Сб, 2024-04-20, 03:05


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2023 » Лютий » 9 » Візит Зеленського у Велику Британію, всі подробиці
05:31
Візит Зеленського у Велику Британію, всі подробиці
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

Президент України Володимир Зеленський зустрівся з королем Великобританії Чарльзом III в рамках свого візиту.

Про це повідомила прес-служба королівської родини.

Це перша зустріч українського президента з новим британським королем – у мережі з'явилося фото рукостискання двох лідерів.

Також у мережі з'явилися і відео рукостискання лідерів України та Британії.

Глава держави подякував королю Британії прийом і підтримку українських громадян, які знайшли прихисток від війни у Великій Британії.

Візит Зеленського у Велику Британію

У середу, 8 лютого, президент України Володимир Зеленський був у Великобританії, де зустрівся з прем'єр-міністром Ріші Сунаком та королем Чарльзом ІІІ для обговорення важливих питань щодо допомоги Сполученого Королівства Україні у війні проти росії.

21:47 Зеленський покинув Лондон та направляється до Парижу.

20:51 Король Чарльз III заявив, що хвилювався за життя Зеленського: "Ми так довго хвилювалися за вас і думали про вашу країну, що я не можу передати словами".

Королівський кореспондент Шон Кофлан заявив, що для короля це була "не просто фотосесія": "Це була глибоко особиста справа. Король був надзвичайно відвертим стосовно України, тому візит президента означатиме набагато більше, ніж рукостискання та фотосесія".

20:36 Українські пілоти зможуть навчитися управлінню британських винищувачів Typhoon на півроку швидше, ніж цей процес займає зазвичай.

"Я не знав, що навчання на літаках Typhoon триває три роки. Давайте ми відправимо наших пілотів і вони навчаться через 2,5 роки", - заявив Зеленський.

Британський прем'єр Сунак у свою чергу наголосив, що підготовка українських пілотів - це перший крок до постачання винищувачів до України.

20:00 Британські танки Challenger 2 прибудуть до України у березні, заявив Сунак. Крім того, буде розширено тренувальні програми для українців - тепер Британія тренуватиме також моряків та пілотів.

19:40 Зеленський та Сунак прибули на військову базу на півдні Англії до українських військових, які навчаються на танках Challenger.

18:54 Зеленський після візиту до Британії зустрінеться завтра у Франції не тільки з Макроном. Туди ж прибуде канцлер Німеччини Олаф Шольц. Візит Зеленського до Берліну в рамках його поточної поїздки не планується.

18:30 Представник прем’єр-міністра Великої Британії заявив, що в уряді розглядають можливість надання Україні винищувачів. Однак це рішення не буде ухвалено в короткостроковій перспективі.

17:37 Зеленський привітав короля Чарльза ІІІ з нещодавнім сходженням на престол і побажав миру та процвітання британському народові.

"Для мене честь – бути першим президентом України за всю історію українсько-британських відносин, якого вшанував своєю аудієнцією британський монарх. Вдячний Його Величності за теплий прийом і підтримку українських громадян, які знайшли прихисток від війни у Великій Британії", - зазначив Зеленський.

17:10 Зеленський зустрівся з королем Великобританії Чарльзом III:

16:25 Після візиту до Лондона Зеленський сьогодні ввечері прибуде до Парижа, де зустрінеться із Макроном.

16:22 Зеленський на завершення своєї промови в парламенті Великобританії ніби натякнув: "Залишаючи британський парламент 2 роки тому, я дякував вам за смачний англійський чай. Сьогодні я покину парламент, дякуючи всім вам, заздалегідь, за потужні англійські літаки".

16:02 Зеленський закликав Велику Британію надати Україні бойову авіацію. Він передав парламентаріям шолом українського пілота з підписами льотчиків та фразою: "У нас є свобода. Дайте нам крила, щоб її захистити".

Ключове з виступу Зеленського:

Коли одне зло було переможене, інше намагається підняти голову. Свобода переможе. Ми знаємо, що росія програє.

Наша перемога - буде перемогою над самою ідеєю про війну. Кожен агресор буде знати, що його чекає, якщо він атакуватиме міжнародний порядок.

Ми вже здобули чудові результати, і ми можемо використати ці здобутки як основу для майбутньої міцної архітектури безпеки.

Сьогодні я був удостоєний зустрічі з королем. У Великій Британії король є пілотом ВПС. В Україні сьогодні кожен льотчик ВПС — король.

Потрібно зробити все можливе і неможливе, щоб забезпечити наших королів необхідними літаками, засобами та захистом, щоб вони могли захистити нас.

Ми знаємо, як все закінчиться і як ми будемо почуватися, коли все закінчиться. За кожен день ми платимо життями наших людей, наших героїв.

Овації Зеленському під час візиту до парламенту

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 334 | Додав: adminA
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ