Пт, 2024-04-26, 12:13


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2013 » Червень » 24 » Зі школи виключатимуть учнів за цькування інших школярів у Дубаї
20:12
Зі школи виключатимуть учнів за цькування інших школярів у Дубаї
Інші останні Новини світу на сайті holosUA.com/
Учнів, які цькуватимуть інших школярів, з нового навчального року виключатимуть з учбових закладів Дубая. Такий крок відтепер передбачений контрактом між приватними школами та батьками учнів.

Про це повідомляє Укрінформ з посиланням на газету Gulf News.

"Новий варіант контракту між школою та батьками передбачає політику нетерпимості до забіяк та цькування з метою забезпечити усім учням емоційно безпечне оточення. Згідно з пунктом "Ставлення і поведінка", школа зобов'язується забезпечити політику абсолютного неприйняття цькування в усіх формах, включаючи емоційне, фізичне, психологічне й електронне. Випадки доведеного навмисного залякування інших школярів призведуть до негайного вигнання агресора зі школи та передачі його справи до Управління з питань науки і розвитку людини (KHDA)", - йдеться у повідомленні.

Новий варіант юридичного контракту між батьками та приватними школами Дубая був оголошений KHDA з метою якомога повніше визначити права й обов'язки школи та учня. Укладання контракту буде обов'язковим для усіх школярів. У рамках першого етапу таку практику запровадять для більш як 9,6 тисяч учнів у шести школах Дубая з початку 2013-2014 навчального року.

Як повідомляв Укрінформ, випадки цькування серед дітей, особливо віком від 7 років і старше, в ОАЕ стають все більш розповсюдженим явищем. Проведене в країні перше масштабне дослідження з жорстокого поводження з дітьми та безвідповідального батьківства виявило, що п'ята частина дітей шкільного віку зазнає знущань з боку однолітків. Це може проявлятися у вигляді фізичних атак, викладенні зневажливих відеороликів у YouTube, псуванні речей та одягу дитини, відбиранні у неї грошей та різних особистих речей тощо.

Зокрема, від публічного приниження у школі потерпають 17% респондентів, стільки ж опитаних зазнають ударів та стусанів (з них 4% - часто). Про поодинокі чи систематичні випадки фізичного та сексуального насильства удома та в школі розповіли 6,7% дітей. Майже 17% дітей не хочуть відвідувати школу через цькування.

Дослідження охопило майже 3 тисячі учнів віком 10-18 років.

Довідка

У психологічній літературі зустрічається слово мобінг (у перекладі з англійської "mob" - "натовп"). Моббінг - форма психологічного насильства у вигляді цькування в колективі. Психологи називають причиною такої поведінки глибоко закладений природою механізм конкуренції. Поведінка, яка відхиляється від основного стилю групи, також може спровокувати мобінг.

До моббінгу можна також віднести і практику переслідування жінок в середньовічній Європі. Жінці досить було бути красивою або дивною (тобто розумною), щоб її звинуватили у чаклунстві і після нелюдських катувань відправили на вогнище.


За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини світу | Переглядів: 867 | Додав: adminA | Теги: цькування інших школярів, Дубаї, школи виключатимуть учнів
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ