Пт, 2024-04-26, 05:26


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2013 » Червень » 12 » Вперше в історії українка домоглася компенсації від McDonald's за неповагу
13:52
Вперше в історії українка домоглася компенсації від McDonald's за неповагу
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/
Киянка Наталя Крук домоглася від співробітників McDonald's компенсації за неповагу. Наталія - інвалід і може пересуватися тільки на візку, у неї погано рухаються руки. А співробітники фаст-фуду на Лук'янівці відмовилися їй допомогти.

"Я була на сесії в Київському національному економічному університеті, а після цього зайшла до McDonald's. Там захотіла в дамську кімнату. Знаю, що на Троєщині співробітники закладу завжди допомагають у таких випадках. А тут попросила, мені просто махнули рукою в бік туалету", - розповіла Наталя. Поки дівчина була в дамській кімнаті, біля дверей зібралася черга. На жаль, саме в цьому ресторані немає туалету для інвалідів, який передбачає велике приміщення. Тому Наталії допомагав привести себе в порядок її хлопець у всіх на очах, пишуть "Вести".

"Тільки коли я попрямувала до книги скарг, до мене підбіг менеджер. Пояснюючи йому все це, я розридалася. А потім почула, що він не може змусити співробітників допомагати мені. Сказав, що це людський фактор", - каже Наталя.

Дівчина таки залишила претензію, і зажадала як моральну компенсацію тисячу гривень на обіди. А через дві години їй передзвонив той же менеджер і сказав, що насправді вони намагалися допомогти, але отримали від неї відмову.

"Я вирішила, що напишу звернення в центральний офіс, який в Канаді, і попрошу позбавити ліцензії фаст-фуд, який не відповідає світовому стандарту компанії. Але знайомі порадили звернутися спершу в українську філію. Я написала повідомлення прямо на їхній сторінці у Facebook. І буквально через два дні зі мною зустрілася керівник відділу зв'язків з громадськістю Анастасія Зражевська. Вибачилася і як компенсацію подарувала 33 запрошення на літні страви. Я порахувала, що кожне запрошення на 30 гривень, значить разом це близько 900 гривень", - розповіла Наталя.

На пам'яті співробітників McDonald's подібних випадків не було. "Можливо, подібні ситуації з інвалідами були, але вони вирішувалися на місці і не доходили до Центрального офісу", - сказала керівниця відділу зв'язків з громадськістю Анастасія Зражевська.

Президент Асоціації ресторанів України Ольга Насонова каже, що випадки, коли люди домагаються компенсації від закладу хоч і рідкісні, але все таки є. "Нещодавно був випадок з чоловіком в одному відомому ресторані української кухні. Відвідувач їв курку і зламав зуб. Було доведено, що саме ця їжа стала причиною пошкодження зуба. Чоловік отримав через суд дуже велику компенсацію, близько 20 тисяч гривень. Такі випадки бувають, але дуже рідко - потрібно мати багато терпіння і сил, щоб домогтися компенсації", - каже Насонова.

У США дев'ятирічна Ханна Робертсон привселюдно докоряла керівнику відомої на весь світ мережі ресторанів швидкого харчування McDonald's. Третьокласниця прийшла на щорічні збори акціонерів компанії разом зі своєю матір'ю, активісткою некомерційної організації Corporate Accountability International (CAI). Отримавши слово, дівчинка звернулася до Дона Томпсона із зауваженням, що було б добре, якби вони перестали обманювати дітей хитрими маркетинговими ходами, просуваючи свою шкідливу для здоров'я їжу.


За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 871 | Додав: adminA | Теги: McDonald's, історії, неповагу, компенсації, Українка
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ