Сб, 2024-04-27, 06:22


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
«  Вересень 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930
Головна » 2010 » Вересень » 20 » Відразу після замаху на Діда Хасана було затримано 24 авторитети
20:55
Відразу після замаху на Діда Хасана було затримано 24 авторитети
Інші останні Новини росії на сайті holosUA.com/

  Московські правоохоронні органи провели велику облаву на злодіїв у законі саме в той момент, коли було зроблено замах на впливового кримінального авторитета на пострадянському просторі Аслана Усояна на прізвисько Дід Хасан. У підсумку було тимчасово затримано понад 20 мафіозі, яких незабаром відпустили, повідомляє "Прайм-крайм".

Минулого четверга через лічені хвилини після розстрілу Аслана Усояна на іншому кінці Москви співробітниками Московського карного розшуку разом з їхніми колегами з Департаменту карного розшуку МВС Росії було припинено "злодійську сходку".

Кримінальні боси кількістю більш як два десятки зібралися в приміщенні караоке-бару "Зебра" на заході столиці. Серед тих, що зібралися, були три злодії в законі: 44-річний уродженець Тбілісі Мамука Мікеладзе, а також вихідці з Абхазії - 36-річний Гела Кардава і його 32-річний молодший брат Гізо. Крім того, на зустрічі були присутні значні авторитети "солнцевського" і "кунцевського" угруповань: 59-річний Юрій Єсін на прізвисько Самосвал, 57-річний Микола Ботінкін - Ботінок і молдовський кримінальний авторитет Григорій Карамалак на прізвисько Болгар, передає NEWSru.com.

За оперативним даними, на "сходці" планувалося обговорити питання поділу кримінальних сфер впливу в Москві, а також вирішити конфліктну ситуацію, пов'язану з Гелою Кардавою.

Усіх затриманих у кількості 24 осіб було поставлено на оперативний облік і після профілактичної бесіди відпущено.

Аслан Усоян і не збирався на цю сходку. "Дід Хасан знав про сходку, але його присутності на ній не було потрібно", - зазначили в правоохоронних органах.

Серед численних версій про причини замаху на Аслана Усояна слідчі відпрацьовують і одну з найекзотичних: кримінального авторитета "замовив" хтось із наближених. А причиною цього може бути причетність Діда Хасана до вбивства "батька російської мафії" В'ячеслава Иванькова на прізвисько Япончик.

"У ході розслідування даного злочину опрацьовуються різні версії причин замаху, однак не виключено, що спроба вбивства кримінального лідера була організована людьми, що формально входять у його клан", - сказали в правоохоронних органах.

Кілька років тому Дід Хасан і Япончик вступили в конфлікт із кланом "злодіїв у законі", очолюваним вихідцями з Грузії й, зокрема, з Таріелом Оніані, або ж Таро. Однією із жертв затяжної війни в підсумку став сам Іваньков, за якого Дід Хасан заприсягся помститися.

"Водночас у правоохоронних органах існує версія, що за вбивством Япончика стоїть зовсім не клан Оніані, який у цей час відбуває покарання в одній з колоній", - додали оперативники.

За їхніми даним, Таріел Оніані завжди був настроєний вирішити виниклий з Асланом Усояном конфлікт мирним способом, і кілька раз запрошував того на зустрічі, однак Дід Хасан постійно відмовлявся.

"Дотепер не виключається версія, що вбивство Іванькова "замовив" сам Усоян, якому вигідно підтримувати конфлікт між двома кланами", - додали в правоохоронних органах.

Тепер Аслана Усояна охороняють у лікарні як представники охоронної установи, так і особисті охоронці авторитета. Наразі Дід Хасан перебуває в спеціальному реанімаційному боксі клініки. Усього за безпекою впливового пацієнта стежать близько 100 людей.

Зазначимо, замах на Усояна було скоєно 16 вересня близько 20 години. Він приїхав на вулицю Тверську зі своїм охоронцем і водієм. За попередніми даними, авторитет збирався відвідати 47-річного сина Нодарі Усояна, що мешкає в цьому будинку. Камера відеоспостереження біля під'їзду зафіксувала момент злочину.

Міліції вдалося допитати Аслана Усояна. Співробітники правоохоронних органів поговорили з ним ще перед операцією, яку провели лікарі Боткінської лікарні. Злодій у законі заявив, що у нього немає припущень, хто міг організувати спробу вбивства. Усоян неохоче спілкується з міліцією, на більшість питань він відповідати відмовився.

Усоян народився в Тбілісі 27 лютого 1937 року. Його вважають одним з найвідоміших і найвпливовіших у Росії злодіїв у законі. Суттєві прибутки його угрупованню дають незаконний ігорний бізнес, обіг наркотиків і зброї, видобування природних ресурсів.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини росії | Переглядів: 1177 | Додав: holos
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ