Ср, 2024-04-24, 07:43


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2022 » Жовтень » 22 » Затвердив одноосібне верховне лідерство Сі Цзіньпіна З’їзд Компартії Китаю
11:47
Затвердив одноосібне верховне лідерство Сі Цзіньпіна З’їзд Компартії Китаю
Інші останні Новини світу на сайті holosUA.com/

ХХ з’їзд правлячої в КНР Комуністичної партії Китаю, який розпочався 16 жовтня, завершив свою роботу внесенням змін до статуту КПК і фактичним затвердженням одноосібного верховного лідерства в партії та державі нинішнього очільника Китаю Сі Цзіньпіна.

Серед поправок до партійної конституції так - звані «Два встановлення» та «Дві гарантії» – партійні наративи, метою яких є посилення статусу генерального секретаря Сі Цзіньпіна в партії.

Першою поправкою встановлюється «статус Сі Цзіньпіна як ядра Центрального комітету КПК і всієї партії», а його бачення «соціалізму з китайською специфікою для нової ери» стає керівництвом до дій для всіх членів партії.

Друга поправка зобов’язує партійців захищати «статус генерального секретаря Сі Цзіньпіна як «ядра» КПК» та «захищати керівництво партії».

Такими змінами Сі Цзіньпіна фактично прирівняно до вождів КПК Мао Цзедуна й Ден Сяопіна, що наділяє нинішнього лідера безпрецедентним за останні 50 років історії Китаю обсягом повноважень.

В останній день з’їзду також обрано Центральний комітет КПК у складі близько 300 осіб, який уже завтра проведе свій перший пленум і завершить формування партійного керівництва на наступні п’ять років обранням нового Політбюро, зазвичай 25 осіб, його Постійного комітету, сім осіб, та Генерального секретаря партії.

Пост очільника КПК на наступні п’ять років, уже майже без сумнівів, збереже Сі Цзіньпін.

Згідно з чинною в КНР політичною традицією, особи, обрані на осінньому з’їзді КПК до керівних органів партії, в березні наступного року на чергових Всекитайських зборах народних представників, парламенту країни, призначаються на відповідні керівні посади в законодавчій і виконавчій державні владі.

Як повідомлялося, ХХ з’їзд Комуністичної партії Китаю розпочав роботу в Пекіні за участі понад 2300 делегатів 16 жовтня. За його підсумками очікувалося, що нинішній голова КНР Сі Цзіньпін буде переобраний на третій п’ятирічний термін на чолі партії та отримає безпрецедентний за останні 50 років історії Китаю обсяг повноважень.

З'їзд також затвердив склад Центрального комітету КПК 20-го скликання. У неділю, 23 жовтня, пленум призначить новий склад Політбюро ЦК та Постійного комітету Політбюро. Очікується, що 69-річного Сі затвердять на третій п'ятирічний термін на посаді генсека ЦК КПК всупереч чинним обмеженням у два терміни, які продовжують діяти щодо інших членів китайського керівництва.

Близько 2300 делегатів ухвалили поправки наприкінці тижневого з'їзду партії у Будинку народних зборів у Пекіні. У резолюції йдеться, що завдяки Сі - як "ядру ЦК" - та його теоріям партія змогла подолати протиріччя та проблеми країни. У документі наголошується, що партія та Китай зіткнулися із серйозними викликами, які не мають аналогів у світі. У зв'язку з цим з'їзд ухвалив рішення про зміцнення армії та перетворення її на "збройні сили світового класу". Крім того, було наголошено на необхідності рішучої боротьби "з силами незалежності" на Тайвані.

Попередника Сі - Ху Цзіньтао - вивели з трибуни

Наприкінці з’їзду стався інцидент, на який звернули увагу інформагентства. Так, 79-річного попереднього лідера партії та держави Ху Цзіньтао двоє розпорядників вивели з трибуни, з його місця поряд із Сі Цзіньпіном, повідомило агентство dpa. Ху, який передав свою посаду наступнику в 2012 році, виступає за модель "колективного" керівництва з представниками різних фракцій та з обмеженнями за віком та термінами, які Сі хоче скасувати.

Крім того, прем'єр Держради КНР Лі Кецян та ще троє членів Постійного комітету політбюро не увійшли до нового складу Центрального комітету 20-го скликання Комуністичної партії, передало агентство Xinhua.

Раніше, 16 жовтня, на відкритті з'їзду Комуністичної партії Китаю (КПК) голова КНР Сі Цзіньпін погрожував Тайваню військовою силою. Китай прагне мирного "возз'єднання", але "ми ніколи не візьмемо на себе зобов'язання відмовитися від застосування сили. Китайське керівництво збереже опцію для вживання всіх необхідних заходів", заявив Сі.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини світу | Переглядів: 284 | Додав: adminA | Теги: з’їзд Компартії Китаю, Сі Цзіньпінь, верховне лідерство
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ