Чт, 2024-04-25, 22:00


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2015 » Червень » 17 » З главами фракцій зустрінуться президент і прем'єр, щоб ухвалити 7 законів для МВФ
18:51
З главами фракцій зустрінуться президент і прем'єр, щоб ухвалити 7 законів для МВФ
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

Прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк анонсував зустріч керівництва країни з керівниками парламентських фракцій для вирішення питань щодо прийняття законів, необхідних у рамках співпраці з Міжнародним валютним фондом.

"Сьогодні о 18.00 ми з президентом будемо зустрічатися з керівниками фракцій, щоб завтра в парламенті провести результативне голосування за законами, які необхідно прийняти Україні в рамках співпраці з МВФ та Світовим банком", - сказав Яценюк, відкриваючи засідання уряду в середу, 17 червня.

За його словами, на попередньому пленарному тижні не вдалося прийняти ці закони.

"Я буду просити членів парламентської коаліції схвалити ці закони невідкладно, оскільки йдеться про отримання 1,7 млрд доларів наступного траншу від МВФ, мова йде про фінансову, політичну та економічну репутацію України", - сказав Яценюк.

Він додав, що сім внесених законів не містять непопулярних заходів, а спрямовані виключно на реформування.

"Сподіваюся, що буде проведена результативна дискусія і сім законів будуть розглянуті і прийняті в першому читанні", - висловив сподівання Яценюк.

Нагадаємо, Україна і МВФ реалізують спільну програму реформ, яка передбачає виділення нашій країні 17,5 млрд дол. кредитних коштів протягом 4 років. Перший транш кредиту в обсязі 5 млрд дол. Україна отримала відразу ж після схвалення програми - в березні поточного року.

У травні в Києві працювала місія МВФ, завданням якої стала оцінка економічного стану України та ходу виконання реформ. Місія за підсумками роботи погіршила свої прогнози економічного розвитку нашої країни у зв'язку з тривалою війною на Сході, проте заявила про ознаки економічної стабілізації, які можуть бути основою подальшого економічного зростання у випадку, якщо ескалація конфлікту буде зупинена.

10 червня поточного року директор-розпорядник ключового кредитора України Міжнародного валютного фонду Крістін Лагард зустрілася у Вашингтоні з прем'єр-міністром України Арсенієм Яценюком. Сторони обговорили поточну економічну ситуацію в країні і хід проведення реформ, схвалених програмою співпраці між Україною та МВФ.

У свою чергу прем'єр Яценюк на своїй сторінці в соціальній мережі Facebook зазначив, що позиція уряду України зрозуміла Фонду. І в цьому зв'язку вкрай важливо, щоб найближчим часом парламент прийняв три закони, необхідні для отримання другого траншу МВФ, щоб програма з Міжнародним валютним фондом виконувалася. Як підкреслив Яценюк, ці законопроекти вже кілька разів обговорювалися, вони досить прості і не є політично вразливими для членів парламенту. Глава уряду висловив сподівання, що вже в першій декаді липня може відбутися засідання Ради директорів МВФ щодо наступного траншу.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 880 | Додав: adminA | Теги: президент і прем'єр, 7 законів для МВФ, глави фракцій
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ