Чт, 2024-04-18, 02:41


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2011 » Липень » 17 » Вбивці останнього карпатського мольфара загрожує найвища міра покарання
10:30
Вбивці останнього карпатського мольфара загрожує найвища міра покарання
Інші останні Кримінальні новини і надзвичайні новини на сайті holosUA.com/

Убивці відомого карпатського мольфара (цілителя і віщуна) Михайла Нечая загрожує тюремне ув’язнення від 10 до 15 років або ж довічне позбавлення волі, повідомляє УНІАН з посиланням на заяву керівника Відділу зв’язків з громадськістю УМВС України в Івано-Франківській області Василя Гультайчука.

За його словами, слідчим управлінням УМВС України в Івано-Франківській області порушено кримінальну справу за ч 2 п 13 ст 115 Кримінального кодексу України (умисне вбивство, вчинене особою, яка раніше вчинила умисне вбивство) Фігурантові справи загрожує тюремне ув’язнення від 10 до 15 років або ж довічне позбавлення волі.

Гультайчук повідомив, що підозрюваним є 33-річний житель Львова. З його словами, він був судимий у 1999 році за скоєння вбивства жінки, є інвалідом 2-ї групи з діагнозом "шизофренія", майже 10 років перебував у місцях позбавлення волі та на примусовому лікуванні у психіатричних закладах закритого типу.

Як повідомляє УНІАН, посилаючись на заяву керівника прикарпатської міліції генерал-майора міліції Василя Варцаби, за попередніми показаннями затриманого, він убив Нечая через те, що той не сприймає і не поважає обряди і норми традиційного християнського віросповідання, а сповідує язичництво.

Упродовж двох днів підозрюваний і Нечай спілкувалися між собою з цих питань. Напередодні вбивства, як зізнався затриманий, він всю ніч молився і, як каже дослівно, "Бог дав йому дозвіл покарати зло".

На місці події було з’ясовано, що найімовірніше злочин вчинив молодий чоловік, який першим увійшов у кімнату, де цілитель приймав відвідувачів. Власне, мольфар сам запросив цього чоловіка першим. Через декілька хвилин той вийшов і сказав наступним відвідувачам, що дід просив 10 хвилин не заходити.

При проведенні оперативно-розшукових заходів оперативники з’ясували особу підозрюваного, який приїхав в село Верхній Ясенів 13 липня і поселився у туристичному наметі неподалік садиби Нечая.

Мобільні групи міліції мали інформацію не лише про прикмети цього чоловіка, але і його зображення. У ці дні у селі працювала знімальна група телевізійників зі столиці, які готували документальний фільм про мольфара і цілителя.

При перегляді відеоматеріалів правоохоронці зафіксували декілька відеофрагментів, в які потрапив чоловік біля намету.

Як повідомлялось раніше, 15 липня в селі Верхній Ясенів Верховинського району Івано-Франківської області від ножового поранення помер відомий карпатський мольфар і народний цілитель 81-річний Михайло Нечай.

Нагадаємо, підозрюваного у вбивстві правоохоронці затримали у п'ятницю, 15 липня, ввечері.

За словами Василя Варцаби, для розкриття злочину правоохоронці краю залучили максимальні сили: по тривозі було піднято особовий склад Верховинського райвідділу міліції, в області ввели спеціальний план "Перехоплення".

Підозрюваного затримали в лісовому масиві біля села Буковець на відстані шести кілометрів від місця скоєння злочину. Коли зловмисник помітив міліціонерів, то намагався втекти і сховатися в лісі. "Чоловік просто не знав, що на цей час він перебував у подвійному колі оточення", - зауважив начальник УМВС в області.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Кримінальні новини і надзвичайні новини | Переглядів: 1036 | Додав: admin | Теги: Михайло Нечай
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ