Чт, 2024-03-28, 15:59


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2011 » Грудень » 1 » За рік Україна сильніше загрузла в корупції
10:38
За рік Україна сильніше загрузла в корупції
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

Україна в індексі сприйняття корупції опустилася з 134-го місця в 2010 році на 152-ге місце в 2011-му, констатує неурядова організація Transparency International, яка сьогодні в Берліні оприлюднила щорічну доповідь про стан корупції в 183 країнах світу.

Україна у списку 2011 року ділить 152-ге місце з Таджикистаном, вище цих двох країн перебуває Уганда, а нижче - Центральноафриканська Республіка, зазначає "Інтерфакс -Україна".

Гірша ситуація тільки в таких країнах, як, наприклад, Кенія, Зімбабве, Ірак, Киргизстан, Екваторіальна Гвінея або Афганістан.

З країн СНД в списку цього року лідером є Естонія, що посідає 29-те місце. Росія і Бєларусь ділять 143-тє місце рейтингу з Азербайджаном, Коморськими островами, Мавританією, Нігерією, Східним Тимором, Того й Угандою.

Відповідно до умов рейтингу країни займають свої позиції в ньому за кількістю набраних балів, де 0 є найгіршим показником, а 10 - найкращим. Рейтинг України - 2,3 бала, Росія набрала 2,4 бала.

Найменш корумповані країни, за версією Transparency International, - Нова Зеландія (9,5 бала), Данія і Фінляндія (по 9,4 бала), Швеція (9,3), Сингапур (9,2) і Норвегія (9,0). У самому ж хвості списку опинилися Сомалі і Північна Корея, яку внесено до рейтингу вперше.

Цьогоріч аналітики оцінювали рівень корупції в 183 країнах світу, проте оскільки деякі держави посіли одну сходинку, а деякі позиції взагалі відсутні у списку, в результаті місць у рейтингу виявилося тільки 182.

Дві третини списку становлять країни, індекс яких менший за 5. "2011 рік продемонстрував рух до більшої прозорості, оскільки жителі всіх країн світу вимагають звіту від своїх урядів. Країни з високим балом показують, що якщо зусилля з підвищення прозорості триватимуть, вони можуть увінчатися успіхом і дати користь населенню", - заявив керівний директор Transparency International Кобус де Свардт, якого цитує РИА "Новости".

Індекс сприйняття корупції, який складається Transparency International з 1995 року, розставляє країни по місцях, оцінюючи ступінь поширеності корупції серед державних службовців та політиків. Індекс розглядає всі можливі форми корупційної діяльності, включаючи "хабарі посадовим особам та їхню участь у розподілі прибутків від виконання державних замовлень, а також незаконне або недобросовісне використання бюджетних коштів". При складанні рейтингу оцінюється також і ефективність антикорупційних заходів, що проводяться владою.

Нагадаємо, за результатами 2010 року Україна посіла в рейтингу 134-те місце серед 178 країн. А в 2006 році Україна, маючи оцінку в 2,8 бала, була на 99-104 місці серед 163 країн світу.

Нещодавно президент України затвердив Національну антикорупційну стратегію на 2011-2015 рр., та поки що покращень у боротьбі з корупцією в Україні не видно. Раніше навіть Служба безпеки визнала, що в Україні корупцією вражені всі гілки влади.

Україна посідає останні місця щодо рівня корупції серед країн Європи. Так, за показниками поширення корупції та хабарництва Україна посідає 24-те, передостаннє місце в Європі. А в рейтингу економічних свобод Україна - на останньому місці в Європі та 164-му місці у світі зі 179 країн.

Про високий рівень корупції в Україні та відсутність боротьби з нею говорять і в ЄС та НАТО. А GRECO - група держав з протидії корупції Ради Європи - відзначила провал України в плані законодавчого забезпечення боротьби з корупцією та невідповідність європейським стандартам боротьби з корупцією за 13 напрямами.




За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 877 | Додав: adminA | Теги: Корупція, Україна
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ