Ср, 2024-05-01, 07:14


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
«  Квітень 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930
Головна » 2011 » Квітень » 28 » Циклон і торнадо в Америці: оголошено НС, більше як 70 жертв. ВІДЕО
13:32
Циклон і торнадо в Америці: оголошено НС, більше як 70 жертв. ВІДЕО
Інші останні Катастрофи та природні катаклізми на сайті holosUA.com/

Штормовий циклон, що обрушився в останні дні на південні штати США, забрав життя більш ніж 70 людей, передає ИТАР-ТАСС.

Раніше повідомлялося про 44 жертви. Тільки в середу жертвами стихії в штаті Алабама, за даними агентства Reuters, стали 45 осіб. В одному місті Тускалуза стихія забрала життя 15 людей. В Арканзасі, Алабамі та Теннесі у зв'язку з торнадо і повенями оголошено надзвичайний стан.

Пориви вітру часом сягали 160 км на годину. Бурі супроводжуються зливами, які, у свою чергу, викликали у низці штатів серйозні повені. Поривами вітру обірвано лінії електропередачі. Так, тільки в Алабамі без електропостачання залишилися понад 245 тисяч жителів.

Енергетичні компанії, що обслуговують регіон, також заявляють про обриви проводів у штаті Міссісіпі, проте поки що не можуть назвати достеменну кількість людей, які залишилися без світла. За словами енергетиків, на відновлення енергопостачання буде потрібно кілька днів.

Водночас триває найсильніша повінь у штаті Міссурі, де на річці Блек-Рівер у кількох місцях прорвало греблю. Із затоплених районів вже евакуйовано декілька тисяч осіб, а жителі населених пунктів, до яких вода ще тільки підступає, готуються до евакуації.

За даними Національної метеорологічної служби США (National Weather Service), стихія так чи інакше може зачепити 21 штат США - від регіону Великих озер до Мексиканської затоки. Служба попереджає населення про загрозу торнадо, граду, повеней і блискавок у низці районів Алабами, Джорджії та Міссісіпі, передає РИА "Новости" з посиланням на AP.

Тільки у вівторок було зафіксовано більш ніж 50 торнадо. Робота АЕС в американському штаті Алабама в середу в другій половині дня припинена після того, як в результаті торнадо вимкнулися зовнішні джерела живлення станції.

Через потужні пориви вітру спрацював аварійний захист трьох ядерних реакторів, були відключені лінії електропередачі. Система безпеки АЕС працює справно, її забезпечують дизельні генератори, підключені відразу після зупинки подачі звичайного живлення. АЕС готова продовжити роботу в нормальному режимі, проте її керівництво ще не поспішає віддавати розпорядження про її запуск, оскільки прогноз погоди поки що невтішний.

У четвер або в п'ятницю очікується тимчасове ослаблення циклону, а в суботу він знову посилиться і буде супроводжуватися сильними дощами.

Президент США Барак Обама висловив співчуття рідним і близьким тих, хто загинув у результаті торнадо і штормів. Обама "віддав наказ федеральному уряду про необхідність оперативно реагувати на удари стихії", повідомили в Білому домі. Американський президент також схвалив запит губернатора Алабами про виділення штату федеральної допомоги. Йдеться зокрема про кошти на проведення пошукових і рятувальних операцій.

Серія руйнівних торнадо почалася на території США 14 квітня. Найбільше постраждали штати Середнього Заходу і південно-східного узбережжя країни.

У Вашингтоні оголошено попередження про торнадо

У Вашингтоні і його передмістях оголошено про загрозу торнадо. З таким попередженням виступила Національна служба погоди.

Попередження поширюється на значну частину найближчих передмість американської столиці. Зараз пориви вітру тут досягають 32 км/год, у грозовому небі спалахують блискавки, чути гуркіт грому.

Торнадо в околицях столиці США - явище рідкісне. У самому Вашингтоні їх не було ніколи. Найбільш руйнівний торнадо поблизу Вашингтона пронісся 9 листопада 1926 року. Тоді загинули 16 людей і майже 40 отримали поранення.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Катастрофи та природні катаклізми | Переглядів: 1282 | Додав: admin | Теги: південні штати США, Штормовий циклон, торнадо США, торнадо, торнадо відео
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ