Сб, 2024-05-04, 16:55


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2012 » Квітень » 8 » Папа Римський Бенедикт XVI привітав католиків з Великоднем. ВІДЕО
16:40
Папа Римський Бенедикт XVI привітав католиків з Великоднем. ВІДЕО
Інші останні Новини релігії на сайті holosUA.com/

Папа Римський Бенедикт XVI в Світле Воскресіння Христове, яке католики відзначають 8 квітня, звернувся до пастви з традиційним посланням і благословенням "Urbi et Orbi" ("Місту і Світу"), приділивши особливу увагу ситуації на Близькому Сході, Святій Землі і на Африканському континенті, повідомляє РИА "Новости".

З балкона Собору Святого Петра у Ватикані, прикрашеного квітами з нагоди Пасхи, понтифік оголосив благу звістку про воскресіння Христа десяткам тисяч віруючих, які прийшли на площу.

"Дорогі брати і сестри! Ісус воскрес, тоді і тільки тоді сталося щось дійсно нове, що змінило стан людини і світу. Саме Він, Ісус, є тим, кому ми можемо повністю довіряти", - зазначив Бенедикт XVI.

Папа Римський додав, що Христос підтримує християнські громади, які піддаються дискримінації і переслідувань через свою віру, і завжди знаходиться поряд з тими, хто страждає. "Воскреслий Христос дай надію Близькому Сходу для того, щоб всі етнічні, культурні та релігійні громади цього регіону співпрацювали заради загального блага і дотримання прав людини", - сказав понтифік.

Зокрема, у своєму посланні Бенедикт XVI закликав припинити кровопролиття в Сирії і без зволікання почати шлях до примирення та діалогу. "Численні біженці з цієї країни потребують гуманітарної допомоги, мають потребу у прийомі і солідарності, які можуть полегшити їх важкі страждання", - зазначив він.

Глава Римсько-католицької церкви висловив надію, що радість Великодня надихне народ Іраку на те, щоб не шкодувати жодних зусиль для просування вперед по шляху стабільності і розвитку, а в Святій Землі допоможе ізраїльтянам і палестинцям відновити мирний процес.

"Воскреслий Ісус підтримай страждаюче населення Африканського Рогу і сприяй примиренню, допоможи регіону Великих Озер, Судану і Південному Судану, даруючи їхнім жителям силу прощення", - сказав Бенедикт XVI.

Крім того, понтифік торкнувся ситуації в африканській республіці Малі, яка переживає "делікатний політичний момент", а також Нігерії, яка останнім часом була місцем кривавих терактів.

Потім Папа привітав християн зі світлим святом Пасхи на 65 мовах народів світу. "Христос воскрес!", - сказав він і російською.

Віруючі, які зібралися на площі Святого Петра у Ватикані, зустріли благословення понтифіка гучними оплесками та радісними вигуками.

Нагадаємо, що в минулому році Папа Римський Бенедикт XVI під час великодньої служби сказав, що життя не мало б сенсу, якби людство було просто випадковим результатом еволюції.


За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини релігії | Переглядів: 1048 | Додав: adminA | Теги: Папа Римський Бенедикт XVI привітав, Великоднем
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ