Пт, 2024-04-26, 00:20


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2022 » Січень » 28 » ЗМІ: iPhone може стати платіжним терміналом
14:32
ЗМІ: iPhone може стати платіжним терміналом
Інші останні Новини науки і технології на сайті holosUA.com/

iPhone може стати платіжним терміналом Американська компанія Apple працює над розробкою нової функції для iPhone, яка дозволить використовувати пристрій як платіжний термінал без додаткового обладнання. Про це повідомляє Bloomberg.

За повідомленням джерел, смартфон можуть перетворити на платіжний термінал: пристрій почне приймати кошти від інших власників смартфонів. Функція буде працювати безшовно, для її активації не потрібно додаткового обладнання.

Як з’ясував автор Bloomberg Марк Гурман (Mark Gurman), Apple працює над даною технологією з 2020 року, коли компанія придбала канадський стартап Mobeewave за 100 мільйонів доларів. Швидше за все, система використовуватиме вбудований у кожний актуальний iPhone чіп NFC. Таким чином представники малого бізнесу зможуть отримувати оплату від своїх клієнтів за допомогою смартфона. Не повідомляється, чи буде ця послуга пов’язана з Apple Pay.

За словами Гурмана, Apple вирішила додати цю функцію в iPhone, щоб конкурувати із послугою Square компанії Block Inc., яка є лідером у даному сегменті. Опція безконтактних платежів Square працює за допомогою Bluetooth.

Джерела розповіли, що Apple планує розгорнути цю функцію на смартфони користувачів у найближчі місяці. Ймовірно, опція з’явиться у бета-версії iOS 15.4, повноцінний реліз очікується навесні. Представник Apple відмовився від коментарів.

Передбачається, що нова система буде працювати через NFC, яка також використовується для роботи Apple Pay. Журналісти у своєму матеріалі посилаються на джерела, близькі до компанії. Раніше видання вже неодноразово підтверджувало достовірність інформації.

Наразі використовувати смартфони від Apple як прийом оплати можна, але для цього обов’язково потрібно підключати пристрій до зовнішнього терміналу. Нова технологія має прибрати цю потребу, значно спростивши процес.

За даними джерела, компанія збирається додати до iPhone нову функцію з оновленням операційної системи, яке очікується найближчими місяцями. Представники Apple поки що відмовляються давати коментарі щодо впровадження нової технології.

Таке рішення має дозволити Apple конкурувати з найбільшим виробником платіжних терміналів Square. Поки що неясно, чи стане нова функція частиною Apple Pay, чи працюватиме окремо. Джерела видання зазначають, що розробники з Mobeewave після того, як стартап купила Apple, працювали саме в підрозділі Apple Pay.

В Apple відмовилися коментувати новину.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини науки і технології | Переглядів: 320 | Додав: abel | Теги: новини, iPhone, apple, гаджети, техніка, термінал
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ