Пт, 2024-04-26, 03:26


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2012 » Грудень » 6 » ВР скасувала "кнопкодавство" і заборонила блокувати трибуну
16:47
ВР скасувала "кнопкодавство" і заборонила блокувати трибуну
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/
Верховна Рада України внесла зміни до регламенту, заборонивши депутатам не брати участь у голосуванні. За цей закон проголосували 338 депутатів усіх політичних сил парламенту, передає Інтерфакс-Україна.

Відповідно до закону, перед відкриттям кожного засідання парламенту проводиться реєстрація народних депутатів особисто на підставі посвідчення народного депутата та власноручного підпису. В залі засідань депутат реєструється за допомогою електронної системи "Рада", отже, це унеможливлює реєстрацію депутата замість нього іншою людиною.

На засіданні Верховної Ради депутат не повинен перешкоджати розгляду питання порядку денного, зокрема і блокувати трибуну, перешкоджати роботі голови, а також голосуванню інших депутатів.

Народний депутат зобов'язаний під час голосування голосувати "за", "проти", "утримався". Неучасть в голосуванні народного депутата не допускається. Голосів за цей закон 338, за нього проголосували депутати всіх політичних сил парламенту.

Макеєнко: депутати будуть голосувати за допомогою сенсорної кнопки

Народні депутати у Верховній Раді нового, сьомого скликання голосуватимуть персонально, кожен сам за себе, за допомогою сенсорної кнопки. Про це журналістам повідомив голова Регламентного комітету ВР Володимир Макеєнко, передає УНІАН.

Зокрема, Макеєнко зауважив, що це передбачено тим законом, який парламент ухвалив перед закриттям 11-ї сесії парламенту шостого скликання.

"Ми це прописали в законі", - сказав Макеєнко, зауваживши, що "сенсорна кнопка" - це народна назва, і саме так вона не прописана в законі.

Відповідаючи на запитання, коли буде введена в дію така сенсорна кнопка, Макеєнко сказав: "З першого дня роботи нової Верховної Ради – 12 грудня".

Також депутат висловив сподівання, що президент підпише відповідний закон про внесення змін до Регламенту, який сьогодні буде йому поданий.

Єфремов: про механізм персонального голосування депутатів говорити поки що рано

Водночас лідер фракції Партії регіонів Олександр Єфремов заявив, що сьогодні передчасно говорити про механізм персонального голосування народних депутатів, повідомляє Інтерфакс-Україна.

"Говорити сьогодні, як це буде організовано практично, - передчасно. Тому що ми не знаємо точки зори практично 2/3 членів парламенту", - сказав Єфремов на брифінгу в четвер, 6 грудня, у кулуарах Верховної Ради.

Він зазначив, що на запитання про практичну реалізацію персонального голосування повинен буде відповісти "спікер Верховної Ради України, який організовуватиме роботу парламенту, і відповість регламентний комітет, який буде в новому складі сформовано".

Нагадаємо, Верховна Рада VII скликання увійшла в ступор з першого дня через протиборство між опозицією і владою. 22 листопада між новообраними народними депутатами стався перший парламентський конфлікт - представники опозиції відмовилися брати участь у підготовці першого засідання Верховної ради VII скликання.

Після цього, 28 листопада, представники опозиції знову покинули засідання групи з підготовки до роботи Верховної Ради 7-го скликання. Перед тим вони вимагали, щоб провладні фракції ознайомилися з текстом постанови про персональне голосування і прямо на засіданні робочої групи озвучили свої позиції з цього приводу.

Теж саме трапилося і 3 грудня - представники опозиційних партій залишили засідання підготовчої депутатської групи, на початку якого вони знову вимагали від провладних фракцій висловити позицію щодо голосування за постанову та законопроект щодо зміни в регламент про персональне голосування.

При цьому, парламент VI скликання експерти назвали найгіршим за всю історію України.

Сьогодні, 6 грудня, спікер ВР Володимир Литвин оголосив про те, що Верховна Рада шостого скликання остаточно завершила свою роботу.


За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 955 | Додав: adminA | Теги: ВР, блокувати трибуну, кнопкодавство
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ