Пт, 2024-03-29, 13:20


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
«  Лютий 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728
Головна » 2013 » Лютий » 26 » Вибори в Італії: надія на прорив у подоланні занепаду
10:52
Вибори в Італії: надія на прорив у подоланні занепаду
Інші останні Новини світу на сайті holosUA.com/
В Італії другий день триває голосування в ході парламентських виборів, які, на думку багатьох, можуть виявитися вирішальними для подолання внутрішніх економічних проблем країни і забезпечення стабільності єврозони. Згідно з останніми перед виборами опитуваннями громадської думки, опублікованими два тижні тому, фаворитом передвиборчих перегонів є лівоцентристський альянс П'єра Луїджі Берсані, повідомляє BBC-Russia.

Він з невеликим відривом випереджав правоцентристський блок колишнього прем'єр-міністра Сильвіо Берлусконі.

За місця в італійському парламенті також бореться центристська коаліція прем'єра Маріо Монті, який залишає свою посаду.

Опитування громадської думки передбачали велику підтримку популярному коміку Беппе Грілло, який виражає інтереси протестного руху - виборців, які зазвичай голосують "проти всіх".

Нинішні загальні вибори проходять на два місяці раніше запланованого терміну. Дочасні вибори були оголошені після того, як партія Берлусконі відмовилася від підтримки уряду технократів Монті.

Лідируючу позицію на виборах до італійського парламенту, за попередніми даними, посідає лівоцентристська "Демократична партія Італії", очолювана П'єром Луїджі Берсані, повідомив в понеділок італійський телеканал "Скай 24". За даними exit-polls, партія набирає 34,5% голосів.

Настрої виборців

Голосування триватиме до 3-ї години дня за місцевим часом у понеділок, і вже за кілька годин після цього очікуються попередні результати.

Парламентські вибори в Італії проходять за умов глибокої рецесії, що змусила владу піти на жорсткі, але вкрай непопулярні заходи з обмеження громадських витрат.

Результат цих виборів непокоїть і представників єврозони, які очікують від італійського уряду продовження політики економії і в майбутньому.

Багато італійців вважають, що нова влада не зможе виправдати покладених на неї надій.

"Я не впевнений, що уряд, який буде сформовано після виборів, буде в змозі вирішити наші проблеми", - заявив після голосування житель Мілана Аттіліо Б'янчетті.

Лучіана Лі Мандрі з Палермо поділяє його песимізм.

"Ми всі хочемо отримувати пільги, коли ми вчимося, а після навчання мати гарантовану роботу. Так вже всі ми влаштовані, і нас можуть представляти тільки такі ж люди, як і ми самі", - сказала вона.

Коли колишній прем'єр Берлусконі прибув у неділю на виборчу дільницю в Мілан, на нього спробували накинутися три напівоголені жінки, на тілах яких був написаний гасло "Basta Berlusconi" ("Досить, Берлусконі").

Сильвіо Берлусконі, який тричі обіймав посаду прем'єр-міністра, виявився замішаний у судових скандалах через звинувачення в ухилянні від сплати податків і сексуальних стосунках з неповнолітньою.

Берлусконі також критикують за дане ним минулої суботи, 23 лютого, телеінтерв'ю. Як стверджують його критики, в той час вже набула чинності заборона на передвиборчу агітацію.

За словами представників колишнього прем'єра, він дав це інтерв'ю, попередньо обумовивши, що його будуть транслювати в понеділок, після закриття виборчих дільниць.

Італійка Марія Тереза Готтард сказала, що вона все одно буде голосувати за Сильвіо Берлусконі.

"Я знаю, що у нього є свої недоліки, але він - найкращий кандидат", - підкреслила вона.

Фаворити

У виборах депутатів двох палат італійського парламенту - Палати депутатів і Сенату - беруть участь близько 47 млн виборців.

Італійська виборча система заснована на пропорційному представництві та партійних списках. Вона також передбачає цілу низку процентних бар'єрів, через що окремі партії воліють вступати в коаліції.

Лівоцентристська Демократична партія Берсані - фаворит на виборах. Згідно з соціологічними опитуваннями, партія має підтримку майже 35% виборців.

Колишній комуніст, Берсані обіцяв продовжувати політику реформ Маріо Монті. Тим не менше він стверджував, що представники єврозони повинні вжити додаткових заходів щодо забезпечення економічного зростання і створення робочих місць.

Однак за останні кілька тижнів зменшився відрив його партії від альянсу Сильвіо Берлусконі, що різко критикує заходи суворої економії.

За опитуваннями громадської думки, "Рух п'яти зірок" комедійного актора Беппе Грілло на третьому місці. Активісти цього руху виступають гостро проти політичного істеблішменту, і це імпонує багатьом італійцям, які втратили довіру до головних традиційних партій.

Як повідомлялося, Італія в неділю, 24 лютого, і понеділок, 25 лютого, обирає новий парламент країни. Вибори в законодавчі збори Італії проходять достроково і трохи раніше закінчення терміну повноважень парламенту попереднього скликання через кризу технічного кабінету, що прийшов до влади в листопаді 2011 року після відставки Сильвіо Берлусконі.

22 грудня 2012 року президент Італії Джорджо Наполітано розпустив національний парламент у зв'язку з урядовою кризою.


За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини світу | Переглядів: 898 | Додав: adminA | Теги: подолання занепаду, Італії, прорив, вибори
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ