Пт, 2024-04-19, 12:10


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2011 » Липень » 6 » З волі Мінфіну у серпні бензин може подорожчати на 50 копійок
10:50
З волі Мінфіну у серпні бензин може подорожчати на 50 копійок
Інші останні Новини економіки на сайті holosUA.com/

Парламент 5 липня відмовився розглядати законопроект про продовження терміну дії пільгових ставок акцизів на моторне паливо. У Міненерго стверджують, що проти цієї ініціативи виступає Мінфін. Якщо проект закону не буде схвалено, вартість нафтопродуктів уже в серпні зросте в середньому на 50 коп за літр, зазначають експерти. Про це пише "КоммерсантЪ-Украина".

5 липня Верховна Рада не внесла до порядку денного законопроект №8731, яким пропонувалося продовжити термін дії знижених акцизів на бензини і дизпаливо до 31 грудня 2011 року. За внесення зазначеного документа до порядку денного засідання парламенту проголосували всього 95 народних депутатів. Попри те що законопроект внесла народний депутат Ірина Горіна (фракція Партії регіонів), представники фракції ПР її не підтримали.

Як розповів перший заступник голови фракції Партії регіонів у Верховній Раді Михайло Чечетов, законопроект було відкладено, бо Кабмін ще не сформував своєї позиції з цього питання. "Якщо нам повідомлять про своє рішення цієї середи (6 липня) - проголосуємо в той же день, але поки ми не будемо розуміти, що вони хочуть, голосування не буде", - пояснив він.

Високопоставлене джерело видання в Міненерго пояснило, що проти законопроекту виступає Мінфін: "Ми вважаємо, що припинення дії пільгових ставок призведе до різкого стрибка цін. Але в Мінфіні дотримуються іншої думки".

Гендиректор консалтингової компанії "А-95" Сергій Куюн вважає, що загроза подорожчання палива у разі прийняття проекту закону реальна. Сьогодні ціни на АЗС і так перевищують рекомендовані експертно-аналітичною групою при Кабміні.

"Введення нових акцизів підвищить ціни на нафтопродукти ще на 40-50 коп за літр", - каже аналітик UPECO Олександр Сіренко. Це може призвести до посилення тиску на нафтотрейдерів з боку Антимонопольного комітету. "А це, судячи з досвіду минулих років, призведе до дефіциту", - підкреслює пан Сіренко.

Подорожчання нафтопродуктів прискорить інфляцію на 1 п. п., розповідає економіст ІГ "АРТ-Капітал" Олег Іванець: "Прямий ефект буде невеликим - близько 0,2 п.п., при цьому він буде непомітний, оскільки в серпні очікується дефляція. У свою чергу інший ефект буде розтягнуто на кілька місяців".

Нагадаємо, що в квітні парламент ухвалив законопроект про зниження акцизу на бензини і дизельне паливо до 31 липня 2011 року. Зокрема, акциз на бензин був знижений з 182 євро/т до 132 євро/т, на дизпаливо з вмістом сірки більше 0,2% - з 90 євро/т до 60 євро/т.



За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини економіки | Переглядів: 915 | Додав: admin
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ