Пт, 2024-04-19, 01:37


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
«  Серпень 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031
Головна » 2010 » Серпень » 10 » Збитки від лісових пожеж у Росії становлять приблизно 15 млрд доларів
16:34
Збитки від лісових пожеж у Росії становлять приблизно 15 млрд доларів
Інші останні Новини економіки на сайті holosUA.com/


За першими, попередніми оцінками, збитки від лісових пожеж липня-серпня в Росії сягають приблизно 1% ВВП, тобто 15 млрд доларів. Про це пишуть російські ділові видання з посиланням на експертів банків HSBC і "УРАЛСИБ", передає Бі-Бі-Сі.
У цих оцінках йдеться лише про прямі витрати і короткострокові наслідки для економіки. На думку газети "КоммерсантЪ", офіційні спроби оцінити збитки, пов'язані з аномальною спекою і пожежами в РФ, з'являться не раніше кінця 2010 року.

У Підмосков'ї створюється велика група протипожежної авіації. Як тільки дозволить погода, літаки і вертольоти піднімуться в повітря, щоб заливати вогонь згори. У МНС кажуть, що тоді лише за день вдасться загасити всі торфовища, що горять.

У Московській області залишається 70 вогнищ займання. Найскладніша ситуація на сході і південному сході області. Зокрема, в Шатурському, Єгор'євському і Орєхово-Зуєвському районах.

У більшості інших російських регіонів, де спалахнули природні пожежі, ситуація повертається до норми. Про це повідомив глава МНС Сергій Шойгу. У Липецькій, Тульській і Бєлгородській областях загашено всі пожежі, в Тамбовській області залишилася лише одна, в Івановській - дві.

Помітно покращилася обстановка в Мордовії і Республіці Марій Ел. Пожежі загашено в Курській, Оренбурзькій, Ульяновській областях, а також в Татарстані.

Складною ситуація залишається лише в Рязанській і Нижньогородській областях.

У Московській області і ще в шести регіонах РФ, як і раніше, діє режим надзвичайної ситуації.

У Москві до ранку вівторка диму від лісових пожеж стало помітно менше, але запах гару все ще висить у повітрі.

У понеділок вдень москвичі через зміну вітру відчули деяке полегшення – вміст чадного газу в повітрі столиці був удвічі нижчим за гранично допустиму концентрацію. Це при тому, що ще вранці його концентрація в 2,2 раза перевищувала ГДК. Проте ближче до вечора вітер знов приніс до Москви дим.

На Далекому Сході Росії кількість лісових пожеж зросла за добу з однієї до семи, всі вогнища - в Чукотському автономному окрузі.

"До ранку вівторка на території Далекого Сходу зафіксовано сім природних пожеж на загальній площі 359 гектарів, всі вони знаходяться Чукотському автономному окрузі. Загрози населеним пунктам і об'єктам економіки немає", - каже представник прес-служби.

Через пожежонебезпечну обстановку режим надзвичайної ситуації запроваджено в закритому місті Озерське Челябінської області. Там розташовано ВО "Маяк", один з найбільших російських центрів з переробки і зберігання відпрацьованого ядерного палива.

В околицях центру заборонено вхід і в'їзд до лісових масивів і розведення там вогню. Місцева адміністрація координує зусилля всіх служб, задіяних у вирішенні проблеми.

Тим часом до міста Сарова в Мордовії, де розташовано російський Федеральний ядерний центр, прямує медичний поїзд "Хірург Микола Пирогов". Лікарі поїзда надаватимуть медичну допомогу тим, хто брав участь у ліквідації пожеж на підступах до стратегічного об'єкту.

Першу зупинку спеціалізований поїзд зробив у Муромі. За два дні лікарі пересувної поліклініки прийняли більш як 100 людей.

Наступну зупинку медичний потяг зробить на найближчій до Сарова станції Берещино, де перебувають рятувальники, військові і пожежники, що боролися з вогнем на підступах до ядерного центру. Поїзд пробуде на станції до 11 серпня.

У гасінні лісових пожеж під Саровом брали участь понад 2 тисячі осіб, половина з яких - працівники центру, а також співробітники МНС, МВС, бійці внутрішніх військ РФ.

Наукоград Саров має статус закритого адміністративно-територіального утворення. Там розташовано Всеросійський науково-дослідний інститут експериментальної фізики, де розроблялися перші радянські атомні і водневі бомби.

Як повідомлялося, ситуація із задимленням від лісових пожеж у Москві до ранку вівторка знов погіршала, їдкий смог огорнув усі райони столиці. Видимість на дорогах різко впала: водії автомобілів вимушені їздити з увімкненими фарами і протитуманними ліхтарями. Люди знову приміряють марлеві пов'язки і респіратори.

Напередодні вдень дим дав столиці невеликий перепочинок, але вже до вечора знову повернувся. Синоптики сподіваються, що смог вже сьогодні покине місто. Дим, як сподіваються, має прогнати атмосферний фронт, який рухається з північного заходу. Із собою він принесе короткочасні дощі з грозами і невелике зниження температури - до 35 градусів. Це, втім, дозволить побити черговий рекорд – досі найжаркішим було 10 серпня 1893 року - трохи нижче за 32 градуси.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини економіки | Переглядів: 1039 | Додав: holos
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ