Пт, 2024-05-03, 09:20


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2012 » Серпень » 20 » Ковбасу з гідролізатом свинячої шкірки купують українські споживачі
09:50
Ковбасу з гідролізатом свинячої шкірки купують українські споживачі
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/
Відсутність сучасних стандартів, які на законодавчому рівні фіксували б допустимі в тій чи іншій продукції речовини і визначали нормативи шкідливих речовин, а також відсутність сучасного обладнання та методів експертизи призводять до того, що виробники мають безліч можливостей обдурити споживача. Про основні проблеми в коментарі УНН розповіла керівник експертно-аналітичного відділу Центру експертиз "Тест" Ніна Кільдій.

За словами Кільдій, є безліч інгредієнтів і приправ у продуктах харчування, які в українських лабораторіях ніхто визначити не може, їх не фіксують і не нормують.

"Ми буквально недавно зіткнулися з ідентифікацією складу ковбас. Виробники використовують такі інгредієнти, які неможливо зловити. Наприклад, використовують гідролізат свинячої шкурки. Це білий порошок. Він не шкідливий. Свиняча шкіра - це білок, який після спеціальної обробки нормально засвоюється організмом. Але їм замінюють м'ясо. Тобто, більш дешевим інгредієнтом замінюють дорогі. Спіймати його неможливо", - зазначила Кільдій.

Вона додала, що в світі широко розвивається напрямок визначення продукту на основі аналізу ДНК. За словами експерта, такий аналіз дозволяє чітко сказати, з якого саме м'яса (яловичини, курятини або іншого м'яса) і в яких пропорціях була зроблена ковбаса.

Ковбасні вироби не єдиний продукт, в приготуванні якого виробники йдуть на різного роду хитрощі.

"Ще, наприклад, це загусник в сметані. Вони використовуються в багатьох молочних продуктах. Вони не шкідливі, зокрема, крохмаль нешкідливу речовину. Іноді використовують желатин, можуть іноді використовувати похідні від целюлози. Людина не помре від того, що він їх буде приймати, але виявити скільки їх додали в той чи інший продукт складно", - зазначила Кільдій.

Вона зазначила, у разі, якщо виробник пише на етикетці, що він використовував, наприклад, тільки вершки, а насправді додав туди навіть безпечний загусник, це вже порушення.

"Дуже велика проблема з ароматизаторами. У багатьох випадках, не можна говорити, що це отруйні речовини. Тобто вони дозволені. І в багатьох продуктах вони використовуються. І наприклад, на йогуртах пишуть, що ароматизатор ідентичний натуральному. Але є продукція, наприклад, соки, куди не можна додавати ароматизатори. І чи додають їх насправді, ніхто не знає. Це проблема для виноробної продукції, коньячної, адже навіть відкривши просто інтернет, ви знайдете ароматизатор білого мускату або ароматизатор якогось коньяку. І якщо ви виготовляєте цукерки нібито з коньяком і ви пишете, що у вас в складі ароматизатор коньяку - це нормально, порушень немає. А якщо ви виготовляєте коньяк? Туди не можна додавати ароматизатори", - підкреслила вона.

Крім нешкідливих речовин, українське законодавство не нормує і безліч шкідливих речовин, а відповідно, їх не шукають у вітчизняних лабораторіях, а отже, немає і методик та обладнання для їх визначення, пояснила експерт.

За словами Кільдій, в Україні не можуть визначити фталати, акриламід, ряд антибіотиків і пестицидів.

Як повідомлялося, за словами начальника управління ринкового держнагляду Держспоживінспекції Сергія Кияниченка, в Україні близько 97% ковбасних виробів містять синтетичні речовини і різні барвники.


За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 926 | Додав: adminA | Теги: українські споживачі, ковбасу з гідролізатом свинячої шкі
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ