Пт, 2024-04-19, 22:25


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2011 » Липень » 13 » Захист Юлії Тимошенко клопотатиме про передання "газової справи" на дорозслідування
21:01
Захист Юлії Тимошенко клопотатиме про передання "газової справи" на дорозслідування
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

Захист Юлії Тимошенко клопотатиме про передання "газової справи" на дорозслідування. Про це заявив захисник екс-прем'єра, "бютівець" Сергій Власенко в інтерв'ю ЛІГАБізнесІнформ.

За його словами, десять днів, протягом яких він був відсутній на судовому процесі, він "провів за збором доказів, причому не тільки за кордоном, а й в Україні".

- Власенко вважає свою колишню дружину "чорною технологією" Партії регіонів
- Захист Тимошенко має юридичний аналіз "газових контрактів"
- Американська юридична компанія визнала політично обумовленою газову справу проти Тимошенко

"Мені здається, ми зібрали додатково до того, що є в матеріалах справи, досить цікаві факти", - сказав Власенко.

Захисник Тимошенко повідомив, що будуть заявлятися клопотання, зокрема, про допит свідків, про долучення до матеріалів справи документів, які є у захисту, про повернення справи на дорозслідування з метою проведення очних ставок.

Зокрема, за словами Власенка, в рамках кримінальної справи не було допитано колишнього заступника глави "Нафтогазу" Ігоря Діденка, хоча він підписав три з чотирьох газових контрактів.

"Що зробила прокуратура? Вона взяла протокол допиту Діденка з іншої справи (причому датований датою до порушення справи проти Тимошенко), просто підшила до матеріалів і сказала: "Все, Діденко допитаний", - заявив він.

"Навіть якщо Діденко підтвердить хоча б один з пунктів, які викладені в протоколі його допиту в рамках іншої справи, то доведеться як мінімум проводити очну ставку між Діденком і Ющенком, який говорить інші речі", - зазначив Власенко.

"Так само необхідно проводити очну ставку між Тимошенко і Ющенком, і між Тимошенко й Азаровим, який також був допитаний у цій справі як свідок", - заявив він.

"Насправді у мене склалося стійке враження, що ця справа взагалі до пуття не розслідувалася", - сказав Власенко.

"Прокуратура просто згребла якісь документи, які так чи інакше стосуються до переговорів з Росією наприкінці 2008 - початку 2009 років, у теки розклала, назвала це матеріалами кримінальної справи", - зазначив він.

Зазначимо, що раніше захист Тимошенко вимагав очних ставок з Ющенком і Дубиною.

Власенко вважає свою колишню дружину "чорною технологією" Партії регіонів

Захисник Тимошенко Сергій Власенко вважає свою колишню дружину Наталію Окунську технологією Партії регіонів.

Відповідаючи на запитання, чи була заява Окунської в суд про те, що Власенко вводить правосуддя в оману, зведенням особистих рахунків або її втягнули в політику, захисник Тимошенко сказав: "Партії регіонів просто стало явно не вистачати однієї "чорної" технології - Інни Богословської" .

Крім того, коментуючи минуле судове засідання, коли Тимошенко відмовилася від свого захисника Миколи Титаренка, Власенко сказав: "Суддя пішов у дорадчу кімнату на дві з половиною години, щоб ухвалити рішення про прийняття відмови".

"Позиція номер один: для цього судді необов'язково йти у дорадчу кімнату. Але я розумію, що молодий суддя Киреєв цього не знає", - зазначив він.

"Друге: на ухвалення та письмове оформлення рішення (про відмову від захисника), яке він за законом зобов'язаний ухвалити, без альтернативи, йому треба 15 хвилин, а не дві з половиною години", - вважає Власенко.

"Після цього суддя виходить з нарадчої кімнати і каже: "Тут мені через канцелярію передали листа...". І зачитує якусь маячню. При цьому у мене питання: як йому в дорадчу кімнату хтось щось передає?" - додав він.

Крім того, захисник Тимошенко заявив, що буде присутній на судовому засіданні щодо "газової справи", якщо "не станеться нічого екстраординарного".

За словами Власенка, у п'ятницю суддя повинен допустити до участі в справі того захисника або захисників, яких обере собі Тимошенко замість Титаренка, і ухвалити рішення, скільки часу дати новому захисникові на ознайомлення з матеріалами справи.

"Більше суд не може ніяких рішень прийняти. Інакше це буде абсурд. Захисник повинен ознайомитися з матеріалами справи, щоб отримати можливість захищати клієнта, він же не просто манекен, якого допустили озвучувати клопотання", - сказав він.

Захист Тимошенко має юридичний аналіз "газових контрактів"

Захист Юлії Тимошенко має попередній юридичний аналіз "газових контрактів".

За словами Власенка, аудиторські фірми Covington & Burling LLP і BDO закінчують аудит газових контрактів.

"Це у нас експертизу, вибачте, можуть склепати за один день, а потім всій країні гордо розповідати: дивіться, у нас тут є експертиза. Нормальні фахівці повинні розібратися з документами, з інформацією", - сказав Власенко.

"Ми за аудитом і аналізом у газових справах звернулися до цих компаній, якщо мені не зраджує пам'ять, на початку або в середині травня", - пояснив він.

"Підсумком роботи будуть юридичний аналіз, офіційні аудиторські висновки, висновки і звіт за результатами роботи. Але в мене вже є попередній юридичний аналіз газових контрактів", - додав Власенко.

На запитання, коли можна буде ознайомитися з результатами аудиту, захисник Тимошенко відповів: "У суді".

Проти Тимошенко наразі вже порушено кілька кримінальних справ. Одну з цих справ вже розглядає Печерський районний суд Києва.

9 липня 2011 року Київський апеляційний адміністративний суд визнав незаконною ухвалу Окружного адміністративного суду столиці про відхилення позову екс-глави Фонду державного майна Семенюк-Cамсоненко до екс-прем'єр-міністра України Тимошенко щодо незаконності її розпорядження ФДМУ підписати додаткову угоду до договору купівлі-продажу "Криворіжсталі".

Американська юридична компанія визнала політично обумовленою газову справу проти Тимошенко

Адвокат Сергій Власенко заявляє, що згідно з попередніми висновками американської юридичної компанії Covington & Burling LLP? кримінальна справа, порушена проти екс-прем’єр-міністра Юлії Тимошенко щодо газових угод з РФ 2009 року, визнана політично обумовленою. Про це він сказав сьогодні на прес-конференції, передає УНІАН.

"Юристи Covington & Burling зазначають, що обвинувачення у газовій справі Юлії Тимошенко не ґрунтуються на фактичних обставинах та є сумнівними з юридичної точки зору", – сказав Власенко.

За його словами, у попередніх висновках американської компанії за результатами аналізу фактів, викладених в обвинуваченні Тимошенко, наголошується також на сумнівності методології Генеральної прокуратури з обрахування збитків, яких нібито було завдано внаслідок підписання в 2009 році газової угоди з Росією.

Захисник екс-прем’єра зазначив, що американські юристи також звертають увагу на відмову Генеральної прокуратури залучити до справи результати аудиту, проведеного на замовлення НАК "Нафтогаз України" міжнародною компанією Ernst & Young.

"Роблячи узагальнений висновок щодо обвинувачень Юлії Тимошенко, міжнародна незалежна юридична компанія з бездоганною репутацією Covington & Burling абсолютно чітко зазначає, що немає жодного юридичного підґрунтя для продовження переслідування Юлії Тимошенко. Аналогічно до обвинувачень, які висувалися щодо використання кіотських грошей та закупівлі автомобілів для сільської медицини, звинувачення має абсолютно чітке політичне підґрунтя, з юридичними обвинуваченнями не має нічого спільного", – заявив Власенко.

За його словами, звіт та доповідь юридичної компанії Covington & Burling LLP будуть оформлені у вигляді відповідних клопотань для наступних судових засідань з розгляду кримінальної справи Тимошенко у Печерському районному суді Києва.

Крім того, ці документи будуть надіслані представникам усіх дипломатичних місій, акредитованих в Україні, а також до Єврокомісії та Європейського парламенту, керівництву США та держав Європи.

"Звичайно, висновки Covington & Burling ми будемо використовувати для підготовки матеріалів до Європейського суду з прав людини", – підкреслив Власенко.




За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 1519 | Додав: adminA
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ