Пт, 2024-04-19, 17:49


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2011 » Липень » 25 » Вся увага України прикута до суду над Тимошенко
17:47
Вся увага України прикута до суду над Тимошенко
Інші останні Іноземні видання по-українськи на сайті holosUA.com/

Вся увага України прикута до спектаклю, що розігрується в Печерському районному суді, де йде процес над колишнім прем'єр-міністром і одним з лідерів Помаранчевої революції Юлією Тимошенко, повідомляє The Independent. Перший акт драми завершився у п'ятницю, коли Тимошенко нарешті було висунуто звинувачення. Вона відмовилася визнавати себе винною, назвавши всю справу "сфабрикованою за наказом президента".

Український уряд наполягає, що процес Тимошенко - частина масштабного плану боротьби з корупцією, проте, як зазначає видання, "звинувачення, які їй висувають, незвичайні, бо сконцентровані не на зловживаннях, спрямованих на особисте збагачення, а на газовій угоді з прем'єр-міністром Росії Володимиром Путіним від 2009 року, в результаті якої Україна втратила 118 млн фунтів".

У ході процесу суд і звинувачення неодноразово порушували процедуру, за що отримали попередження від Єврокомісії і Держдепартаменту США. За твердженням команди Тимошенко, ця справа - не окремий випадок, а "частина скоординованого наступу на опозицію напередодні майбутніх парламентських виборів". Вісьмох членів колишнього уряду утримують під вартою, ще трьом заборонено залишати країну. Екс-міністр економіки отримав притулок у Чехії після того, як зазнав переслідувань в Україні. Юрія Луценка, колишнього міністра внутрішніх справ, заарештували напередодні Нового року озброєні люди. "Як і у випадку з Тимошенко, звинувачення, які йому висуваються, пов'язані переважно з політичним курсом, а не з особистими зловживаннями", - пише газета. На думку брата Луценка, справжньою причиною переслідувань стала порушена ним під час перебування головою МВС справа проти Бориса Колеснікова - близького соратника найбагатшої людини України Рината Ахметова, а також проти колишнього губернатора Харкова Євгена Кушнарьова та інших представників оточення Януковича.

"Але якщо метою нещодавньої кампанії було знищення політичних опонентів Януковича, то її наслідки, здається, виявилися прямо протилежними, - зауважує кореспондент Олівер Пул. - Українці проклинали нездатність лідерів Помаранчевої революції виконати свої обіцянки. Уряд Тимошенко було спаплюжено підозрами в політичних чварах і неналежному поводженні. Програвши Януковичу, Тимошенко не змогла згуртувати навколо себе опозицію. Однак сьогодні вона знову зображує жертву гонінь і повертає собі ореол лідера нації".

"Якщо Тимошенко визнають винною, їй загрожує до 10 років тюремного ув'язнення і неможливість брати участь у майбутніх парламентських і президентських виборах. Якщо ж не визнають, Януковичу, очевидно, належить зіткнутися з набагато більш небезпечним політичним опонентом, ніж було б у разі відсутності вистави в Печерському районному суді", - резюмує газета.




За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Іноземні видання по-українськи | Переглядів: 971 | Додав: adminA
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ