Сб, 2024-05-04, 07:10


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
«  Травень 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31
Головна » 2010 » Травень » 17 » НАТО не змінив ставлення до України і пропонує членство
19:08
НАТО не змінив ставлення до України і пропонує членство
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/


Критерії членства у НАТО в рекомендаціях до нової стратегічної концепції залишаються такими ж, як і раніше. Політика організації щодо України також залишається незмінною - Київ може бути членом НАТО, якщо захоче і якщо досягне критеріїв Альянсу.
Такі положення були озвучені в понеділок у Брюсселі на прес-конференції по завершенню засідання Північноатлантичної ради, на якому відбулася презентація доповіді групи експертів під керівництвом колишнього державного секретаря США Мадлен Олбрайт, передає "Інтерфакс-Україна".

Прес-конференція пройшла за участю генерального секретаря НАТО Андерса Фоґа Расмуссена і Олбрайт.

"Стосовно України політика НАТО залишається незмінною - у 2008 році ми вирішили, що Україна, як і Грузія, будуть членами НАТО, якщо вони цього захочуть, і якщо вони досягнуть необхідних критеріїв. Також ми залишаємося незмінними в тому, що кожна країна індивідуально, і це стосується абсолютно й України - вирішує свій шлях. І я відзначив той факт, що українське керівництво підкреслило, що вони будуть продовжувати співробітництво з НАТО в рамках комісії Україна-НАТО", - сказав Расмуссен.

Олбрайт підкреслила, що НАТО є "добровільною організацією, а критерії, які були використані для попереднього членства, залишаються тими ж".

Групу експертів було створена в серпні минулого року для аналізу та розробки рекомендацій для нової стратегічної концепції НАТО. Сам документ має бути схвалений лідерами країн НАТО на саміті в Лісабоні в листопаді.

На саміті НАТО у квітні 2008 року Україна (як і Грузія) отримала запевнення, що приєднається до Альянсу, але не отримала плану з членства в НАТО, якого домагалася і який вважається необхідним етапом для інтеграції.

Офіційний Київ чекав надання плану щодо членства на зустрічі міністрів НАТО у грудні ще 2008 року, але замість цього одержав галузеві плани реформ, реалізація яких мала наблизити країну до вступу в Альянс. Планувалося, що така робота стане альтернативою плану і міститиме всі програмні пункти, які зазвичай включає в себе офіційний ПДЧ.

При цьому в НАТО не раз заявляли про те, що одним з основних критеріїв для долучення до Альянсу є проведення необхідних реформ.

Попередній президент Віктор Ющенко весь час свого президентства чекав від лідера США позитивних сигналів щодо долучення країни до НАТО. За час його президентства мільйони доларів вкладалися в програму інформування населення і пропаганду Альянсу.

Проте не зважаючи на це, Ющенку так і не вдалося не тільки домогтися приєднання України до НАТО, а і викликати у населення стовідсоткове бажання цього кроку.

Єдності з питання НАТО немає як серед українців, так і у лавах українських політиків.

Разом з тим, якщо попередня українська влада заявляла про свою націленість на північноатлантичну інтеграцію, то чинна верхівка вочевидь виступає проти цього.

З приходом до влади Віктора Януковича і його команди Україна почала активно налагоджувати відносини з Росією (геть зіпсовані за останні кілька років). Крім того український лідер виступає не проти євроінтеграції, але категорично проти долучення України до НАТО.



За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 1038 | Додав: holos
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ