Сб, 2024-04-20, 16:21


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2011 » Листопад » 26 » Відповідь Росії на ПРО США: нові війська беруть під контроль усю Європу
11:47
Відповідь Росії на ПРО США: нові війська беруть під контроль усю Європу
Інші останні Новини світу на сайті holosUA.com/

Керівництво російської армії, отримавши цього тижня доручення військового характеру від президента Дмитра Медведєва у зв'язку з ситуацією навколо будівництва в Європі американської системи ПРО, в п'ятницю повідомило про вжиті заходи, передає NEWSru.com.

Як заявив журналістам командувач військ Повітряно-космічної оборони (ПКО) генерал-лейтенант Олег Остапенко, формування військ Повітряно-космічної оборони, рішення про створення яких торік ухвалив глава держави, практично завершено. За словами генерала, з 1 грудня вони заступають на бойове чергування.

Командувач також повідомив, що в Калінінградській області побудовано і готова до запуску в дію радіолокаційна станція попереджень про ракетний напад. РЛС зможе контролювати всю територію Європи та Північну Атлантику.

Як запевнив Остапенко, "Іскандери", які розгорнуть в Калінінградській області в терміни, визначені урядом, будуть здатні протидіяти ПРО і вирішувати інші стратегічні завдання, повідомляє "Інтерфакс".

Минулої середи президент Медведєв виголосив грізну промову, адресовану США і НАТО, про те, що небажання надати юридичні гарантії ненаправленої ЄвроПРО проти Росії змушує Москву перейти до відповідних кроків. Крайньою мірою може стати вихід РФ з Договору про скорочення стратегічних наступальних озброєнь (СНО), попередив глава держави.

Його виступ, тим не менш, не налякав Вашингтон, де заявили, що не змінять своїх планів зі створення ПРО. Іноземні ЗМІ, зауваживши, що Медведєв перераховує лише старі відповідні заходи, дійшли висновку, що заява розрахована не на Захід, а на російську аудиторію, якій імпонує антиамериканська риторика напередодні виборів.

У свою чергу Україна закликає Росію і США до компромісу під час створення загальної європейської системи протиракетної оборони в інтересах зміцнення глобальної безпеки.

Президент РФ 23 листопада дав доручення Міноборони РФ і Збройним силам ввести в бойовий склад РЛС в Калінінграді та посилити прикриття об'єктів стратегічних ядерних сил. Медведєв також розпорядився в рамках створення системи ПКО посилити прикриття об'єктів стратегічних ядерних сил. Як пообіцяв глава держави, стратегічні балістичні ракети, які надходять на озброєння РВСП (Ракетні війська стратегічного призначення) і ВМФ, будуть оснащуватися перспективними комплексами подолання ПРО і новими високоефективними бойовими блоками.

Війська ПКО будуть готові дати відсіч ворогу з 1 грудня

У п'ятницю керівництво ЗС РФ відзвітувало про те, що вже зроблено за дорученнями президента і які подальші плани Міноборони в цьому напрямі. Як повідомив командувач цих військ Олег Остапенко, роботу з формування нового роду Збройних сил можна вважати практично завершеною, передає "Інтерфакс".

За словами генерала, вже з 1 грудня війська у взаємодії із силами і засобами протиповітряної оборони військових округів заступають на бойове чергування - їхнім завданням є захист території країни від ударів засобів повітряно-космічного нападу.

Як зазначив Остапенко, до складу військ Повітряно-космічної оборони входить космічне командування, командування протиповітряної та протиракетної оборони, а також космодром Плесецьк. Космічне командування володіє всіма засобами систем контролю космічного простору, управління орбітальної угрупованням, а також системою попередження про ракетний напад.

Як пише "Независимая газета", підпорядковуватися війська ПКО будуть безпосередньо начальнику Генштабу. До їхнього складу, в тому числі, увійдуть вісім діючих і дві споруджувані станції "Дністер", "Дар'ял", "Дніпро", "Волга" і "Воронеж", розташовані в Росії, Бєларусі, Азербайджані та Казахстані. Крім того, до ПКО будуть ставитися Система контролю космічного простору, Система протиракетної оборони столиці А-135 зі стрільбовою РЛС "Дон-2Н", розміщеною в підмосковному Софрині, війська ППО з бригадами зенітно-ракетних військ і частини радіотехнічних військ.

Нагадаємо, початок створення ПКО було покладено ще в 2001 році, коли в Росії було створено Космічні війська. У 2010 році Медведєв розпорядився заснувати війська ПКО. У посланні Федеральним зборам президент запропонував об'єднати під єдине стратегічне командування системи протиповітряної та протиракетної оборони, попередження про ракетний напад і контролю космічного простору. Глава держави ставив за мету виконати цю роботу до 1 грудня 2011 року, призначивши відповідальними за реалізацію ініціативи міністра оборони Анатолія Сердюкова і главу уряду Володимира Путіна.

"Независимая газета" пише, що хоча створення ПКО на даному етапі аж ніяк не знаменує новий етап гонки озброєнь, проте очевидно, що цей процес може перешкодити можливій співпраці Росії і США з протиракетної оборони, якщо країни все ж таки вийдуть з глухого кута і досягнуть компромісу з цього питання.

РЛС у Калінінграді накриє своєю парасолькою Європу та Північну Атлантику

Генерал Остапенко в п'ятницю повідомив про істотне розширення інформаційних можливостей системи попередження про ракетний напад РЛС у Калінінградській області.

Як запевнив командувач, станція зможе повністю контролювати можливі ракетні пуски на всій території Європейського континенту і з акваторії Північної Атлантики, повідомляє "Інтерфакс". "Це дозволить, в тому числі, контролювати роботу і системи ЄвроПРО", - підкреслив генерал.

За словами Остапенка, до теперішнього часу всі будівельні роботи на РЛС завершено, набрано персонал, і командування очікує лише команди верховного головнокомандувача про запуск системи.

Як зазначив командувач, станція володіє унікальними якостями - вона значно розширює спектр завдань з інформаційного забезпечення керівництва країни даними по можливим ракетним пускам.

Російська надгоризонтна РЛС системи далекого виявлення високої заводської готовності "Воронеж-ДМ" розташована в селищі Піонерське Калінінградської області і працює в дециметровому діапазоні. Станція розроблена ВАТ "НПК НІІДАР".

Комплекси "Іскандер" буде розміщено в Калінінградській області в належні терміни

Оперативно-тактичні ракетні комплекси "Іскандер" буде розміщено в Калінінградській області в строки, які визначить керівництво країни, заявив у п'ятницю журналістам командувач військ Повітряно-космічної оборони Олег Остапенко.

Як нагадав генерал, комплекс "Іскандер" здатний не тільки протистояти ПРО, а й виконувати інші важливі завдання. За словами Остапенка, "Іскандер" - це "сучасний, високоточний, мобільний ракетний комплекс нового покоління", який дозволяє забезпечити ефективну протидію зокрема наступальним системам, передає "Інтерфакс".

РК "Іскандер" розрахований на ураження високоточними ракетами наземних цілей - командних пунктів, великих угруповань військ, об'єктів ППО і ПРО, літаків і вертольотів, що перебувають на аеродромах. Ракета 9М723К1, якою оснащений комплекс, маневрує по складній траєкторії, що забезпечує високу ймовірність ураження засобів ПРО і ППО.


За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини світу | Переглядів: 1098 | Додав: adminA | Теги: ППО, про
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ