Пт, 2024-03-29, 11:55


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
«  Квітень 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930
Головна » 2010 » Квітень » 22 » Влада намагається узаконити домовленості з Росією щодо газу і ЧФ
15:25
Влада намагається узаконити домовленості з Росією щодо газу і ЧФ
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/


Конституційний суд України відмовив у відкритті провадження у справі про можливість перебування на території України іноземних військових формувань. Таке визначення було ухвалене на засіданні КС у вівторок 20 квітня, повідомляє "Інтерфакс-Україна" з посиланням на прес-службу суду.
З конституційним поданням про офіційне тлумачення з питання про можливість використання існуючих військових баз на території України для тимчасового перебування іноземних військових формувань до КС звернувся колишній президент України Віктор Ющенко 9 лютого поточного року.

КС відмовив у відкритті виробництва у цій справі у зв'язку з непідвідомчістю цього питання Конституційному суду.

Згідно п.14 розділу XV "Перехідних положень" Конституції, використання існуючих військових баз на території України для тимчасового перебування іноземних військових формувань можливо на умовах оренди і в порядку, визначеному міжнародними договорами України, ратифікованими Верховною Радою.

Згідно ч.7 ст.17 Основного закону, на території України не допускається розміщення іноземних військових баз.

Домовленості Януковича по флоту відповідають Конституції, говорять у МЗС

Угода між президентами України і Росії про продовження терміну перебування Чорноморського флоту Російської Федерації на території України конституційна, заявив міністр закордонних справ України Костянтин Грищенко у четвер.

"Учора було рішення Конституційного суду за поданням, яке було спрямовано із цього приводу ще минулого року, - воно досить чітке і зрозуміле. таким чином, це питання з юридичної точки зору - конституційне за рішенням того ж Конституційного суду", - сказав Грищенко.

Він також додав, що згідно з домовленостями двох президентів, ціна на газ для України буде понижена на наступні 10 років. Таким чином, це й буде компенсацією Україні у зв'язку з перебуванням з ЧФ РФ на її території.

Міністр додав, що підписані попереднім урядом газові угоди поставили українську економіку перед "дуже складним викликом" і нинішні домовленості керівництва двох країн допоможуть Україні вийти з фінансово-економічної кризи і вже цього року продемонструвати економічне зростання.

Президент збирається проводити референдуми з флоту та інших питань

Президент України Віктор Янукович не відкидає проведення референдуму з питання базування Чорноморського флоту РФ в Україні після ухвалення необхідної для цього законодавчої бази надалі.

"Щойно буде ухвалена відповідна законодавча база для проведення референдуму в Україні. Природно, таких питань буде дуже багато, з яких ми повинні звіряти точку зору з українським народом", - сказав президент на прес-конференції в Києві, відповідаючи на питання про можливість проведення референдуму по ЧФ РФ.

Президент повідомив, що планує проводити плебісцити не лише з цього, але й з інших питань.

"Таку систему (після системи по референдуму - ред.) в перспективі, звичайно, необхідно буде запроваджувати з питань, які, я б так сказав, дуже хвилюють суспільство. І у мене є такі наміри це питання (по референдуму - ред.) обговорити з людьми, з громадськістю. Я це вніс у свої робочі плани, і обов'язково це робитиму", - додав Янукович.

Як повідомив сьогодні Віктор Янукович, Росія платитиме за перебування Чорноморського флоту на території України "живими грошима" на рівні 98 млн долл щорічно, але після 2019 року. Раніше ці гроші щорічно списувалися з України, як залік за борги по використаному природному газу, який був поставлений Росією в Україну з перших років незалежності.

21 квітня президенти України і Росії Віктор Янукович і Дмитро Медведєв підписали міждержавну угоду про подовження на 25 років терміну перебування Чорноморського Флоту Росії на території України. Для набуття чинності договір мають ратифікувати парламенти країн.


За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 1076 | Додав: holos
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ