Чт, 2024-04-25, 23:20


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2015 » Жовтень » 27 » ЗСУ зміцнюють позиції і готують відведення артилерії. ВІДЕО
11:02
ЗСУ зміцнюють позиції і готують відведення артилерії. ВІДЕО
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

Військові продовжують вдосконалювати свої позиції, проводять навчання, завершують підготовку техніки до переведення на зимовий період експлуатації. Ніч у зоні проведення АТО пройшла спокійно.

Про це повідомляє прес-центр АТО на своїй сторінці у Facebook.

"Військові продовжують вдосконалювати свої позиції, проводять навчання, завершують підготовку техніки до переведення на зимовий період експлуатації", - йдеться у повідомленні.

Також зазначається, що сьогодні - останній день верифікації відведених танків. Завтра розпочнеться відведення артилерії калібром до 100 мм.

Нагадаємо, за минулу добу в зоні проведення антитерористичної операції двоє українських військовослужбовців зазнали поранень.

"Бойовики порушили режим припинення вогню вночі проти 25 жовтня в районі села Піски. Ворог застосував стрілецьку зброю, гранатомети, зенітні установки та великокаліберні кулемети. За уточненими даними, внаслідок бойових дій двоє українських військовослужбовця зазнали поранення", - повідомляв спікер Адміністрації президента з питань АТО Андрій Лисенко.

Нагадаємо, президент України Петро Порошенко 2 жовтня, після зустрічі лідерів країн "нормандського формату" в Парижі заявив, що українська сторона із 3 жовтня почне відведення техніки і озброєння калібру до 100 мм від лінії розмежування на Донбасі.

16 жовтня прес-центр АТО заявив, що українські військові завершили відведення мінометів калібру менш ніж 100 мм у секторі "А" зони АТО на Донбасі, тобто в Луганській області.

18 жовтня почався відведення гармат калібру до 100 мм і мінометів калібру до 120 мм в Донецькій області.

22 жовтня сили АТО завершили відведення танків на всіх напрямках від лінії розмежування на Донбасі.

Снайпери бойовиків відновили обстріли в районі Мар'їнки і Щастя. Окупанти відправляють на Донецьк танки з затертими номерами і знаками

Протягом останньої доби зафіксовано кілька випадків відкриття вогню на передньому краї з боку російсько-терористичних військ (неодноразово - зі стрілецької зброї, один раз - з АГС-17, один раз - з 82-мм мінометів). Спроб інфільтрації ДРГ не зафіксовано, проте бойовики не припиняють вести спостереження за позиціями сил АТО з нейтральної смуги практично на всіх ділянках лінії розмежування сторін, повідомляє координатор групи "Інформаційний спротив" Дмитро Тимчук у Faacebook.

Зокрема, зі стрілецької автоматичної зброї (в т.ч. зазначалося застосування 3-4 кулеметів), а також з автоматичної гранатомета типу АГС-17 терористи відкривали вогонь у районі ДАП з боку н.п. Веселий і Спартак. Обстрілювалися наші позиції як поблизу ділянки Донецької кільцевої дороги (в районі Опитне), так і передові позиції біля н.п. Піски.

Також зафіксована стрільба зі стрілецької зброї і кілька пострілів з 82-мм мінометів у районі Старогнатівки у бік наших передових позицій (міни лягли на нейтральній смузі).

Неприцільні обстріли зі стрілецької зброї зафіксовані поблизу н.п. Новолуганське, Зайцеве. У ході обстрілів спостерігалося переміщення бронетехніки бойовиків (кілька од. БТР-80) на передньому краї.

Відновилися снайперські обстріли позицій сил АТО в районі н.п. Мар'їнка, на північний схід від н.п. Шуми, південніше н.п. Попасна, в районі н.п. Щастя, на ділянці між Широкиним і Заїченком.

На північний захід від Тельманового (в районі н.п. Шевченко і Жовтневе) зафіксовано відвід на північний напрямок вздовж лінії фронту бронегрупи бойовиків (5 танків і 2 БМП-2).

З боку н.п. Красний Луч убік Лутугиного терористи перекинули 4 установки 122-мм РСЗВ БМ-21 "Град".

Через Шахтарськ в бік Донецька йде перекидання танків (Т-72М) на трейлерах. На бронетехніці видно сліди затирання бортових номерів і тактичних знаків.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 730 | Додав: adminA | Теги: ЗСУ зміцнення позиції, відведення артилерії
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ