Ср, 2024-04-24, 22:09


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2011 » Липень » 29 » Вибух у шахті на Луганщині: 16 гірників загинули, двоє поранені
10:01
Вибух у шахті на Луганщині: 16 гірників загинули, двоє поранені
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

У місті Суходільську Краснодонського району на шахті "Суходільська-Східна" на горизонті 915 м стався вибух, повідомляє прес-служба Міністерства надзвичайних ситуацій України.

За останніми даними, загинуло 16 гірників та 3 гірників з опіками та травмами різних ступенів тяжкості госпіталізовано. Всього на аварійній ділянці працювало 28 гірників. Доля 9 гірників залишається невідомою.

До пошуково-рятувальних робіт залучено 11 відділень Державної воєнізованої гірничорятувальної служби Міністерства енергетики та вугільної промисловості. Причина вибуху встановлюється.

На місці аварії працюють: робоча група, яку очолює міністр енергетики та вугільної промисловості Юрій Бойко та оперативна група Головного управління МНС у Луганській області.

У зв'язку з вибухом на шахті "Суходільська-Східна" президент України Віктор Янукович доручив Кабінету міністрів створити урядову комісію з розслідування причин вибуху, повідомляє прес-служба президента.

Глава держави висловив співчуття родичам загиблих гірників.

Шахта "Суходільська-Східна" - вуглевидобувне підприємство в місті Суходільську, Краснодонської міської ради Луганської області, входить до ДХК "Краснодонвугілля".

Шахту "Суходільська-Східна" здано в експлуатацію в грудні 1980 року. Глибина розробки становить 785-1028 метрів. На шахті працює понад 3,5 тисячі осіб. Середньодобовий видобуток становить 2727 тонн.

"Суходільська-Східна" - одна з найбільш небезпечних шахт у Донецькому вугільному басейні через підвищену небезпеку раптових викидів вугілля і газу.

9 червня 1992 року в результаті вибуху метану і вугільного пилу було травмовано 100 гірників, з яких 63 людини загинули. 13 серпня 2006 року на шахті стався вибух, 8 шахтарів загинуло, 5 були поранені.

13 січня 2008 року на горизонті 915 метрів внаслідок порушення заходів безпеки під час транспортних робіт підземним електровозом один робітник отримав смертельну травму.

А 17 грудня 2008-го ввечері спалахнула пожежа на шахті, яка тривала 5 діб. Тоді всіх 273 гірників, які працювали в шахті, було піднято на поверхню.

Урядова комісія вилетіла на місце аварії на шахті "Суходольська-Східна"

В 8-00 зі столичного аеропорту Жуляни за дорученням президента України Віктора Януковича вилитів літак з урядовою комісією, покликаної розібратися з причинами аварії на шахті "Суходольська-Східна", де сьогодні вночі стався вибух, говориться в повідомленні прес-служби МНС.

До складу урядової комісії увійшли: Юрій Бойко - міністр енергетики та вугільної промисловості, Віктор Балога - міністр надзвичайних ситуацій, Олександр Онищенко - міністр охорони здоров'я, Володимир Павленко - заступник міністра економіки та інші.

Найближчим часом на місце аварії вилетить прем'єр-міністр Микола Азаров.

Сім'ям загиблих гірників виплатять по 1 млн грн

Адміністрація об'єднання "Краснодонвугілля", до якого входить шахта "Суходільська-Східна", де в ніч на п'ятницю відбувся вибух з трагічними наслідкамиі, співчуває потерпілим і виплатить сім'ям загиблих гірників по 1 млн грн, повідомляє "Інтерфакс-Україна" з посиланням на "Краснодонвугілля".

В даний час застосовуються всі необхідні заходи для ліквідації наслідків аварії та пошуку зниклих шахтарів.

Також агентству нагадали, що "Краснодонвугілля" приділяє особливу увагу дотриманню правил техніки безпеки на своїх шахтах, постійно оновлюючи відповідне обладнання.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 961 | Додав: admin
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ