Ср, 2024-05-01, 21:19


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2012 » Грудень » 19 » Нев'їзний Кузьмін проситься в гості до Обами, знаючи, як звільнити Тимошенко
18:18
Нев'їзний Кузьмін проситься в гості до Обами, знаючи, як звільнити Тимошенко
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

Перший заступник генпрокурора Ренат Кузьмін звертатиметься по одноразову візу до США у зв’язку з запрошенням на молитовний сніданок у президента Барака Обами. Про це він сказав під час прямої телефонної лінії.

"До вчорашнього дня я не планував звертатися по візу, але вчора я отримав запрошення від оргкомітету для участі в молитовному сніданку президента Обами. І я буду звертатися до посла США Теффта для отримання одноразової візи. Тим більше, що Теффт рекомендував мені звертатися до посольства для отримання таких віз", - сказав Кузьмін.

За словами Кузьміна, майор Мельниченко дав свідчення, що його схиляли в США дати покази про те, що Кузьмін примушує його свідчити в кримінальній справі.

"Була продумана провокація, щоб Мельниченко написав таку заяву, що я схиляв дати його свідчення, а він відмовлявся", - повідомив заступник генпрокурора.

Кузьмін спростував інформацію, що його віза була скасована під час перебування за туристичною візою В1-В2.

"Я був у Америці на початку червня цього року, а візи мене позбавили після мого звернення до Сенату, восени цього року, після моєї пропозиції поговорити з конгресменами про убивство Щербаня", - повідомив Кузьмін.

За словами Кузьміна, він бачився з Петром Кириченком, але не схиляв його давати свідчення.

"ЗМІ поширили брехливу інформацію, що я незаконно допитував людину на території США. Посол США знає, що я нікого не допитував у Америці (влітку 2012-го)", - додав заступник генпрокурора.

Нагадаємо, що п'ятирічну візу першого заступника генпрокурора Рената Кузьміна до США було анульовано без пояснення причин. Про це Кузьміну повідомив 19 жовтня посол США в Україні Джон Теффт. У відповідь той написав листа до президента США Барака Обами із проханням пояснити причини цих дій. Також він заступник генпрокурора заявив, що його намагалися заарештувати у США.

10 грудня посол США Джон Теффт заявив, що американську візу Рената Кузьміна справді скасовано, однак його ніхто не збирався заарештовувати. "Якщо пан Кузьмін матиме бажання, він може звернутися за процедурою отримання нової американської візи", - уточнив посол.

Кузьмін не відкидає того, що Янукович помилує Тимошенко

Ренат Кузьмін оцінив шанси екс-прем'єр-міністра Юлії Тимошенко вийти на волю.

"Таких підстав достатньо (щоб випустити Тимошенко - ред.). Це може бути амністія, прийнятий закон, помилування, яке в повноваженнях президента України. Таких законних підстав достатньо", - заявив Кузьмін.

"Такі акти, як амністія, помилування, присутні у всіх країнах, в Україні теж. Але не таємниця ні для кого, що помилування злочинця - це перемога гуманізму над справедливістю. Тим не менше, такі акти доброї волі в Україні відбуваються. Всі президенти такими повноваженнями користувалися... Немає нічого неможливого в Україні", - сказав він.

Крім того, Кузьмін пояснив, чи може Тимошенко вийти на волю за станом здоров'я. "Те, що ви сказали, - хвороба, як одна з причин, можлива. Але закон чітко встановив перелік цих захворювань. Цей перелік є вичерпним. Діагноз, який є у Тимошенко, до цього переліку не включений", - додав представник прокуратури.

19 грудня депутати від "Батьківщини" Сергій Міщенко та Микола Томенко зареєстрували законопроект щодо декриміналізації статей, за якими засуджено Юлію Тимошенко.

У ГПУ чекають дозволу, щоб висунути Тимошенко нові обвинувачення

Ренат Кузьмін сказав, що у Генеральної прокуратури є достатньо доказів для пред’явлення нових обвинувачень Юлії Тимошенко. Про це він сказав, відповідаючи на запитання про хід розслідування справи про вбивство Євгена Щербаня.

"У Генпрокуратури достатньо доказів для пред’явлення обвинувачень екс-прем’єру. В тому числі, є докази, пов’язані з оплатою та перерахуванням коштів на рахунки членів організованого злочинного угрупування", - заявив Кузьмін.

"Але прокуратура позбавлена можливості спілкуватися з екс-прем’єром у зв’язку з заявленою хворобою. Ми чекаємо на дозвіл влади", - додав він.

Слідство щодо замовників Гонгадзе вже проводиться

У реєстрі прокуратури, який діє з листопада 2012 року після набрання чинності новим КПК, зареєстровано справу щодо замовників убивства Георгія Гонгадзе. Про це заявив Ренат Кузьмін.

"Слідство вже проводиться", - сказав він.

"Справа Гонгадзе увійшла до єдиного реєстру прокуратури, і ми почали розслідування в нових умовах за новою процедурою. Ми робимо все для збору доказів щодо встановлення замовників вбивства Гонгадзе", - додав Кузьмін.

"Усе, що ми робимо, спрямовано на збір доказів винності замовників", - заявив він.

"Моє завдання зібрати досить доказів для пред'явлення звинувачень і направити цю справу до суду", - відмітив Кузьмін. В той же час він додав, що було б справедливо, якби журналісти не заважали роботі слідчих.

Кузьмін уточнив, що з набранням чинності нового Кримінального процесуального кодексу статус записів екс-майора Управління держохорони Миколи Мельниченка, зроблених у кабінеті президента Леоніда Кучми, може бути переглянуто, і вони можуть бути використані як доказ.

У Ющенка можуть примусово взяти кров, але радять добровільно

Перший заступник генпрокурора Ренат Кузьмін попереджає екс-президента Віктора Ющенка про наявність правових підстав для примусового взяття в нього зразків крові.

"Вам відомо, що з 19 грудня діє новий Кримінальний процесуальний кодекс, який передбачає примусове взяття зразків", - зазначив Кузьмін.

"Ми ще раз пропонуємо Ющенку добровільно здати кров і зараз думаємо про механізми отримання таких зразків", - заявив перший заступник генпрокурора.

На запитання, чи можуть правоохоронні органи примусово відібрати зразки крові в Ющенка, Кузьмін відповів: "Як це зробити реально? Поки сподіваємося, що Віктор Андрійович здасть кров добровільно. Ми не будемо казати про те, що буде, якщо..."

Раніше генпрокурор Віктор Пшонка неодноразово підтверджував намір провести додатковий аналіз крові Ющенка в рамках розслідування цієї справи. У грудні 2010 року Пшонка не виключив, що отруєння Ющенка в 2004 році не було, наголосивши, що для встановлення істини необхідний повторний аналіз крові потерпілого.

У січні і лютому 2011 року Ющенко допитували в Генпрокуратурі у справі про його отруєння.

Згодом Ренат Кузьмін заявив: "У кримінальній справі немає достатньо доказів, що підтверджують факт отруєння екс-президента Ющенка, немає даних,.. що в крові Ющенка виявлено отруту... У справі є докази, що діоксин в крові президента не було виявлено".

Він наголосив, що з урахуванням таких суперечливих даних слідчий зобов'язаний, усуваючи суперечності, провести повторну експертизу.

"Якщо Віктор Андрійович Ющенко не здасть кров, ми змушені будемо кримінальну справу за фактом отруєння припинити", - підкреслив Кузьмін. Він додав, що Ющенко повинен видати слідчому кров, проби якої були взяті у нього відразу після вересневих подій 2005 року і зберігалися в нього відтоді, а також здати додатковий аналіз.

Кузьмін поскаржився на невловимого Немирю

Ренат Кузьмін звинувачує депутата від "Батьківщини" Григорія Немирю в ухилянні від допитів.

За словами Кузьміна, Немиря фігурує у матеріалах щодо фінансування діяльності "Батьківщини" з-за кордону, які зараз перевіряє прокуратура.

"Рахунки, які були виставлені піар-компанією БЮТу, були проплачені не БЮТом, а офшорними компаніями. Якщо ця інформація підтвердиться, то значить, ця політична сила фінансується з порушенням українських законів", - сказав він.

"До прокуратури не з’являється Немиря, якому спрямовано декілька повісток. Більше того, він вже оштрафований судом через неявку", - додав Кузьмін.

За його словами, Немиря також програв суд про надання інформації щодо цих проплат офшорними фірмами.

"Думаю, ми з ним побачимося, і він розкаже про проплати, тим більше, ми направили запити до закордонних правоохоронних органів", - сказав Кузьмін.

Як відомо, 7 грудня слідчі прокуратури намагалися вручити повістку Немирі в аеропорту.

Перед цим Подільський райсуд визнав діяльність колишнього віце-прем'єра протиправною і зобов'язав його надати інформацію за запитами Асоціації "Український правозахисний альянс" щодо походження грошей, якими він розплачувався за піар екс-прем’єра Тимошенко.

За словами президента УПА адвоката Сергія Демченка, рішення суду підлягає виконанню, а в разі його ігнорування Немирю може бути притягнуто до адміністративної відповідальності.

Асоціація "Український правозахисний альянс" - маловідома організація, яка ніде не фігурувала, крім позова до Немирі. В Асоціації навіть відсутній сайт в інтернеті.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 1017 | Додав: admin
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ