Ср, 2024-04-24, 23:38


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
«  Серпень 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031
Головна » 2010 » Серпень » 5 » Заворушення в Бішкеку: опозиція вивела людей, поліція їх розганяє
15:38
Заворушення в Бішкеку: опозиція вивела людей, поліція їх розганяє
Інші останні Новини світу на сайті holosUA.com/


Співробітники правоохоронних органів Киргизстану використовували сльозогінний газ і спецзасоби для розгону юрби, що перекрила дорогу Бішкек-Нарин. Прибічники лідера партії "Мекеним Киргизстан", екс-кандидата в президенти Урмата Бариктабасова перекрили цю автотрасу в передмісті Бішкека, оскільки їх не пустили в столицю, де вони мали приєднатися до мітингувальників біля будівлі парламенту, передає "Інтерфакс".
Прибічники Бариктабасова вимагають відставки чинного керівництва країни і призначення свого лідера прем'єр-міністром Киргизстану. Як пояснили в ГУВС Бішкека, у правоохоронних органів "була інформація, що учасники акції мали при собі зброю, яка могла б бути застосована в столиці". "Тому ми були вимушені вжити жорстких заходів безпеки" і зупинити колону мітингувальників на підступах до Бішкеку.

Міліціонери зробили кілька попереджувальних пострілів у повітря і застосували проти протестувальників світлошумові гранати. Після цього багато мітингувальників розвернули свої автомобілі і вирушили додому в Іссик-Кульську область.

Крім того, в ГУВС Бішкека повідомили, що учасники акції відкинули пропозицію влади до партії "Мекеним Киргизстан" брати участь у майбутніх парламентських виборах.

Тимчасом інша частина прибічників Бариктабасова - близько двох тисяч людей - зібралася на площі біля будівлі парламенту Киргизстану. Мітинг проходив у спокійній обстановці.

Пізніше вони теж покинули площу і вийшли за межі Бішкека у напрямі міста Нарин. За словами очевидців, міліціонери стріляли холостими патронами поверх голів тих, хто відступав, застосовували сльозогінний газ і світлошумові гранати. Велика частина прибічників Урмата Бариктабасова зібралася в селі під Бішкеком.

Прибулі в Бішкек декілька сотень прибічників Бариктабасова "настроєні агресивно". Про це, пославшись на оперативні дані спецслужб, повідомив журналістів керівник інформаційно-координаційного центру тимчасового уряду Киргизстану Фарид Ніязов.

За даними правоохоронців, в столицю Киргизстану також прямує колона озброєних прибічників Бариктабасова : "За оперативними даними, у них є зброя", заявив журналістам Фарид Ніязов. За його словами, правоохоронці перевірятимуть увесь транспорт, який в'їжджає у столицю, оскільки "є відомості, що деякі з прибічників озброєні". "Беззбройних ми пропускатимемо, а озброєних, звісно, ні", - сказав Ніязов.

За його даними, в автоколоні може перевозитися до 700 прибічників лідера партії "Мекеним Киргизстан" ("Моя батьківщина - Киргизстан") Урмата Бариктабасова. Мітингувальники раніше заявили, що до них рухається колона чисельністю до кількох тисяч прибічників Бариктабасова.

Поширюються чутки, що частина з цих людей має зброю, яку вони нібито захопили в одній з військових частин в Іссик-Кульській області. Проте влада Киргизстану спростовує чутки про те, що військова частина була роззброєна, як і інші відомості про нібито введений у Бішкеку надзвичайний стан.

Бариктабасов став відомий 17 червня 2005 року, коли його прибічники захопили Будинок уряду республіки, але не змогли його утримати і розбіглися.

Проти Бариктабасова, лідера руху "Мекеним Киргизстан" і тоді кандидата в президенти республіки була порушена кримінальна справа за звинуваченнями у спробі державного перевороту і захоплення влади. Він залишив країну.

На початку літа 2010 року його прибічники, близько чотирьох тисяч людей, вийшли на мітинг в місті Баликчі в Іссик-Кульській області Киргизстану, вимагаючи дозволити йому повернутися на батьківщину, закрити кримінальні справи, порушені проти цього політика в червні 2005 року режимом Курманбека Бакієва.

27 червня в Киргизстані пройшов конституційний референдум. 90,55% виборців підтримали нову конституцію Киргизстану. На референдумі Роза Отунбаєва була обрана главою держави, і буде виконувати свої обов'язки півтора року, до 31 грудня 2011 року.



За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини світу | Переглядів: 920 | Додав: holos
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ