найнижчу оцінку отримав показник дотримання законності - 1,6. Також експерти дуже низько оцінили рівень свободи підприємництва (2,8), демократії (2,9), економічну ситуацію (3,0), свободи слова (3,1). В той же час експерти відзначили дуже високий рівень корупції (8,4).



За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 860 | Додав: news
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ