Пт, 2024-04-19, 19:10


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2010 » Березень » 26 » Внутрішні українські війська хочуть збільшити
11:34
Внутрішні українські війська хочуть збільшити
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/


Командувач Внутрішніх військ МВС України генерал армії Олександр Кіхтенко вважає, що кількість особового складу цієї воєнізованої структури треба збільшити на 5-7 тисяч осіб, щоб зменшити навантаження на бійців. Про це він заявив напередодні чергової річниці створення українських Внутрішніх військ, передає УНІАН.
"На сьогоднішній день Внутрішні війська нараховують 33 тисячі 400 осіб. Мало це чи багато для держави? На мою думку, чисельність можна було б збільшити на 5-7 тисяч", - сказав Кіхтенко.

Пояснюючи свою позицію, він зауважив, що це дало б змогу зменшити навантаження на особовий склад, "тому що наразі воно значно перевищує норми в півтора-два рази". "Але це - тягар військової служби, підлеглі це розуміють, і ми сьогодні на високому рівні виконуємо покладені на нас завдання. Я вважаю, що це найбільший здобуток, який на сьогоднішній день мають Внутрішні війська", - зазначив командувач.

За словами Кіхтенка, на сьогодні особовий склад ВВ не лише надає допомогу міліції в охороні громадського порядку. "Практично десь 30% особового складу Внутрішніх військ несе службу з охорони громадського порядку, як самостійно на маршрутах патрулювання (це - 1500 маршрутів), так і спільно з підрозділами міліції. Наші люди виконують державні завдання, які пов'язані з охороною атомних станцій, перевезенням ядерного палива, охорону особливо важливих державних об'єктів, посольств. Взагалі Внутрішні війська працюють в інтересах 14 міністерств. Тому їхня частка у підтриманні порядку в державі, збереженні майна є значною", - зазначив він.

Крім того, відзначив Кіхтенко, Внутрішні війська спільно з міліцією забезпечують охорону порядку під час всіх великих масових заходів, як спортивних, так і культурно-видовищних, політичних. "І те, що на сьогоднішній день немає серйозних проблем під час таких заходів, теж чималою мірою є, повірте мені, заслуга Внутрішніх військ", - додав він.

Також, за даними Кіхтенка, Внутрішні війська несуть охорону правопорядку під час курортного сезону. "Більше того, коли є необхідність по "відпрацюванню" криміногенної ситуації в регіонах, завдяки патрулюванню бійців ВВ, вулична злочинність зменшується десь на 30%. Це, вважаю, результат дуже серйозний", - зазначив командувач.

Водночас, порівнюючи функції, завдання та результативність роботи ВВ України, Кіхтенко наголосив, що, незважаючи на невелике фінансування порівняно з аналогічними європейськими підрозділами, його підлеглі є цілком дієздатними. "При вочевидь недостатньому фінансуванні діяльності військ ми підтримуємо високий рівень бойової готовності. Тобто, сьогодні війська є боєготовними, здатними до виконання завдань у будь-якій точці нашої країни", - сказав він.

Разом з тим, Кіхтенко зазначив, що розмову про перехід українських військових формувань на повну контрактну службу можна вести лише тоді, коли держава збільшить їхнє фінансування у 3-3,5 раза.



За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 1108 | Додав: Olena_Mazur
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ