Чт, 2024-03-28, 22:04


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2010 » Березень » 19 » Віце-прем'єри можуть приступати до роботи: їм роздали обов'язки
10:23
Віце-прем'єри можуть приступати до роботи: їм роздали обов'язки
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/


Оприлюднено список посадових обов'язків всіх віце-прем'єрів в уряді Азарова . Так, наприклад, Сергій Тігіпко буде займатися питаннями європейської інтеграції, якими раніше мав намір опікуватися особисто прем'єр-міністр. У деяких випадках обов'язки віце-прем'єрів збігаються, що, на думку експертів, може призвести до прихованого конфлікту інтересів в Кабміні, пише сьогодні "Комерсант -Україна".
На сайті уряду вчора було оприлюднено перелік посадових обов'язків заступників прем'єр-міністра.

Перший віце-прем'єр Андрій Клюєв, зокрема, буде відповідати за підготовку програми діяльності уряду, виконання загальнодержавних програм економічного і соціального розвитку, а також за стан паливно-енергетичного комплексу та розвиток вугільної, газо- і нафтовидобувної галузей.

Сфери відповідальності віце-прем'єрів розписані дуже докладно, але при цьому в деяких моментах вони практично збігаються.

Так, віце-прем'єр з питань Євро-2012 Борис Колесніков буде курирувати діяльність засобів масової інформації і відповідати за розвиток інформаційної сфери.

Водночас серед повноважень віце-прем'єра з гуманітарних питань Володимира Семиноженка - вирішення питань "прозорості та відкритості діяльності органів виконавчої влади", а також "взаємодія з Національною радою з питань телебачення і радіомовлення".

Член парламентського комітету з питань свободи слова та інформації Олена Бондаренко (Партія регіонів), яка відповідатиме за всю інформаційну політику Кабміну, не бачить у такому розподілі обов'язків нічого дивного.

"Борису Вікторовичу (Колеснікову - ред.) доручили вести всю ідеологічну роботу уряду - просто обрали здатного до цього виду діяльності", - сказала вона.

Примітно, що Колесніков також займатиметься питаннями екологічної безпеки та охорони природних ресурсів, що певним чином збігається з деякими повноваженнями Клюєва.

"Кабінет міністрів - це складний механізм, де все з усім перетинається. Було б гірше, якби там працювали за принципом "кожен сам по собі", - вважає Бондаренко.

Відповідно до розпорядження Кабміну до компетенції віце-прем'єра з економічних питань Тігіпка з-поміж іншого віднесено і міжнародне співробітництво. Він буде контролювати сферу відносин з СОТ, питання інтеграції України в Європейський Союз, євроатлантичної інтеграції, співробітництва з Радою Європи, адаптації вітчизняного законодавства до норм ЄС.

Зазначимо, що спочатку Тігіпко не був настроєний зайняти крісло віце-прем'єра, розраховуючи очолити Кабмін. Проте в результаті "бронзовий призер" президентських перегонів приєднався до уряду "регіоналів".

Посада профільного віце-прем'єра з питань європейської інтеграції, яку за прем'єрства Юлії Тимошенко обіймав Григорій Немиря , в уряді Азарова відсутня.

Раніше заступник голови Адміністрації президента Ганна Герман не виключала, що цю посаду буде збережено, і її обійме колишній міністр закордонних справ Петро Порошенко.

"Я думаю, що він (Порошенко - ред.) знайде своє місце в уряді, оскільки ще не призначений віце-прем'єр з євроінтеграції", - заявляла вона 12 березня. А вже 16 березня Азаров сказав, що сам відповідатиме за цю сферу: "З огляду на виняткову важливість процесу євроінтеграції для нашої країни, координувати і направляти переговорний процес українського уряду з ЄС буду особисто я".

На думку директора Інституту глобальних стратегій Вадима Карасьова , відкритої конфронтації між віце-прем'єрами через збіг деяких посадових обов'язків найближчим часом не станеться.

"Підкилимна боротьба буде точно, але на телеекрани, як за попередньої влади, все це виносити не будуть, - вважає він .- Нова влада на противагу старій буде позиціонувати себе як моноліт, тому найближчим часом гучних скандалів очікувати не варто".

Цікаво, що новий український уряд має найбільшу кількість міністрів з-поміж країн Європи - 29.

Тиждень тому Верховна Рада призначила прем'єр-міністра і затвердила склад Кабміну, в якому з'явилося сім нових віце-прем'єрів. Причиною цього, вважають ЗМІ, є бажання президента Віктора Януковича задовольнити амбіції всіх.

Крім того, "регіонали" не тільки заповнюють собою нові посади, а й "окупують" ті, що вже давно існують. Під час приходу до влади "помаранчевих" у 2005 році вони також влаштували кардинальні "портфельні" зміни. Тоді, потрапивши в опозицію, "регіонали" дорікали своїм опонентам у необґрунтованості "багатотисячних" кадрових ротацій. Зараз, судячи з усього, повернувшись до керма, "біло-сині" і собі взялися до "портфельного" переділу.

Тільки позавчора, наприклад, уряд поставив рекорд з кадрових перестановок. Протягом трьох годин Кабмін провів 117 звільнень і призначень у центральних органах влади.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 973 | Додав: Olena_Mazur
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ