Пт, 2024-04-26, 10:11


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2011 » Липень » 8 » В Туркменістані вибухнули боєприпаси, багато жертв. ВІДЕО
12:05
В Туркменістані вибухнули боєприпаси, багато жертв. ВІДЕО
Інші останні Катастрофи та природні катаклізми на сайті holosUA.com/

У місті Абадан у Туркменістані стався вибух на складі боєприпасів. Як офіційно заявило туркменське МЗС, жертв і великих руйнувань немає, ситуація під контролем, передає ИТАР-ТАСС. Водночас правозахисний сайт "Хроніка Туркменістану" повідомляє, що вибух спричинив великі руйнування і "дуже багато жертв", в місті почалася паніка.

Згідно з офіційною інформацією, в околицях міста Абадан (колишній Безмеїн, місто-супутник столиці) під Ашгабатом виникло загоряння і стався вибух піротехнічних засобів, призначених для феєрверків, які зберігалися на спеціальних складах. "Загоряння сталося в результаті спекотної погоди. Жертв і особливих руйнувань немає. Населенню надається необхідна медична, соціальна та інші види допомоги", - повідомляється в поширеному МЗС прес-релізі.

"Населенню надається необхідна медична допомога. Людей, що проживають в безпосередній близькості від місця події, евакуйовано на безпечну відстань. Уряд країни і відповідні структури тримають виниклу надзвичайну ситуацію під повним контролем. Вся робота проводиться спеціальною комісією, створеною за дорученням глави держави", - повідомляє туркменське зовнішньополітичне відомство.

Офіційну інформацію про подію в самому Туркменістані поки що не поширювали. Тим часом, за інформацією сайту "Хроніка Туркменістану" (видання Туркменської ініціативи з прав людини), в результаті вибухів на військових складах у місті Абадан є багато загиблих.

Агентство Reuters повідомляє з Абадану з посиланням на місцевих жителів, що вулиці міста безлюдні і патрулюються армійськими підрозділами і загонами поліції. Свідки розповіли, що близько 16.00 7 липня прогриміли кілька сильних вибухів, після чого було вимкнено електрику, воду і газопостачання. Дороги, що ведуть до Абадану, всіяні уламками, в повітрі висить запах горілого. Проте, незважаючи на посилену охорону, поліція пропускає в місто авто безперешкодно.

Сайт "Хроніки Туркменістану" описує, що відбувалося в місті після вибухів на складах боєприпасів. "Дуже багато жертв. Хмару від вибухів і заграву від пожеж видно з Ашгабата. У самому Абадані виникла паніка. Почалося масове мародерство. На міському стадіоні створено евакуаційний пункт. Там жителям видається питна вода, за необхідності надається перша допомога. До Абадану рухаються колони військової техніки. Почалися пожежі в горах - туди впало багато снарядів, у тому числі і від установок "Град".

За даними видання, у місті багато нерозірваних снарядів - деякі з них вибухають, скрізь лежать трупи. Всі військові частини, розташовані в регіоні, залучені для гасіння пожеж та евакуації населення. У туркменській столиці безперервно звучать сирени. Через весь Ашгабат поранених везуть каретами швидкої допомоги. По ТБ поки що нічого не передають.

За твердженням свідків, "перший вибух стався в четвер о 16.40 за місцевим часом (14.40 за київським), потім пішли вибухи серіями, чергами, в небі рвалися ракети, і весь Абадан усіяний снарядами, які постійно вибухають".

Нагадаємо, на початку червня на арсеналі в Росії сталася сильна пожежа. Осколки від снарядів, що вибухали, розліталися на відстань десятків кілометрів. З 20-кілометрової зони навколо місця події було повністю евакуйовано населення - це понад 30 тисяч осіб, 85 осіб постраждало.

В Україні вибухи на складах боєприпасів теж не рідкість.




За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Катастрофи та природні катаклізми | Переглядів: 900 | Додав: adminA
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ