Пт, 2024-04-19, 12:29


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
«  Серпень 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031
Головна » 2010 » Серпень » 12 » Від таємничого вірусу в інтернаті в Ніжині помирають діти
15:28
Від таємничого вірусу в інтернаті в Ніжині помирають діти
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/


У місті Ніжин Чернігівської області в інтернаті для дітей з ураженням центральної нервової системи через невідому інфекцію померли три дитини - семи, дев'яти і десятирічного віку, і ще двоє вихованців сімнадцяти і дев'ятнадцяти років. Ще п'ятьох дітей госпіталізували 7-11 серпня.
Про це сьогодні на прес-конференції в Чернігівській облдержадміністрації повідомив головний санітарний лікар області Микола Донець. За його словами, точний діагноз буде поставлено у четвер, на даний же момент відомо, що причиною смерті не є віруси грипу A і B, передає УНІАН.

За словами заступника голови Чернігівської обладміністрації Віктора Тканка, губернатор Володимир Хоменко 11 серпня підписав розпорядження і створив комісію з медиків і представників правоохоронних органів для встановлення причин та запобігання захворювань у дитячому інтернаті.

За словами начальника Чернігівського обласного управління охорони здоров'я Володимира Ященка, стан госпіталізованих - стабільний, найвища температура у хворих - 37,3 градуса. Він також додав, що, незважаючи на це, троє госпіталізованих ще перебувають під наглядом у реанімаційному відділенні, ще двоє - в інфекційному. Ященко повідомив, що нових випадків захворювання після 11 серпня не спостерігається.

Зараз на місці події працюють експерти області та Міністерства охорони здоров'я. За попереднім висновком лікарів, у дітей вірусна інфекція з екзантемою (висипом), диференційована з герпетичної. Обласна СЕС зібрала контрольні обстеження на віруси. Контактні діти перебувають під спостереженням лікарів-інфекціоністів, педіатрів. Триває розслідування.

Створено робочу групу у складі представників Міністерства охорони здоров'я та представників Міністерства праці та соціальної політики України, до системи якого належить цей Ніжинський інтернат. На місці працюють заступник міністра охорони здоров'я Раїса Мостовенко та головний позаштатний анестезіолог Володимир Жовнір для оцінки ситуації і наданням необхідної допомоги.

Президент України Віктор Янукович вже доручив правоохоронним органам і Міністерству охорони здоров'я вивчити причини смерті п'ятьох дітей в інтернаті і вжити всіх необхідних заходів для убезпечення дітей, які знаходяться у закладі. Про це агентству "Інтерфакс-Україна" у четвер повідомила заступник глави адміністрації президента Ганна Герман.

"Президент дуже стурбований смертю дітей в інтернаті. Віктор Янукович доручив негайно з'ясувати причини, і зробити все для того, щоб не допустити надалі повторення подібного", - підкреслила вона.

Сама Герман особисто виїжджає до Ніжену, щоб "контролювати ситуацію і доповідати президенту".

У Ніжинському дитячому інтернаті перебувають 67 дітей з ураженням центральної нервової системи. Середня щорічна смертність в інтернаті становить 7-8 дітей, а з початку 2010 року в різний час, крім зазначених смертей, вже померло 3 дитини.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 1002 | Додав: holos
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ