Пт, 2024-03-29, 17:21


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2014 » Березень » 27 » Звільнені кримські офіцери прибули до Києва
11:23
Звільнені кримські офіцери прибули до Києва
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

Полковник Юлій Мамчур, генерал-майор Ігор Воронченко, а також майор Ростислав Ломтєв з батальйону морської піхоти з Феодосії вже прибули до Києва. Про це 26 березня LB.ua заявив виконувач обов'язків заступника голови Адміністрації президента Андрій Сенченко.

Командир 204-ї бригади тактичної авіації полковник Мамчур повідомив, що годували його в ув'язненні непогано, тримали в одиночній камері, а на допитах ставили провокативні запитання. При цьому Мамчур зазначив, що такі точно відповіді на них окупанти й отримували, передає ТСН.

"У моєму випадку застосування зброї проти батальйону спецназу – повірте, що нас би там на м'ясо перетворили", - прокоментував офіцер захоплення військової частини в Бельбеку росіянами.

"Таке рішення прийняти дуже важко, коли ти відчуваєш, що в тебе сил і засобів не вистачає. Якби стояв батальйон морпіхів із цього боку і їхній батальйон – тоді був би паритет. А так – вибачте. 10 проти 350 спецназівців", - пояснив Мамчур.

Звільнений заступник командира 1-го окремого феодосійського батальйону морської піхоти майор Ростислав Ломтєв відмовився коментувати, чому піхотинці не відкрили вогонь у відповідь на агресивний напад росіян. "Не можу відповісти зараз на це запитання", - сказав він. Неофіційно серед журналістів циркулює інформація про те, що нібито 13 березня піхотинці отримали наказ здати всю зброю на склади.

Офіційних підтверджень або спростувань її немає. Водночас Ломтєв прокоментував відомості про те, що близько 2/3 складу батальйону вирішили залишитися в Криму та не виходити на материкову частину України.

"Багато чинників уплинули на це рішення. Перш за все, особовий склад був місцевий – кримчани. Розташування житла, родини і невпевненість у майбутньому на території України", - перелічив фактори майор, додавши, що до особового складу так і не було доведено визначеності щодо прийому та розміщення для подальшого проходження служби в Україні.

Заступник командувача Військово-морських сил України генерал-майор Ігор Воронченко мав дуже поганий вигляд і спілкуватися з журналістами відмовився. Його кілька діб фактично катували, не даючи спати та здійснюючи психологічний тиск, аби змусити до якихось зізнань.

Мамчур: тримали в одиночній камері, не давали спати, стукали прикладами по дверях

Журналіст Юрій Бутусов також поспілкувався з Юлієм Мамчуром. Про це він написав на своїй Facebook-сторінці:

"Щойно говорив по телефону з полковником Юлієм Мамчуром через 20 хвилин після того, як він опинився на території, контрольованій українськими військами. Зв'язатися допоміг заступник голови АП Андрій Сенченко - куратор Криму в українській владі".

"Полковник сказав: "3,5 дні мене тримали в одиночній камері. Перший день зі мною постійно розмовляли невідомі російські військові - намагалися переконати зрадити військовій присязі народу України, перейти на службу в російську армію", - процитував полковника Бутусов.

"Потім був просто психологічний тиск - не давали спати, стукали прикладами по дверях. Самопочуття хороше, настрій бойовий. Що буду робити далі? Спочатку прийму душ, потім буду приймати рішення. Слава Україні!" - передав слова Мамчура журналіст.

22 березня відбувся штурм авіабази у Бельбеку, на територію військової частини прорвалися представники "самооборони Криму". Ворота в частину були проламані за допомогою БТРа. Джерела стверджують, що під час штурму було чути постріли, в штурмі було задіяно щонайменше 6 одиниць БТР-80.

Командира військової частини Мамчура викрали російські військові.

Пізніше стало відомо, що Юлій Мамчур взятий у полон і доставлений у військову в'язницю в Севастополі.


 

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 1363 | Додав: adminA | Теги: Звільнені кримські офіцери прибули
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ