Пт, 2024-04-19, 23:59


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2011 » Листопад » 9 » Законом про суспільну мораль шоковані міжнародні журналісти
20:46
Законом про суспільну мораль шоковані міжнародні журналісти
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

Законопроект про захист "суспільної моралі" викликав серйозну стурбованість у Міжнародної федерації журналістів. Про це йдеться у зверненні МФЖ до спікера українського парламенту Володимира Литвина, яке є у розпорядженні LB.ua.

На думку членів федерації (яких у світі близько 600 000), даний законопроект становить серйозну загрозу для свободи преси. А головною його хибою є недостатньо чітке визначення "суспільної моралі".

"Ми стурбовані відсутністю системи стримувань і противаг, необхідних для запобігання зловживанням влади. Національна комісія із захисту суспільної моралі в Україні без будь-якого судового нагляду зможе закривати друковані ЗМІ, відбирати ліцензії у електронних видань, скорочувати доступ до веб-сайтів за звинуваченням у сприянні "війні, тероризму, іншим проявам злочинної діяльності", "українофобії", "приниженні або образі нації чи особи за національною ознакою" або через "неповагу до національних і релігійних святинь", - йдеться у зверненні журналістів.

У разі ухвалення закону, стверджує федерація журналістів, над незалежними репортажами у ЗМІ будуть тяжіти впливові фігури, або ж страх перед Нацкомісією.

"Ми вкрай стурбовані руйнівними наслідками такого закону щодо питання незалежності журналістики в Україні. Саме тому наша організація повністю підтримує Незалежну медіа-профспілку України, яка виступає проти законопроекту. Ми закликаємо український парламент викреслити із законопроекту норми, що стосуються журналістів", - йдеться у зверненні.

У свою чергу, голова Верховної Ради України Володимир Литвин виступає за вилучення низки одіозних положень із закону про захист суспільної моралі. Він не сказав, які конкретно положення вважає одіозними, однак з відповіді спікера стало ясно, що одне з них стосується діяльності комісії з питань захисту моралі.

Крім того, Міжнародна федерація журналістів, Європейська федерація журналістів, а також рух "Стоп цензурі" раніше закликали український парламент не схвалювати цього законопроекту, вважаючи його "новим інструментом цензури".

Також організація "Репортери без кордонів" стурбована схваленням в першому читанні проекту змін до закону про захист суспільної моралі і вважає, що він порушує Європейську конвенцію про права людини. Опозиція теж на боці журналістів - у "БЮТ-Батьківщині" вважають, що законопроект про захист суспільної моралі треба зняти з розгляду.




За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 855 | Додав: adminA
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ