Нд, 2024-05-05, 01:25


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2012 » Березень » 27 » Для Порошенка вибори будуть іспитом, але він все одно піде в Раду
11:13
Для Порошенка вибори будуть іспитом, але він все одно піде в Раду
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

Міністр економіки Петро Порошенко буде балотуватися до Верховної Ради у виборчому окрузі на Вінниччині.

Про це він заявив в ефірі телеканалу ICTV, відповідаючи на запитання, чи має він намір балотуватися до парламенту.

"Я хотів би уточнити, що новина про те, що я збираюся йти до Верховної Ради, з'явилася набагато раніше факту, коли я отримав пропозицію обійняти посаду міністра економіки", - зазначив Порошенко.

"Я пообіцяв вінничанам, що я, якщо вони висловлять мені довіру, матиму за честь представляти їх у парламенті. Я за звичай завжди дотримуюсь свого слова. Я не збираюся відмовлятися від цього слова і тепер", - уточнив міністр.

"Я думаю, що це буде дуже важливий іспит. Іспит, коли ти проходиш через вибори, і ти розумієш, чи сприймає суспільство, люди, виборці ті кроки, які ти плануєш провести", - додав він.

"Не бачу нічого абсолютно поганого, якби всі робили таким чином", - вважає Порошенко.

Крім того, новопризначений міністр розповів, що прийняв пропозицію президента Віктора Януковича очолити Мінекономіки, "щоб захистити бізнес і економіку країни".

"Для мене це було надзвичайно важке рішення", - запевнив він.

Порошенко додав, що, ухвалюючи рішення, брав до уваги те, що "переговори з Міжнародним валютним фондом зайшли в глухий кут, доступ товарів на ринки країн Європи загальмувався, зростання ВВП уповільнилося, як і зростання виробництва".

Зазначимо, інформація про те, що Порошенко буде балотуватися на наступних парламентських виборах у Вінницькій області, з'явилася наприкінці лютого 2012 року.

Порошенко не каже, що йому пообіцяв Янукович за Мінекономіки, але говорив з ним під час "співбесіди" про ув'язнених лідерів

Міністр економіки Петро Порошенко запевняє, що його позиція щодо суду над Юлією Тимошенко і Юрієм Луценком не змінилася.

Про це міністр повідомив в ефірі телеканалу ICTV, коментуючи інформацію про те, що він просив президента звільнити політв’язнів.

Він уточнив, що його "позиція як громадянина не змінилася".

"Кожен громадянин України повинен мати право на чесний і справедливий суд і на публічний захист своєї позиції. Я неодноразово стверджував, що Юлія Володимирівна Тимошенко і Юрій Віталійович Луценко цього права, внаслідок таких судових засідань, були позбавлені. І це підірвало довіру і до рішень, і до суду", - зазначив Порошенко.

Відповідаючи на запитання, чи справді він обговорював долю Тимошенко і Луценка під час "співбесіди" з президентом Віктором Януковичем, міністр заявив: "Під час обговорення проблем, звичайно, що питання демократії, питання європейських цінностей звучало".

"В тому числі і під час розмови. Я не маю намірів передавати зміст цих розмов, але я сказав те, що я сказав", - додав він.

Раніше повідомлялося, що, погоджуючись на посаду міністра економіки, Порошенко просив Януковича зробити все можливе для звільнення політичних в'язнів.

Міністр економіки пообіцяв, що співпрацюватиме з журналістами і не стане бюрократом

Статистична інформація про економічний стан країни буде безперешкодно оприлюднюватися.

Таку обіцянку озвучив міністр економіки Петро Порошенко в ефірі телеканалу ICTV.

"Я хочу співпрацювати з журналістами. Я хочу співпрацювати з експертами. Це була вимога журналістського середовища, для того щоби визначити або узгодити перелік статистичної інформації, яка оприлюднюється. Це був крок назустріч журналістам", - уточнив міністр.

"На сьогодні ми маємо в своєму розпорядженні декадні показники інфляції. Росія публікує щотижневі показники інфляції. Якщо журналістів будуть цікавити ці показники, я не бачу, чого там ховатися", - додав він.

Порошенко також розповів, що хоче реалізувати в сфері закупівель державних підприємств, які є в сфері компетенції міністра економіки, "пілотний експериментальний проект, який доведе ефективність прозорої системи електронних торгів".

"Як гарантів того, що ця система відбувається прозоро, ми намагаємося залучити до цього дві частини суспільства. Перше, для експертного середовища: це відому аудиторську компанію, яка своїм ім'ям буде підтверджувати прозорість процедур. Друге те, що буде робитися для суспільства: ми візьмемо українських Навальних, якщо хочете, журналістів, які викликають довіру суспільства, які своєю участю в забезпеченні правил будуть гарантувати прозорість процедур", - зазначив він.

"Коли бюрократи, чиновники намагаються проводити реформи - ці реформи приречені, бо система не здатна реформувати сама себе. Я обіцяю, що я ніколи не стану бюрократом, я ніколи не стану чиновником. Я людина, яка стверджувала, що, на жаль, в Україні термін "бюрократ" або "чиновник" - майже стовідсотково означає участь у корупційних схемах", - пообіцяв міністр.


За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 901 | Додав: adminA | Теги: вибори, Раду, порошенко
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ