Пт, 2024-04-26, 04:18


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2011 » Липень » 4 » Запасів у світі залишилося тільки на 116 днів
16:17
Запасів у світі залишилося тільки на 116 днів
Інші останні Іноземні видання по-українськи на сайті holosUA.com/

Неурядові організації за підтримки ФАО виступають за створення на планеті ефективної і "чистої" від корупції схеми регіональних систем зберігання продовольчих запасів, пише Роберто Джованніні в матеріалі, опублікованому в газеті La Stampa.

Стародавні єгиптяни, китайці і римляни створювали запаси зерна, що дозволяли в неврожайні роки стримувати зростання цін на харчі. "Але сьогодні ми не робимо того, що робили єгиптяни, китайці і римляни, - нарікає видання. - Навіть незважаючи на те, що завдання прогодувати майже 7 млрд людей вимагає все більш титанічних зусиль, що внаслідок двох поспіль неврожайних років (2007-2008) загинули десятки мільйонів людей, а сотні мільйонів змушені голодувати і бідувати, все ще не створено координованої глобальної системи з ефективного управління запасами продовольства на випадок виникнення продовольчих криз".

На недавньому сільськогосподарському саміті у Франції було відкладено розгляд пропозицій щодо блокування скупки орних земель у країнах, що розвиваються, компаніями або державами, з контролю над паливом і для створення продовольчих запасів для стримування цін на сільськогосподарських ринках, повідомляє автор статті.

За словами Марко Де Понте, генерального секретаря Action Aid Italia, "ми ще дуже далекі від ухвалення стратегій, здатних внести стабільність на аграрні ринки та гарантувати продовольчу безпеку". Залишається сподіватися на те, що прогнози ФАО, Продовольчої і сільськогосподарської організації ООН, про збільшення виробництва продовольства у 2011-2012 роках збудуться", - пише автор статті.

"Нині, за даними ФАО, світові запаси зернових досягають 493 900 000 тонн. Ця цифра здається високою в порівнянні зі світовим виробництвом у 2314900000 тонн. Але якщо 2002 запаси становили 29,9% планетарного використання зернових (578,2 млн тонн при провадженні 1907900000 тонн), то сьогодні це співвідношення опустилося до 21%, - пише автор статті. - Між іншим, у таких країнах, як Китай, Індія, Бразилія, Індонезія, Малі, Канада і Малаві, існують "антикризові резерви". І 35 країн, зокрема Буркіна-Фасо, Камбоджа, Камерун, Ефіопія, Кенія, Нігерія, Пакистан, Сенегал, скористалися такими запасами в неврожайні 2007-2008 роки".

"Неурядові організації - ActionAid, Oxfam та багато інших - виступають за створення ефективних і некорумпованих систем резервів на регіональному рівні, які могли б співпрацювати між собою у разіпотреби. Крім того, для створення сучасного сільського господарства слід підтримувати дрібних виробників, що поліпшить становище мільйонів бідних людей", - пише автор статті.

Переклад InoPressa

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Іноземні видання по-українськи | Переглядів: 947 | Додав: admin
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ