Сб, 2024-04-27, 03:22


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2022 » Травень » 11 » Визнати рф державою-спонсором тероризму пропонують американські сенатори: які підстави
11:28
Визнати рф державою-спонсором тероризму пропонують американські сенатори: які підстави
Інші останні Новини світу на сайті holosUA.com/

В американському Сенаті зареєстрували резолюцію, що визнає рф державою-спонсором тероризму. Співавторами документу стали сенатори від обох партій — демократ Ричард Блументаль та республіканець Ліндсі Грем, повідомляє «Голос Америки».

У резолюції йдеться, що Сенат вважає дії уряду рф за головування володимира путіна актами тероризму і закликає держсекретаря США визнати росію державою, яка спонсорує тероризм.

“Це визнання [країни-спонсора тероризму] буде важливим в американському законодавстві. Є лише чотири країни, які мають таке визнання: Куба, Сирія, Іран та Північна Корея. Ми намагаємося включити до цього списку росію, щоб вона була п’ятою. Це компанія, з якою її [росію] треба асоціювати. Це тоталітарні режими, І вони не несуть добра”, — заявив під час презентації резолюції її співавтор, сенатор від Республіканської партії Ліндсі Грем.

“Впродовж 20 років він [путін] уникав відповідальності за вбивства. То ж зараз прийшов час визнати його тим [терміном], що відповідає його діям. Він — терорист. І росія - держава-терорист, якою управляє путін”, — заявив сенатор Ліндсі Грем.

“росія спонсорувала тероризм ще перед повномасштабним вторгненням, тому що у них були посібники, найманці, довірені особи в Україні. Я відвідував Україну у складі двопартійної делегації незадовго до повномасштабного вторгнення, і мої колеги спитали Зеленського: чи ви боїтеся російського вторгнення? А він подивився на нас і сказав: “Росіяни вторглися в нашу країну в 2014 році, вони вбили 14 тисяч наших людей”. Вони [росіяни] спонсорували тероризм роками і роками, і вони мають за це відповідати”, — додав сенатор від Демократичної партії, співавтор резолюції Ричард Блументаль.

У резолюції сенатори визначили низку підстав для такого визначення. Серед них:

  •     За вказівкою володимира путіна уряд росії продовжує впроваджувати акти міжнародного тероризму проти політичних опонентів та інших країн;
  •     З 2014 року уряд росії підтримує сепаратистів, причетних до насильства проти мирних громадян України у регіоні Донбасу;
  •     РФ поширює терор по всьому світі через приватні військові мережі найманців, такі як «група Вагнера»;
  •     У лютому 2022 року понад 400 російських найманців із групи Вагнера прибули в Київ за наказом Кремля вбити президента Володимира Зеленського та членів уряду України;
  •     14 березня 2022 діючий голова ОБСЄ Збігнєв Рау заявив, що дії уряду рф в Україні проти мирного населення та цивільної інфраструктури, є “державним тероризмом”;
  •     17 березня 2022 року президент Володимир Зеленський закликав світ визнати росію державою-терористом;
  •     27 квітня 2022 року Державний секретар Ентоні Блінкен заявив, що “без сумніву, росіяни тероризують народ України”;
  •     За наказом володимира путіна росія продовжує вчиняти військові злочини, наказуючи та даючи дозвіл атакувати мирні центри в Чечні, Грузії, Сирії, Україні, що призвело до незліченної кількості смертей цивільних чоловіків, жінок і дітей;
  •     Військові росії здійнили незліченну кількість вбивств невинних громадян і намагались заховати свої звірства у масових могилах по всій Україні.

“Чим більше ми зробимо, щоб ізолювати росію, тим сильнішою буде наша позиція. І ця ініціатива пропонує таку перспективу”, — заявив сенатор Блументаль.

Резолюцію планують додати до пакету законодавства щодо додаткової підтримки України.

“Якщо Конгрес США додасть до законодавства про додаткову підтримку України визнання росії державою-спонсором тероризму, це було б найсильнішим сигналом, що путіна як лідера росії вже не вважають легітимним”, — пояснив сенатор Грем.

Цією резолюцією, зазначив Грем, американський Конгрес надсилає сигнал українському народу, що США їх розуміють. І також сигнал росіянам — що допоки путін буде вашим лідером, росія лишатиметься ізольованою.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини світу | Переглядів: 507 | Додав: adminA | Теги: РФ, Американські сенатори, держава-спонсор тероризму
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ