Чт, 2024-05-02, 07:08


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2013 » Листопад » 15 » Листа Путіну про Greenpeace написав Пол Маккартні
15:06
Листа Путіну про Greenpeace написав Пол Маккартні
Інші останні Новини світу на сайті holosUA.com/
Всесвітньо відомий музикант Пол Маккартні у відкритому листі, розміщеному на його сайті в четвер, 14 листопада (сам лист при цьому датований 14 жовтня), просить президента РФ Володимира Путіна вплинути на розгляд справи активістів з міжнародної екологічної організації Greenpeace, передає РІА "Новости".

Пол Маккартні (уривок з листа): "Я пишу Вам про 28 активістів Greenpeace і двох журналістів, яких утримують в Мурманську (на момент написання листа активісти ще були в Мурманську, 11 листопада їх перевезли до Санкт-Петербурга). Мої російські друзі розповідають, що в деяких колах протестувальників представляють ворогами Росії, що виконують волю західних урядів, а також людьми, які загрожували безпеці персоналу нафтової платформи, що працює в Арктиці. Я вас запевняю, що організація Greenpeace, яку я знаю, не є антиросійською організацією... Я, звичайно, розумію, що російські суди і російське президентство відокремлені одне від одного. Тим не менше, я б хотів дізнатися, чи не могли б Ви використати той вплив, який у вас є, для того щоб возз'єднати затриманих з їхніми сім'ями... 45 років тому я написав про Росію пісню для "Білого альбому" - тоді для англійців було немодно говорити хороші речі про вашу країну. У цій пісні є один прекрасний рядок: "Been away so long I hardly knew the place, gee it's good to be back home "("Я так довго там не був, Господи, як добре повернутися додому"). Чи могли б ви зробити це реальністю для в'язнів Greenpeace?"

Прес-секретар президента РФ Дмитро Пєсков заявив, що листа від музиканта в Кремлі поки що не отримували.

Раніше, коментуючи листи Путіну від різних відомих людей у справі екологів, Пєсков підкреслював, що "президент не є і не може бути візаві в обговоренні слідчих заходів", тому що це не входить у компетенцію президента, і навряд чи він може бути залучений у дискусію навколо цих слідчих дій. Пєсков зазначав, що Путін вже висловив свою думку у справі, але вона жодним чином не може бути підставою для якогось тиску на слідчі органи. Прес-секретар підкреслював, що президент не може втручатися в цей процес і не втручається.

Нагадаємо, судно Arctic Sunrise міжнародної екологічної організації Greenpeace було затримано в Печорському морі 19 вересні за спробу екологів провести акцію протесту проти видобутку нафти на належній "Газпрому" платформі. Всього було затримано 30 осіб, включаючи трьох росіян. Всіх затриманих влада РФ спочатку звинуватила в піратстві. 22 жовтня офіційний представник СКР Володимир Маркін повідомив, що Слідчий комітет перекваліфікував дії екологів, тепер їм ставиться у провину хуліганство. При цьому офіційний представник СКР Володимир Маркін не виключив, що деяким із заарештованих можуть висунути обвинувачення за ще однією статтею.

Серед затриманих також є громадянин України Руслан Якушев - кок судна екологів з Greenpeace. Він був засуджений до двох місяців арешту, але пізніше Міністерство закордонних справ України заявило про можливість його звільнення з-під варти.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини світу | Переглядів: 916 | Додав: adminA | Теги: пол Маккартні, Greenpeace, листа Путіну
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ