Чт, 2024-04-18, 11:59


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
«  Квітень 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930
Головна » 2010 » Квітень » 20 » Відправлений у відставку голова МВС Киргизстану повернувся
10:06
Відправлений у відставку голова МВС Киргизстану повернувся
Інші останні Новини світу на сайті holosUA.com/


Екс-глава МВС Киргизстану Болотбека Шерніязова знову призначено на цю посаду. Він повернувся на посаду глави МВС через добу з моменту відставки, передає "Інтерфакс" з посиланням на джерело в керівництві МВС Киргизстану.
При цьому джерело від будь-яких коментарів відмовилося.

У прес-службі МВС повідомили, що про які-небудь кадрові призначення в керівництві міністерства інформації немає.

Шерніязов був в.о. голови МВС Киргизстану до 19 квітня, коли голова тимчасового уряду Роза Отунбаєва замінила його на цій посаді на Бакіта Алімбекова.

Призначення нового міністра було пов'язано з тим, що в останні кілька днів у Бішкеку, а також на півдні республіки міліціонери проводили акції протесту з вимогою усунути від посади Шерніязова.

При цьому сьогодні, у вівторок, обстановка в столиці Киргизстану і в селі Маївка під Бішкеком, де в понеділок ситуація загострилася через хуліганів-погромників і протестів міліції, стабілізувалася, пише NEWSru.com .

Жертвами безладів стали п'ятеро людей, ще 28 поранено

За останніми даними, в результаті заворушень в селі Маївка під Бішкеком загинули п'ять людей, ще 28 отримали поранення. Про це у вівторок повідомили в прес-службі міністерства охорони здоров'я Киргизстану. За уточненими даними прес-служби, троє загиблих померли від вогнепальних поранень, двоє з них жителі села Маївка.

"З 28 постраждалих дев'ятьох госпіталізовано. Решті допомога була надана лікарями швидкої допомоги на місці", - сказав представник Мінохоронздоров'я. За його словами, відомостей про потерпілих співробітників правоохоронних органів та збройних сил Киргизстану немає.

Крім того, за інформацією прес-служби, затримано 130 учасників погромів, порушені кримінальні справи. У прес-службі зазначили, що в ході наведення порядку постраждали 10 співробітників органів внутрішніх справ. "Було спалено три міліцейські машини", - підкреслили в МВС. За даними міністерства, всього в ході заворушень постраждали 40 чоловік.

Тим часом жителі Бішкека організували загони для підтримки порядку після повідомлень про безлади і мародерство в селі Маївка, повідомив у вівторок в.о. заступника міністра внутрішніх справ Киргизстану Зарив Рисаліев.

"Вночі біля будівлі МВС зібралося близько 1500 бішкекчан, які висловили бажання надати допомогу з підтримання правопорядку співробітникам міліції", - сказав Рисаліев. За його словами, "представники народного ополчення будуть нести спільну службу на вулицях Києва і в адміністративних будівель з міліцейськими нарядами".

Заворушення під Бішкеком почалися 19 квітня, коли група з тисячі осіб спробувала захопити землі, що належали селянам, в основному, турки-месхетинці. Жителі села чинили їм опір, після чого натовп загарбників кинулася до Бішкеку, по дорозі громлячи машини і закидаючи камінням будинку Маївки.

У межі міста правоохоронним органам столиці вдалося їх зупинити. Однак з настанням темряви загарбники повернулися в селище і продовжили погроми. Незабаром голова тимчасового уряду Отунбаєва заявила, що ситуація в маївці взята під контроль. За її словами, співробітники міліції киргизької затримали в селі кілька десятків людей, що брали участь в погромах.

Нагадаємо, 6 квітня, після того як були затримані практично всі лідери опозиції, в Киргизстані почалися масові безлади. Жертвами спалахнули 7 квітня зіткнень стали близько 80 людей, більше тисячі отримали поранення.

Незабаром опозиція заявила про розпуск парламенту і формування нового уряду на чолі з Отунбаєвой. 15 квітня Курманбек Бакієв склав президентські повноваження та покинув країну.

У Бішкеку можуть бути до 10 тисяч мародерів

Наразі у столиці Киргизстану Бішкеку і в її передмісті можуть перебувати до 10 тисяч мародерів. Про це повідомляє джерело в правоохоронних органах Киргизстану.

За його словами, в останні два тижні жителі різних регіонів країни, а також ті, хто проживав в Бішкеку без житла в результаті активної внутрішньої міграції, почали захоплювати землі в столиці і передмісті.

"Дії самозагарбники і мародерів, як показує розвиток ситуації, найімовірніше, пов'язані з криміналом і представниками сил, які намагаються дестабілізувати ситуацію у столиці", - зазначило джерело.

Воно не виключає, що погроми в Маївці "є початком протистояння між кримінальними елементами і тимчасовим урядом, від якого буде потрібно вживання найжорсткіших заходів щодо тих, хто намагається організувати в Бішкеку правове беззаконня".

"Не виключено, що за діями самозагарбники, які мали яскраво виражений характер розпалювання міжнаціональної ворожнечі, стоять сили, які намагаються захопити владу в республіці", - резюмував правоохоронець.


За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини світу | Переглядів: 1051 | Додав: holos
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ