Чт, 2024-03-28, 18:12


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2015 » Жовтень » 26 » Землетрус в Афганістані і Пакистані: десятки жертв. ВІДЕО
20:38
Землетрус в Афганістані і Пакистані: десятки жертв. ВІДЕО
Інші останні Катастрофи та природні катаклізми на сайті holosUA.com/

У понеділок, 26 жовтня, потужний землетрус стався у віддаленому районі на північному сході Афганістану в гірській гряді Гіндукуш, повідомляє NEWSru.com з посиланням на Reuters. Відлуння землетрусу відчувалися в сусідніх країнах, зокрема в Пакистані, Таджикистані, Узбекистані, Казахстані та Індії.

Осередок землетрусу залягав на глибині 213 км за 254 км на північний схід від Кабула. За даними Геологічної служби США, магнітуда підземних поштовхів становила 7,7. Пізніше її понизили до 7,5. Повідомляється про п'ятьох загиблих і 55 поранених в Афганістані.

На півночі сусіднього Пакистану жертвами землетрусу стали 12 осіб. У лікарню імені леді Редінг у Пешаварі доставили більш ніж півсотні поранених, очікується надходження ще більшої кількості постраждалих унаслідок обвалення будівель.

Як повідомляє ТАСС, землетрусом у столиці Пакистану пошкоджено декілька ліній зв'язку. За інформацією Пакистанської метеорологічної служби, магнітуда землетрусу сягнула 8,1. Підземні поштовхи відчувалися у великих містах Пакистану - Лахорі, Ісламабаді, Равалпінді, Пешаварі, Кветті, Кохаті і Малаканді. У Абботтабаді поштовхи спричинили сходження зсувів.

Сильні поштовхи також відчувалися на півночі Індії. У столиці Індії призупинено роботу метрополітену. У північному індійському штаті Джамму і Кашмір пошкоджено кілька ліній електропередач, повідомив його колишній головний міністр Омар Абдулла.

Поштовхи також відчувалися в країнах Центральної Азії. Підземні поштовхи магнітудою 5 зафіксовані о 14.11 місцевого часу (11.11 за Києвом) в столиці Узбекистану, повідомляє "Інтерфакс" .

За даними сейсмостанції "Ташкент", на півдні країни в Сурхандар'їнській області (межує з Афганістаном і Таджикистаном) магнітуда землетрусу становила 5,5.

За попередніми даними, жертв немає.

Жителі південних міст Казахстану також відчули землетрус, що стався на території Афганістану. Як повідомила сейсмологічна дослідно-методична експедиція комітету з науки Міносвіти Казахстану, землетрус магнітудою 7,2, енергетичним класом 15,2, стався в Афганістані о 15.09 за часом Астани. Епіцентр зафіксовано на глибині 150 км за 904 км на південний захід від Алмати.

У Шимкенті (адмцентр Південно-Казахстанської області) відчувалися поштовхи силою 4 бали, в Таразі (адмінцентр Жамбилської області) - 3-4 бали, інформували сейсмологи.

У столиці Киргизстану підземні поштовхи відчувалися силою приблизно 3-4 бали, повідомили в понеділок в МНС республіки. Землетрус стався саме в той момент, коли свою прес-конференцію давали президент Киргизстану Алмазбек Атамбаєв і прем'єр-міністр Японії Сіндзо Абе, який прибув до Бішкека з офіційним візитом.

За попередніми даними МНС, жертв і руйнувань немає. На даний момент йде збір даних.

Тим часом, як інформує штаб Центрального військового округу (ЦВО) РФ, серія підземних поштовхів магнітудою більше чотирьох, зареєстрованих на території Таджикистану, не вплинула на боєготовність підрозділів 201-ї російської військової бази (РВБ) та інших військових об'єктів ЗС РФ, дислокованих в країні.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Катастрофи та природні катаклізми | Переглядів: 922 | Додав: adminA | Теги: Афганістані і Пакистані, десятки жертв, Землетрус
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ