Вт, 2024-04-30, 21:29


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2011 » Серпень » 23 » Янукович здолає другу хвилю кризи і напише новий закон про вибори
20:44
Янукович здолає другу хвилю кризи і напише новий закон про вибори
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

Янукович переконаний у здатності української влади впоратися з другою хвилею світової економічної кризи.

"Буду відвертим: попереду нас очікують непрості часи. Залишається реальна загроза другої хвилі світової економічної кризи. Вже зараз уряд напрацьовує пакет антикризових заходів, які спрямовані на запобігання фінансовій нестабільності та спаду виробництва", - сказав він у вівторок на урочистостях з нагоди 20-річчя незалежності Україна в палаці "Україна" в Києві, передає його прес-служба.

"Таких провалів, які були допущені владою в 2008-2009 роках, не буде. Упевнений: ми впораємося з новими викликами і вийдемо на траєкторію стабільного прогресивного розвитку ще сильнішими", - заявив Янукович.

Також Янукович заявляє про необхідність гуманізації реформ.

"У першу чергу необхідна гуманізація реформ. Насамперед у всіх реформаторських напрямах мають бути чітко визначені якісні характеристики і соціальний зміст запропонованих змін: як завтра і післязавтра будуть жити люди, які матимуть можливості здобути якісну освіту і професію, як забезпечуватимуть гарантовані Конституцією основні права і свободи? Саме на ці запитання мають відповідати реформи", - сказав він.

Реформи і глибока модернізація країни - це шлях України на сучасному етапі, наголосив президент

Янукович також відзначив необхідність "нової якості економічного зростання у країні".

Президент вважає вдалим досвід з підготовки та введення першого етапу податкової реформи.

"Досвід з підготовки та запровадження податкової реформи ще раз показав, що остаточні рішення мають ухвалювати лише після широкого громадського обговорення, незалежних експертиз та з урахуванням інтересів тих груп населення, яких ці зміни безпосередньо стосуються", - пояснив Янукович.

Глава держави звернувся з вимогою до комітету з проведення економічних реформ і уряду щодо максимального використання механізмів соціального діалогу та партнерства.

Він також відзначив важливість регулярних парламентських слухань, оскільки це надає можливість врахувати думку провідних політичних сил, громадськості та професійних кіл.

"Вважаю, що на майбутнє кожний реформаторський напрям має пройти всі ланки: комітет реформ, соціальний діалог і громадське обговорення, парламентські слухання. І лише потім - втілюватися в конкретні рішення", - заявив Янукович.

"Саме цим шляхом мають бути підготовлені реформи освіти та охорони здоров'я", - резюмував він.

Реформи і глибока модернізація країни - це шлях Україні на сучасному етапі, наголосив президент.

Янукович також відзначив необхідність "нової якості економічного зростання у країні".

Також Янукович заявив, що Україна послідовно й передбачувано проводитиме зовнішню політику національного прагматизму.

"Проведення зовнішньої політики національного прагматизму потребує послідовності та передбачуваності", - сказав він.

При цьому Янукович переконаний, що Україна "має стати силою, яка об'єднує континентальні економічні союзи".

Президент укотре висловив сподівання на завершення у 2011 року переговорів щодо політичної асоціації з ЄС і створення поглибленої та всеосяжної зони вільної торгівлі.

"Це стане переконливим свідченням незворотності нашого цивілізаційного вибору та практичних кроків з упровадження європейської суспільної моделі в Україні. Ми маємо використати цей потенціал і прогрес як стимул для подальшої модернізації нашої держави, економіки, соціальних інститутів", - пояснив Янукович.

При цьому президент заявив: "Водночас партнерство з Росією та країнами СНД було й залишається нашим стратегічним пріоритетом. Ми зможемо переконати наших партнерів, що стратегічне й економічне партнерство – це найвигідніший і найперспективніший формат наших відносин".

"Для України така модель відносин із Євросоюзом, Росією та іншими країнами Митного союзу - це практична реалізація стратегії економічної консолідації на євразійському континенті", - наголосив Янукович.

Він також заявив, що Україна й надалі розвиватиме стратегічне партнерство зі США, Китайською Народною Республікою та країнами Тихоокеанського регіону.

"Але ця амбітна мета потребує сильної та впевненої в собі України", - резюмував глава держави.

Парламентські вибори в жовтні 2012 року мають відбутися на новій нормативній основі, каже Янукович

Проведення чергових парламентських виборів у жовтні 2012 року має відбутися на новій законодавчій основі, упевнений президент Янукович.

"Комплексне і системне вдосконалення виборчого законодавства є одним із найважливіших напрямів реформ в Україні. Короткострокова мета цього процесу - проведення парламентських виборів у жовтні 2012 року на новій нормативній основі, яка виправляє недоліки чинної пропорційної системи парламентських виборів", - заявив Янукович.

За словами глави держави, стратегічна мета нового виборчого законодавства - стимулювання розвитку парламентаризму, партійної системи, реального місцевого самоврядування.

Крім того, розповідаючи про національну ідею "країна - як спільна справа," Янукович відзначив таке завдання як затвердження засад республіканської демократії. У зв'язку з цим президент вказав на закономірність оновлення Конституції.

"Демократичну модернізацію розглядається ми розглядаємо як остаточний розрив із радянським минулим, з його деформованими практиками самоврядування, як реальний шлях боротьби з корупцією, популізму і політичної безвідповідальності ... Оновлення конституційного поля є закономірним явищем, яке відповідає суспільному розвитку", - сказав він.

Президент нагадав про те, що конституційна реформа в Україні стартувала, але про терміни внесення змін до Конституції можна буде говорити після початку роботи Конституційної асамблеї.

Водночас Янукович наголосив, що терміни внесення змін до Конституції мають бути оптимізовані, і є "неприпустимим штучне затягування внесення змін до Конституції".

Янукович назвав стратегічним завданням формування сильної публічної влади.

Варто зазначити, що на думку нардепа від Компартії Євгена Царькова, чергові вибори Верховної Ради можуть бути перенесені з 2012-го на 2015 рік, хоча раніше, 1 лютого, Верховна Рада вже продовжила термін діяльності цього скликання парламенту до 2012, прийнявши закон про внесення змін до Конституції України, яким закріпила окремою нормою проведення чергових виборів парламенту в останню неділю жовтня 2012 року, а президента - в останню неділю березня 2015 року.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 937 | Додав: admin
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ