Пт, 2024-04-19, 11:14


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2016 » Лютий » 10 » В Україні жертвами грипу стали вже 253 людини, – МОЗ
16:43
В Україні жертвами грипу стали вже 253 людини, – МОЗ
Інші останні Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива на сайті holosUA.com/

За оперативними даними Міністерства охорони здоров'я України від початку епідемічного сезону в країні зареєстровано 253 лабораторно підтверджених летальних випадки від грипу та його ускладнень.

"Від початку епідемічного сезону, за оперативними даними, зареєстровано 253 лабораторно підтверджених летальних випадки від грипу, з них троє дітей віком до 17 років. Найбільша кількість летальних випадків в Одеській області – 40 випадків, у Києві – 29, у Черкаській області – 18, Харківській області – 15, Донецькій області – 15, Рівненській області – 14", – йдеться в зведенні МОЗ України, оприлюдненому на офіційному сайті міністерства у середу, 10 лютого.

У вівторок, 9 лютого, МОЗ повідомляло про 246 загиблих від грипу та його ускладнень. Отже, за добу в Україні від цього захворювання померло семеро осіб.

За оперативними даними Центру грипу та ГРВІ ДЗ "Український центр контролю та моніторингу захворювань МОЗ України", від початку епідемічного сезону (28 вересня 2015 - 7 лютого 2016 року) в Україні зареєстровано 3,5 млн хворих на грип та ГРВІ, перехворіло 8,9% населення.

Загалом в Україні від початку епідемічного сезону госпіталізовано з попередніми діагнозами "грип" та "гостра респіраторна вірусна інфекція" 145 тис. людей (4,2% від захворілих), із них 65,9% становлять діти віком до 17 років.

Із загальної кількості хворих 61,5% становлять діти віком до 17 років. Найвищий показник захворюваності на грип і ГРВІ відзначається серед населення Київської області та міста Києва, де перехворіло відповідно 15,0% та 12,6% населення. Найменша захворюваність реєструється в Закарпатській (5,6%) і Харківській областях (3,7%).

На п'ятому тижні 2016 року в 15 областях показники захворюваності на грип та ГРВІ перевищили епідемічні пороги, з них у чотирьох - більш ніж на 50,0%. В інших регіонах країни епідемічні пороги перебувають у межах від нульового порогу в Полтавській до - 49,0% у Харківській областях.

Захворюваність в епідсезон 2015-2016 року на 46,1% більша за рівень аналогічного періоду минулого епідемічного сезону.

По медичну допомогу своєчасно звернулася лише третина померлих. Проведений аналіз летальних випадків засвідчив, що всі померлі не мали щеплень проти грипу.

Від початку епідемічного сезону, за оперативними даними, вакциновано проти грипу 125 тис. 665 людей, що становить 0,32% загальної кількості населення, з них діти до 17 років - 21%. Вакцинація здійснювалася здебільшого за рахунок місцевих бюджетів.

Станом на 9 лютого 2016 року в окремих регіонах введено обмежувальні протиепідемічні заходи або припинено навчання майже в 2 тис. 553 дитячих навчальних, загальноосвітніх і позашкільних закладах.

Симптоми H1N1

Симптоми грипу H1N1 в більшості випадків схожі з симптомами сезонного грипу, це - лихоманка (підвищення температури), кашель, біль у горлі, нежить, біль у м'язах, тахікардія, головний біль, озноб і слабкість. В окремих випадках симптомами також є нудота, блювота або діарея. Температура найчастіше вище, ніж у разі ГРВІ та інших простудних захворювань, які не викликані вірусом грипу. У рідкісних випадках у хворих на грип H1N1 спостерігаються симптоми респіраторного захворювання без підвищення температури.

Є також небезпечні симптоми, коли треба негайно звертатися до лікаря. Пацієнту слід негайно звернутися по медичну допомогу, якщо на тлі захворювання на грип чи ГРВІ у нього з'являється задишка або утруднене дихання, посиніння губ, нудота або блювота, ознаки зневоднення, судоми, сплутаність свідомості, а також якщо температура дуже висока і не знижується після прийому жарознижувальних засобів, або залишається підвищеною довше ніж 4-5 днів.

Батьки хворих грипом дітей також повинні негайно звернутися по медичну допомогу, якщо у дитини на тлі захворювання з'являються такі симптоми: прискорене або утруднене дихання, посиніння або блідість шкірних покривів, відмова від пиття, утруднене сечовипускання (або відсутність бажання протягом тривалого часу), відсутність сліз під час плачу, непереборна нудота або блювота, крайня млявість і сонливість, схожі на непритомний стан, крайня ступінь збудження, дитину неможливо заспокоїти, біль або тиск у грудях, черевній порожнині, раптове запаморочення, непритомність, сплутаність свідомості, дезорієнтація.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива | Переглядів: 1060 | Додав: adminA | Теги: Україна, Моз, 253 людини, жертви грипу
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ