Чт, 2024-04-25, 00:44


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2016 » Квітень » 21 » Вийде із зображенням аболіціоністки Гаррієт Табмен нова 20-доларова купюра
14:01
Вийде із зображенням аболіціоністки Гаррієт Табмен нова 20-доларова купюра
Інші останні Новини економіки на сайті holosUA.com/

Міністерство фінансів США повідомило, що на нових 20-доларових банкнотах з'явиться портрет афроамериканської активістки Гаррієт Табмен, що виступала проти рабства. Це рішення стало результатом "вірусної" кампанії, учасники якої закликали розмістити портрет жінки на купюрі в 20 доларів у 2020 році, щоб відзначити століття з часу наділення жінок виборчим правом.

На початку 2015 року автори ініціативи запропонували 15 кандидатур і запропонували всім охочим проголосувати. Вони розраховували на 100 тисяч голосів, однак, пише The Washington Post, в результаті в обговоренні і голосуванні взяли участь понад 600 тисяч осіб. Переможцем стала Гаррієт Табмен.

Темношкіра аболіціоністка стане першою жінкою на американській банкноті за більш ніж 100 років. Раніше такої честі удостоювалися колишня перша леді США Марта Вашингтон, зображена на срібному сертифікаті в один долар, які випускалися з 1891 по 1896 роки, та індіанська принцеса Покахонтас - її зображували на 20-доларовій купюрі з 1865 по 1869 роки. Зображення Гаррієт Табмен замінить портрет сьомого президента США, рабовласника Ендрю Джексона, зазначає Російська служба ВВС.

Торік Міністерство фінансів США анонсувало заміну на 10-доларових купюрах портрета засновника американської фінансової системи Александра Гамільтона. Реакція суспільства виявилася негативною. У підсумку міністр фінансів Джек Лью пообіцяв, що портрет Гамільтона залишиться на лицьовому боці купюри, а на звороті будуть зображені знамениті суфражистки.

Як зазначає USA Today, на користь портрета Гамільтона несподівано спрацював бродвейський мюзикл авторства Міранди Мін-Мануель. Ця вистава, до речі, днями була відзначена Пулітцерівською премією.

Гаррієт Табмен народилася в родині рабів 1820 року в Меріленді. У 1849-му втекла на Північ і приєдналася до руху аболіціоністів. Вона брала активну участь у роботі "Підпільної залізниці", переправляли втікачів-невільників в північні штати й Канаду, і особисто звільнила щонайменше 70 рабів.

Кандидат у президенти США Хілларі Клінтон, коментуючи повідомлення про редизайн 20-доларової банкноти у Twitter, назвала Гаррієт Табмен найкращим вибором.

Зазначимо, раніше США ввели в обіг нову 100-доларову купюру з 3-D смугою, на якій буде зображено дзвін і цифра 100. На цій стрічці з голограмами крім малюнка Дзвону Свободи - одного з символів незалежності США - буде зображена чорнильниця мідного кольору. При нахилі банкноти під певним кутом чорнильниця буде міняти колір на зелений, а дзвін - зникати. Незмінним залишиться тільки портрет Бенджаміна Франкліна, одного з батьків-засновників США.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини економіки | Переглядів: 910 | Додав: adminA | Теги: нова 20-доларова купюра, зображення аболіціоністки Гаррієт Т
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ