Пт, 2024-04-26, 08:25


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2015 » Жовтень » 13 » Відтепер запрацює спрощена система реєстрації бізнесу
21:29
Відтепер запрацює спрощена система реєстрації бізнесу
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

В Україні з 15 жовтня почне роботу система спрощеної реєстрації суб`єктів підприємницької діяльності в органах Пенсійного фонду, Державної фіскальної служби і Держстату протягом 24 годин, повідомив на засіданні уряду міністр юстиції Павло Петренко, передає УНІАН.

Зокрема, відповідаючи на запитання глави уряду Арсенія Яценюка про те, чи готова система реєстрації суб`єкта підприємництва за 24 години на 15 жовтня, міністр відповів: "Абсолютно".

Петренко також нагадав, що відповідні спільні накази з органами Пенсійного фонду та Державної служби статистики були підписані вже давно, а аналогічний наказ з органами Державної фіскальної служби був підписаний днями.

Як повідомлялося, у середині жовтня Яценюк доручив Міністерству фінансів зобов`язати Державну фіскальну службу приєднатися до системи автоматичної реєстрації бізнесу, створеної Міністерством юстиції. За словами прем`єра, такий крок дозволить скоротити час, необхідний для відкриття бізнесу, і дозволить зменшити взаємодію між підприємцями та держчиновниками.

Міністерство юстиції України 7 жовтня запустило систему автоматичної реєстрації підприємців у Пенсійному фонді та Державній службі статистики, що передбачає автоматичний обмін інформацією між цими органами в онлайн-режимі. Підприємцям при цьому не доведеться взаємодіяти безпосередньо з жодним з цих органів, а бюрократичні процеси будуть проходити онлайн.

Нагадаємо, у травні президент Петро Порошенко затвердив зміни до Податкового кодексу щодо спрощення умов ведення бізнесу. Закон №344-VIII був розроблений з метою зменшення кількості процедур і часу реєстрації бізнесу і покращення позиції країни у бізнес-рейтингу.

"Для покращення позицій України у рейтингу Doing Business - 2016 за індикатором "реєстрація підприємств" і розроблений цей проект, мета якого скоротити кількість процедур і часу реєстрації суб'єктів господарювання", - йшлося у пояснювальній записці до документу.

Яценюк закликав керівництво Мінфіну та ДФС ухвалити кадрові рішення з податкової та митниці, і призначити людей "не з системи"

Арсеній Яценюк закликав керівництво Міністерства фінансів і Державної фіскальної служби ухвалити конкретні рішення щодо роботи податкової та митної служби, і призначити у керівництво відомства людей "не з системи". Про це Яценюк сказав під час засідання уряду.

"Два дні тому я зустрічався з головою ДФС. Нагадаю, я давав чіткі доручення. Першим дорученням було почати набір нових людей до офісу великих платників податків – за стандартами та підходами національної поліції. Я чекаю ухвалення цього рішення. І часу все менше - його практично не залишилося, - сказав Яценюк. - Друга історія – по митниці. Треба призначити заступника голови ДФС, який відповідатиме за митницю. Було б добре, аби він не мав жодного стосунку до митниці. Зміна осіб не приводить до зміни системи, якщо ця людина з системи".

Яценюк нагадав, що реформа ДФС є частиною плану реформ, погодженого з ключовим кредитором країни - Міжнародним валютним фондом.

"Але суть зараз не в тексті законодавства. Головна проблема – в адмініструванні податків і зборів. Десятки форм, які ніхто не скасовував, - сказав Яценюк. - У нас прекрасні програми, концепції і плани, але потрібні конкретні рішення щодо податкової і митниці. Це системні і персональні рішення. Тому приїде міністр фінансів ( Наталія Яресько - ред.), і ми з нею та головою ДФС (Романом Насіровим - ред.) поставимо крапку в питанні реформування ДФС. У системі ДФС ставлення до платників податків поки що не змінилося. Змінилася тільки назва (відомства – ред.)".

Як повідомлялося, інституційна реформа ДФС є однією з попередніх умов для надання Україні третього траншу в рамках програми розширеного фінансування EFF від Міжнародного валютного фонду. У травні на посаду голови служби був призначений Роман Насіров, який був обраний на конкурсі.

У середині вересня Яценюк вже вимагав від керівництва Державної фіскальної служби докорінно оновити структуру відомства, вивести за штат всіх працівників і провести новий набір за прикладом набору в поліцію.

Крім того, він повідомив, що Кабмін проводить розслідування всіх оприлюднених, зокрема в ЗМІ, фактів протиправної діяльності керівництва Державної фіскальної служби. За словами Яценюка, ДФС потрібна не просто зміна керівництва, тому що така зміна не приводить до ефективної діяльності ні ДФС, ні митниці, ні будь-якого держоргану. Потрібна кардинальна зміна системи, коли змінюються не таблички, "а ставлення до платників податків та громадян".

У свою чергу міністр фінансів України Наталія Яресько, яка курирує роботу ДФС, наголошувала, що результатом реформування Державної фіскальної служби, яке має завершитися до кінця 2016 року, має стати ліквідація корупції в ДФС, а також усунення можливостей для контрабанди та ухилення від сплати податків.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 947 | Додав: adminA | Теги: спрощена система реєстрації бізнесу
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ