Сб, 2024-04-27, 03:30


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2017 » Листопад » 16 » Для авто на єврономерах Кабмін запропонував ввести тимчасову реєстрацію
10:05
Для авто на єврономерах Кабмін запропонував ввести тимчасову реєстрацію
Інші останні Автоновини: авто та транспорт на сайті holosUA.com/

Відповідно до законопроекту, власники автомобілів з іноземною реєстрацією протягом 10 робочих днів з моменту в'їзду в Україну повинні зареєструватися без зміни реєстраційних документів та номерних знаків.

Кабінет міністрів України вніс проект закону щодо тимчасової реєстрації для автомобілів ввезених в Україні більш як на 90 днів. Відповідний документ зареєстрований на сайті Верховної Ради України.

Згідно з проектом, власники авто на єврономерах протягом 10 робочих днів з моменту в'їзду в Україну повинні зареєструватися без зміни реєстраційних документів та номерних знаків.

"Установити, що транспортні засоби особистого користування, тимчасово ввезені на митну територію України більш як на 90 днів, протягом десяти робочих днів з моменту такого ввезення підлягають державній реєстрації без зміни реєстраційних документів та номерних знаків країни їх реєстрації, у порядку, встановленому Кабінетом Міністрів України", – йдеться в проекті закону.

За інформацією, законопроект "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо посилення відповідальності за окремі правопорушення у сфері безпеки дорожнього руху " № 7286 від 14.11.2017 уже розданий нардепам для ознайомлення.

У документі міститься норма, яка дозволить врегулювати проблему авто на іноземних номерах. А саме ту її частину, яка стосується безкарності водіїв цих авто після ДТП та інших порушень закону.

Зараз інформація про особу, яка перетнула кордон на автомобілі з іноземною реєстрацію, знаходиться в базах даних Митної та Прикордонної служб, у поліції цих даних немає. Однак на автомобілях, ввезених в Україну іноземцями, найчастіше їздять українці. Таким чином, поліція не знає ні юридичного власника (іноземця), ні фактичного (українця, який їздить на ньому).

Таким чином, якщо даний законопроект буде прийнято у цій редакції, іноземець, який ввіз авто через український кордон, повинен буде зареєструватись в одному з Сервісних центрів МВС. І тоді поліція матиме інформацію про фактичного власника такого авто. А значить - зможе накладати на нього штрафи: як за порушення правил дорожнього руху, так і за порушення митних правил.

За словами генерального директора Всеукраїнської асоціації автоімпортерів і дилерів Олега Назаренка, законопроектом передбачається те, що :

1) іноземець-нерезидент, який ввіз авто більше ніж на 90 днів, буде зобов'язаний пройти необхідні процедури згідно міграційного законодавства;

2) українець повинен надати заяву про свою згоду зареєструвати авто на іноземця за своїм місцем проживання;

3) авто необхідно попередньо застрахувати в Україні на весь час його перебування в Україні;

4) буде створено Реєстр зареєстрованих авто на іноземних номерах і, таким чином, будь-яке авто на литовських, польських чи болгарських номерах, яке не потрапить до Реєстру, апріорі вважатиметься незареєстрованим, поліція може зупиняти і виписувати штраф за статтею 121 КОАП.

5) поліція отримує право зупиняти будь-які авто, а водій буде зобов'язаний вийняти ключ із замка запалювання і покласти руки на кермо.

"Усі власники авто на бляхах після прийняття Закону будуть зобов'язані або знайти того самого нерезидента іноземця, який раніше ввіз їх авто і вмовити його поїхати до місцевого Сервісного центру МВС для реєстрації цього авто або здати це авто на розбирання", – зазначив Назаренко.

Нагадаємо, на початку вересня власники автомобілів з іноземною реєстрацією з усіх міст України проводили акції протесту, перекриваючи вулиці в центрі Києва, вимагаючи від уряду знизити ціну розмитнення автомобіля і не чинити тиск на власників транспортних засобів з єврономерами.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Автоновини: авто та транспорт | Переглядів: 957 | Додав: adminA | Теги: єврономери, Кабмін, Авто, тимчасова реєстрація
Всього коментарів: 1
0  
1 Savenok   (2018-01-12 13:18) [Материал]
Умеют у нас втянуть массу людей в , казалось бы, хорошее дело, а потом изобретать способы, как их этого получить выгоду.

ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ