Пт, 2024-05-03, 14:32


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2012 » Грудень » 1 » Києву хоче повернути самоврядування "УДАР" і створити групу в Раді
16:24
Києву хоче повернути самоврядування "УДАР" і створити групу в Раді
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/
Партія "УДАР" закликає всіх народних депутатів, обраних у столиці, створити міжфракційну групу "Кияни" у Верховній Раді VII скликання.

Як йдеться у заяві партії, "УДАР" пропонує депутатам, яких обрали до парламенту кияни, підписати спільну заяву, у якій визначені пріоритетні питання для захисту інтересів мешканців столиці.

В першу чергу, зазначають в партії, необхідно внести зміни до закону про столицю і повернути Києву самоврядування, а також провести вибори мера столиці та Київради на новій законодавчій базі.

"Зміни, які необхідно здійснити в Києві, матимуть позитивний ефект для всієї країни. Тому ми закликаємо колег-депутатів об’єднати зусилля у реалізації своїх зобов’язань перед виборцями", – підкреслив народний депутат, заступник голови партії "УДАР" Віталій Ковальчук.

"УДАР закликає народних депутатів України від опозиційних сил приєднатися до цієї групи та спільно реалізувати кроки, необхідні для розвитку Києва", - йдеться в заяві.

Зокрема, пропонується повернути обраному киянам меру повноваження голови КМДА та запровадити обрання мера в два тури.

Також заява містить пункт про повернення Києву земель, комунальних підприємств і дитячих садків, вкрадених "молодою командою Черновецького" та забезпечення покарання винних.

Крім того, пропонується провести антикорупційну люстрацію київської влади, зробити публічний аудит діяльності КМДА під керівництвом Олександра Попова на предмет корупційних зловживань та порушення прав киян.

Також пропонується надати киянам право відкликати депутатів та висловлювати недовіру керівникам місцевої влади і забезпечити киянам право скасовувати на референдумі рішення органів державної влади і місцевого самоврядування.

Крім того, заява передбачає запровадження кримінальної відповідальності за руйнування пам’яток історії та культури, забудову історичного центру столиці та знищення зелених зон Києва.

"Батьківщина" закликає висунути єдиного кандидата у мери Києва від оппозиції, який мав би найвищий авторитет серед киян

Опозиція зобов’язана висунути на посаду міського голови столиці єдиного узгодженого кандидата від "Батьківщини", "УДАРу" і "Свободи", який би мав авторитет у киян.

Таке переконання у коментарі УНІАН висловив заступник голови Верховної Ради, один з лідерів "Батьківщини" Микола Томенко.

"Враховуючи помилки, допущені під час попередніх виборчих кампаній у столиці, зокрема, коли від опозиції висувалися кілька кандидатів, і команда Леоніда Черновецького вдало цим скористалася, ми більше не маємо права їх допускати", - сказав Томенко.

На його переконання, кандидата на посаду мера столиці мають визначати самі кияни, а не "партійні вожді". Це означає, що за результатами соціологічного дослідження повинна бути запропонована найпопулярніша й найавторитетніша кандидатура серед киян, а не лояльна до партійних керівників і чиновників.

"По-друге, цей кандидат мусить бути погодженим не лише в межах "Батьківщини", а й з "УДАРом" і "Свободою", - підкреслив Томенко.

Нагадаємо, 1 червня Леонід Черновецький написав заяву про відставку з посади міського голови.

19 липня секретар Київради Галина Герега звернулася до Верховної Ради з клопотанням щодо призначення позачергових виборів Київського міського голови.

1 листопада повідомлялося, що партія "УДАР" Віталія Кличка" має намір ініціювати призначення Верховною Радою дати виборів мера Києва та Київської міської ради на травень 2013 року. Про це повідомив лідер партії Віталій Кличко.

22 листопада Олександр Попов заявив, що провал Партії регіонів на виборах ВР у Києві не зменшує його шансів отримати перемогу на виборах мера столиці в 2013 році.


За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 1063 | Додав: adminA | Теги: Києву самоврядування, удар
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ