Чт, 2024-04-18, 21:00


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
«  Серпень 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031
Головна » 2010 » Серпень » 5 » ЗМІ: росіяни поклали в труну Качиньського чужу руку
15:52
ЗМІ: росіяни поклали в труну Качиньського чужу руку
Інші останні Іноземні видання по-українськи на сайті holosUA.com/


Слідчі в Польщі виявили, що російські рятувальники поклали в труну Леха Качиньського замість його відірваної руки кінцівку загиблого генерала, стверджує польська преса, пише The Times.
За даними джерел, близьких до брата загиблого - Ярослава Качиньського, росіяни відшукали не всі фрагменти тіла загиблого президента і, щоб приховати це, поклали в труну руку іншої жертви, пише польська газета Rzeczpospolita.

"Ця макабрична плутанина і вочевидь недбале розслідування, проведене російськими правоохоронними органами, псують відносини Варшави з Москвою", - зауважує кореспондент Роджер Бойз, передає InoPressa.

Після авіакатастрофи той факт, що Росія публічно висловила співчуття Польщі і, здавалося, із завзяттям розслідувала причини інциденту, готував ґрунт для поглиблення партнерства сторін. Однак тепер польський прем'єр Дональд Туск визнав, що останнім часом зі співпрацею виникли проблеми. 3 серпня уряд Польщі вперше висловив офіційне невдоволення на адресу Росії.

За словами Туска, Варшава ще не отримала запитаних документів, і закликав, щоб Росія передала "точну інформацію", виявлену за час розслідування. Як зазначив польський прем'єр, якщо така інформація не надійде найближчим часом, Польща зажадає від Москви пояснень, у зв'язку з чим була затягнута передача документів.

"За повідомленнями польської преси, Москва не надає документів, які могли б свідчити про помилки диспетчерів смоленського аеропорту", - пише газета. За даними видання, Росія досі не дозволила польським слідчим допитати диспетчерів, а одного диспетчера навіть відправили на пенсію.

"Польсько-російське розслідування переростає у конфронтацію між російською версією - вона свідчить, що однією з причин катастрофи могло стати прагнення польського президента якомога швидше здійснити посадку - і підозрами польської сторони, що російські авіадиспетчери повідомляли пілотові неточні дані", - мовиться в статті.

Напередодні генеральний прокурор Польщі Анджей Серемет приєднався до претензій на адресу Росії. На засіданні комісії Сейму у справах органів правосуддя і прав людини Серемет висловив "занепокоєння" у зв'язку із тривалим розслідуванням. Як підкреслив генпрокурор, Польща чекає, поки будуть передані протоколи розтину жертв, а також речові докази катастрофи: бортові самописці та уламки літака.

Ярослав Качиньський вважає співвідповідальними за Смоленську трагедію польську і російську влади, які організували президентський візит.

Росія і Польща проводять окремі розслідування причин трагедії. Російські експерти розшифрували близько трьох чвертей записів бортових самописців, решту розмови, яка велася в кабіні літака перед його падінням, розібрати не вдалося через шум.

Наприкінці травня Росія передала Польщі копії записів "чорних скриньок", а також оригінал експлуатаційного реєстратора польського виробництва, який фіксує показання приладів. У військову прокуратуру Польщі надійшло 1300 документів, в тому числі свідчення близько 200 свідків, протоколи допитів працівників наземних служб, дані судових медиків, списки особистих речей пасажирів.

У червні підполковник польських ВПС Бартош Строїньський, який як експерт брав участь в розшифровці записів "чорних скриньок" у Москві, заявив, що росіяни підмінили стенограму. Ці звинувачення відкинув глава МВС Польщі Єжи Міллер, який впевнений, що розшифровка була опублікована без єдиної вставленої або видаленої коми.

У середині липня міністр юстиції Росії Олександр Коновалов оголосив, що розслідування катастрофи продовжено до шести місяців і остаточно буде завершене не раніше початку жовтня. У відповідь на це польське видання Newsweek звинуватило МАК в тому, що ця "корумпована організація" "традиційно покладає провину за авіакатастрофи на пілотів для захисту власних інтересів".

Літак президента Польщі Ту-154 з бортовим номером 101 розбився 10 квітня близько 10.50 при заході на посадку на військовий аеродром "Смоленськ-Північний". Всі 96 пасажирів літака загинули. Серед них - глава держави Лех Качиньський з дружиною, вище військове керівництво країни, депутати парламенту, представники духовенства та громадські діячі.

Польська делегація мала взяти участь у жалобній церемонії на розташованому неподалік Катинському меморіалі, де в 1940 році без суду і слідства були розстріляні кілька тисяч польських офіцерів.



За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Іноземні видання по-українськи | Переглядів: 1141 | Додав: holos
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ