Вт, 2024-04-23, 13:13


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2011 » Грудень » 15 » Заяви щодо Асоціації з ЄС напередодні саміту вважають "іграми на публіку"
11:52
Заяви щодо Асоціації з ЄС напередодні саміту вважають "іграми на публіку"
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

Напередодні саміту Україна-ЄС у Міністерстві закордонних справ заявили, що, найімовірніше, угоду про асоціацію цього разу не парафують. Тимчасом дослідження соціологів показують, що українці більше тяжіють саме до ЄС, аніж до союзів із Росією. І на це не вплине можлива невдача саміту. А політологи констатують: перевагу Європі віддають і так звані олігархи, пов’язані з владою, передає Радіо "Свобода".

Парафування угоди про асоціацію на саміті Україна-ЄС 19 грудня може і не відбутися, але це не фатально, саміт важливий сам по собі, переконував учора Директор департаменту інформаційної політики МЗС Олег Волошин.

Цю думку продовжує депутат-"регіонал" Валерій Коновалюк, який вважає, що Україна повинна рухатися у тому напрямку інтеграції, який вигідний для національної економіки. Законодавчо визначена мета України - європейська інтеграція. Однак у найближчі 10 років вступити до Євросоюзу вона все одно не зможе, спрогнозував Коновалюк.

"Ми мусимо будувати Європу, незважаючи на результати саміту, тут, в Україні. Ми мусимо досягати тих європейських стандартів, які переважно пов’язані із соціально-економічними реформами, просування на шляху демократії, верховенства права і побудови демократичного суспільства", - зауважив він.

Самі українці не мають чіткої відповіді, який напрямок інтеграції їм більше до вподоби. Відповідно до опитування Центру Разумкова, проведеного цієї осені, 43% українців хоче приєднання до ЄС, 30% - до Митного союзу з Росією, Бєларуссю та Казахстаном, решта або не визначились, або проти приєднання до будь-яких блоків. Водночас Ірина Бекешкіна з Інституту соціології зауважує, що з часом кількість проєвропейськи налаштованих українців тільки зростатиме. Здебільшого - за рахунок молоді, яка виступає за європейські перспективи України, й це стосується всіх регіонів, констатує Бекешкіна.

"Власне, молодь зі східних регіонів небагато чим відрізняється у підтримці євроінтеграції від своїх ровесників із західного регіону, - зазначає соціолог. - А переважно негативне ставлення до євроінтеграції у східному регіоні, перш за все, пояснюється тим, що старше покоління, надто ті, кому - за п’ятдесят п’ять, на Сході України категорично проти".

Експерти думають, що Україна до Росії не піде - великому бізнесу невигідно

Україна не піде у союз із Росією, і навіть не через імовірний опір більшості населення - це невигідно великому бізнесу, вважає політичний експерт Олексій Толкачов. Нинішні заяви у МЗС він називає "грою на європейську публіку", щоб змусити її піти на поступки і заплющити очі на порушення прав людини в Україні.

"Українські олігархи розуміють, що Митний союз їх просто розчавить. Тому багато хто з Партії регіонів категорично зацікавлений у будь-якій євроінтеграції, щоб вберегти себе від Митного союзу", - пояснює Толкачов.

Водночас він стверджує, що на "публіку" грають і в Євросоюзі. Насправді, на думку експерта, в парафуванні угоди зацікавлений і ЄС. Толкачов не виключає, що парафування може відбутися ще цього року, але після саміту. Таким чином можна буде показати, що на поступки Європа йде неохоче. Якщо ж українська політична ситуація ЄС не влаштовуватиме кардинально - можна буде говорити про вибіркове ухвалення окремих угод. Зокрема тих, що стосуються економічної інтеграції й зони вільної торгівлі, але без угоди про асоціацію.

Нагадаємо, саміт Україна-ЄС відбудеться в Києві 19 грудня. Керівництво України неодноразово заявляло, що сподівається на парафування угоди про асоціацію з ЄС до кінця поточного року. Проте вчора МЗС визнав, що парафування може і не бути, але це не принципово.

Європейський Союз сподівається на створення в Україні сприятливої політичної атмосфери для парафування та підписання Угоди про асоціацію між Україною та ЄС. Однак поки що немає підстав парафувати і підписувати цю Угоду, вважає голова представництва ЄС в Україні.

Раніше президент України заявив, що Київ готовий перенести на більш пізній термін підписання угоди про асоціацію та створення зони вільної торгівлі, заплановане на грудень, якщо європейські лідери будуть до цього не готові у зв'язку з вироком Юлії Тимошенко.

У свою чергу, європейський комісар з питань розширення і європейської політики сусідства Штефан Фюле вкотре заявив, що підписання і ратифікація Угоди про асоціацію Україна-ЄС залежить від вирішення ситуації навколо екс-прем'єра Тимошенко.


За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 831 | Додав: adminA | Теги: саміт Україна-ЄС
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ