Сб, 2024-04-27, 03:54


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
«  Вересень 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930
Головна » 2010 » Вересень » 28 » Влада США оштрафувала авіакомпанію China Airlines на 40 млн дол
16:53
Влада США оштрафувала авіакомпанію China Airlines на 40 млн дол
Інші останні Новини економіки на сайті holosUA.com/

Влада США оштрафувала тайванську авіакомпанію China Airlines Ltd. на 40 млн дол за участь у ціновій змові, передає Associated Press з посиланням на Міністерство юстиції США. За інформацією слідства, China Airlines спільно з низкою компаній домовилися про фіксацію цін на вантажні перевезення по деяких маршрутах, що проходять через територію США.

China Airlines погодилася визнати свою провину і виплатити штраф.

В цілому звинувачення були пред'явлені 18 авіакомпаніям і 8 їхнім керівникам, 4 з яких засуджено до різних термінів тюремного ув'язнення. Розміри штрафів перевищили 1,6 млрд дол.

China Airlines є провідним авіаперевізником Тайваню. Штаб-квартира компанії розташована в столиці острівної держави - місті Тайбей. Компанія обслуговує регулярні і чартерні польоти на материковий Китай з липня 2008 р. China Airlines працює на гонконзькому напрямі з 1967 р.

Як повідомлялося, China Airlines має намір приєднатися до одного з найбільших в світі авіаційних альянсів SkyТeam Airline Alliance. З 14 вересня ц.р. тайванський авіаперевізник офіційно почав процес приєднання до цієї групи, який планується завершити до середини 2011 р. На думку керівництва SkyТeam, приєднання China Airlines до альянсу посилить позиції групи компаній в Азіатсько-Тихоокеанському регіоні, що становить значний інтерес завдяки швидким темпам економічного зростання.

Слід зазначити, що раніше Міністерство юстиції США дало "зелене світло" операції зі створення найбільшої в світі авіакомпанії. Вона може з'явитися в результаті злиття двох американських авіаперевізників - United Airlines і Continental Airlines.

Як повідомила газета Washington Post, Мін'юст "висловив задоволення тим, що маршрути, за якими літають літаки обох компаній, не дуже збігаються, і, таким чином, злиття не призведе до підвищення цін і скорочення кількості рейсів".

За даними Мін'юсту, United Airlines і Continental Airlines - 3-тя і 4-та авіакомпанії США - у минулому році отримали "спільними зусиллями" дохід на суму 29 млрд доларів, перевезли майже 150 млн пасажирів на майже 500 напрямках всередині країни і по всьому світу. United Airlines стала другою після Delta Air Lines американської авіакомпанією, яка налагодила пряме авіасполучення з Москвою.

Видання тимчасом попереджає, що якщо оголошене злиття врешті-решт відбудеться і кількість гравців на ринку комерційних авіаперевезень скоротиться, то знизяться і можливості для вибору у пасажирів.

"У США залишиться тільки 4 традиційних авіаперевізники, а можливо, то й три - якщо American Airlines погодиться на пропозицію про злиття з компанією US Airways", - пише газета.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини економіки | Переглядів: 1178 | Додав: holos
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ