Пт, 2024-04-26, 13:43


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2011 » Грудень » 23 » За рік в Україні відбулося більш як 160 тисяч акцій протесту і це ще не кінець
15:24
За рік в Україні відбулося більш як 160 тисяч акцій протесту і це ще не кінець
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

Міністр внутрішніх справ Віталій Захарченко заявляє, що у 2011 році відбулося понад 160 тисяч акцій, з них 31 - з порушеннями правопорядку. Про це він заявив під час години запитань до уряду в п'ятницю.

"Мирні акції не повинні супроводжуватися бійками, пошкодженням майна, перекриттям доріг. Такі дії учасників акцій будуть отримувати правову оцінку органів", - наголосив він.

"Правоохоронні органи зобов'язані реагувати на правопорушення. Закон один для всіх", - заявив він.

Депутати від БЮТ також запитали його про те, чому підлеглі міністра внутрішніх справ захищали незаконний мітинг Калашнікова. Однак Захарченко нічого на це не відповів.

Під час свого виступу він продемонстрував кадри оперативної зйомки, на яких зафіксовано сутички між учасниками акцій протесту і працівниками правоохоронних органів. Зокрема, на відео показано події під час акцій протесту "чорнобильців" біля стін Верховної Ради, а також під час акцій протесту під Апеляційним судом Києва при розгляді апеляції на вирок у "газовій справі" екс-прем'єрові Юлії Тимошенко, коли адвокат Юлії Тимошенко Микола Сірий був змушений перелізти через паркан.

Захарченко наголосив, що під час акцій біля стін парламенту співробітники органів внутрішніх військ зазнали тілесних ушкоджень. "Постає питання: чи можна такі дії назвати мирними?" - сказав він.

Міністр повідомив, що за фактом цих подій (акцій протесту під парламентом - ред.) Печерське районне управління внутрішніх справ порушило кримінальну справу. Він зазначив, що за протиправні дії під час проведення цієї акції притягнуто до адміністративної відповідальності кількох учасників акції, передає "Інтерфакс-Україна".

Крім того, за словами міністра, було порушено 20 кримінальних справ. Зокрема, за вчинення під час таких акцій хуліганських дій, групових порушень громадського порядку, блокування транспортних комунікацій, а також насильство стосовно правоохоронців.

Крім того, Віталій Захарченко заявляє, що його відомство завжди стоятиме на захисті прав і свобод громадян.

"Я особисто стою на незмінних позиціях того, що головним завданням міліції було, є і буде дотримання прав і свобод людини", - сказав міністр, виступаючи в п'ятницю в парламенті під час години запитань до уряду та відповідаючи на запитання щодо дотримання законів, Конституції, які гарантують права і свободи громадянам під час масових акцій протесту.

Міністр наголосив, що кожен громадянин України повинен "почуватися захищеним і твердо знати, що міліція завжди прийде на допомогу".

"Це моя принципова позиція, яку я впроваджуватиму в діяльність органів внутрішніх справ", - наголосив міністр.

При цьому Захарченко зазначив, що невід'ємним правом громадян України є право проводити мирні збори без зброї та насильства. Міністр наголосив, що обмеження для реалізації цього права може встановлювати, відповідно до закону, лише суд.

Він також зазначив, що МВС не дозволить політизації ситуації з "чорнобильцями".

"Деякі політичні сили намагаються політизувати чорнобильську проблематику. Не обходиться і без провокаційний спроб створити протистояння між ліквідаторами аварії на ЧАЕС й органами правопорядку", - сказав він.

"Я офіційно заявляю, що МВС цього не допустить", - наголосив Захарченко.

Як відомо, 22 листопада, у день 7-ї річниці Дня Свободи, на Майдані Незалежності відбувся мітинг, влаштований "регіоналом" Олегом Калашніковим.

Спокій табору Калашнікова охороняв потрійний кордон "Беркута", який не пускав "чужих" всередину. Потрапити до табору Калашнікова можна було, лише маючи на руці печатку "Загальновоїнської спілки України" Калашнікова.

В результаті міліція склала 9 адмінпротоколів на учасників мітингів на Майдані, але не каже, чому Калашнікова не чіпала.


За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 868 | Додав: adminA | Теги: 160 тисяч акцій протесту
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ